Vrea sa citeasca!

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

Re: Vrea sa citeasca!

Mesajde valimatiuta » 06 Noi 2009, 18:08

Felicitari felixmunteanu! pentru deschidere, pentru relatarea acestei secvente din viata copiilor tai.
Am admirat si eu pentru o clipa interesul mult prea precoce al unui copil pentru citit, al mamei cu tact pedagogic impecabil.
Sunt convinsa ca esti o mama deosebita si un dascal desavarsit.
Sanatate si toate cele bune!
valimatiuta

Mesajde felixmunteanu » 07 Noi 2009, 12:28

Vai, roşesc până în vârful urechilor!!!
Nu sunt eu desăvârşită, eventual terminată de câte am de făcut şi de câte-aş mai face. Până la desăvârşireeee ... drumu-i lung!
Mulţumesc, totuşi! :oops:
felixmunteanu

Mesajde valimatiuta » 07 Noi 2009, 13:03

E bine sa fie omul modest dar nu pana la nerecunoasterea propriilor calitati. Faptul ca afirmi ca esti terminata inseamna o suma imensa de activitati profesionale personale si cu elevii.

Si eu am avut si am elevi care citesc corect, chiar cursiv la venirea in clasa I, s-au mentinut si se mentin de frunte. Am avut si un caz interesant: elev de 6 ani in clasa I, a invatat in ritm obisnuit literele cu toti copiii si a ajuns in ultimul trimestru sa citeasca beletristica adevarata. Parintii erau putin alarmati pentru ca tot timpul copilul lor citea si nu se mai juca. L-au prins intr-o seara tarzie cu lanterna sub plapuma citind Winnetou.
Toate la timpul lor dar e tare frumos si asa.
valimatiuta

Mesajde sportiv » 07 Noi 2009, 20:52

Sper ca nu sunteti in ,, multimea" , matematic vorbind, a celor care sunt stresati deja de ideea ca ,,Vai ce am sa fac eu cu ...,uite altii citesc si scriu",al meu...Spun asta pentru ca am cunoscut persoane de tipul acesta,care acum au copiii la liceu si nu au avut niciun fel de problema vis-a-vis de citire,scriere,(socotire),sau adaptare.Acum zambesc aducandu-si aminte de cate probleme isi faceau!
Am o rugaminte si la colegi:Explicati parintilor ceea ce trebuie sa faca un prescolar/scolar-(si,fie vorba numai aici,lasati invatarea alfabetului si operatiile matematice pentru clasa I )!
P.S. Daca vrea sa citeasca,lasati-l sa citeasca!
sportiv

Mesajde cristina_gl » 09 Noi 2009, 15:03

AT Sportiv: daca va referiti la mine... in niciun caz nu sunt stresata pe motiv ca baietelul meu nu citeste. :lol: Am deschis acest subiect nu din pricina stresului, ci pentru ca m-a interesat parerea colegilor invatatori/educatoare vis-a-vis de interesul lui pentru citire. Teoretic (si am invatat muuuulta teorie la facultatea de pedagogie :) ) stiu cum ar trebui sa procedez dar, ca mama, imi este mult mai greu sa gasesc drumul cel bun. Sau asa mi se pare uneori. :? Motiv pentru care am profitat de aceasta mare cancelarie si in calitate de parinte.
cristina_gl

Mesajde sportiv » 09 Noi 2009, 15:16

Parerea mea nu este adresata nimanui,nici n-as putea face acest lucru, foarte delicat,de altfel!Din experienta proprie va spun ca nu m-am opus ca fiica mea la 4 ani voia sa citeasca (sora ei era in clasa a II-a pe atunci),asa ca am lasat-o sa ,,decida" singura!
Doar atat voiam sa spun!Nu-mi permit sfaturi!
Numai de bine!
sportiv

Anterior

Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund