Pagina 1 din 1
Prajitura casei
Scris:
11 Dec 2012, 14:00
de emil
Puteti publica aici retete de prajituri pe care le-ati experimentat si au fost bune!
Publicati reteta si, daca aveti, o poza a prajiturii dvs. Explicati bine ca sa ne reuseasca si noua!
Succes!
Re: Prajitura casei
Scris:
17 Dec 2012, 22:58
de emil
Prajitura bunicii
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 cana cu zahar
- 250g margarina
- 1 si 1/2 cana faina alba
- 2 cani cu nuca taiata marunt
- un varf de cutit praf de copt
Se mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga margarina moale in care se incorporeaza si nuca.
Se adauga faina plus prf de copt, continundu-se mixarea.
Se aseaza continutul intr-o tava aproximativ 25x35 cm tapetata cu margarina.
Se coace aprox. 45 min la foc mediu. Se portioneaza cand e calda.
Pofta buna!
Re: Prajitura casei
Scris:
18 Dec 2012, 18:17
de luminitamorosanu2
Braduti
Ingrediente:
500 g biscuiti macinati
200-300 g nuca macinata
1 pachet de unt sau margarina
arome
cateva linguri de zahar pudra, dupa gust
cocos colorat
bombonele
un pahar cu lapte/apa minerala/sirop
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele de mai sus; daca pasta rezultata este prea tare se adauga si un pic de lapte, sirop de zahar sau chiar apa minerala.Se formeaza bradutii utilizand coltul unei pungi de plastic. Se dau prin nuca de cocos verde si alba si se impodobesc cu bombonele colorate.
Re: Prajitura casei
Scris:
28 Dec 2012, 23:29
de emil
Prajitura caramel cu nuci, cu foi de napolitana(lica)
Ingrediente:
2 cani cu nuci
2 cani cu zahar
1 pachet margarina
2 picaturi de rom
Optional: un ou batut
Preparea, cca. ½ ora
Se pune zaharul pe foc intr-o cratita cu diametrul cam de 25 cm. Se invarte cu rabdare cu lingura pana cand se topeste tot zaharul si se caramelizeaza la culoarea maroniu roscat. Se adauga margarina taiata cuburi si se amesteca in continuare pana cand se incoroporeaza in zaharul topit, apoi se adauga nuca. Se amesteca pana cand se obtine un amestec omogen, se adauga 2 picaturi de esenta de rom. Se aseaza prima foaie pe un fund de lemn, pe foaie se pune un prim strat de compozitie, apoi se aduga a doua foaie, etc. Deasupra se aseaza un alt fund din lemn si o greutate care sa preseze bine prajitura. Lasati cateva ore, pana se raceste si apoi taiati in portii mici sub forma de romburi, dreptunghiuri sau patrate.
Pofta buna!
Re: Prajitura casei
Scris:
29 Mai 2013, 16:28
de popina
Degeaba, d-le Emil!
Cu atatea hartii de completat, nu mai avem timp pentru prajituri!
Re: Prajitura casei
Scris:
29 Mai 2013, 22:57
de emil
popina scrie:Degeaba, d-le Emil!
Cu atatea hartii de completat, nu mai avem timp pentru prajituri!
Parca Ecleziastul zice ca "este timp pentru toate lucrurile de pe pamant"
Poate in vacanta, aflam aici de niste prajituri cu fructe!
Multumesc
Re: Prajitura casei
Scris:
18 Aug 2013, 18:18
de lucky6emi
Am poftit la prăjiturile cu nucă pe care le-ați propus în această rubrică.Vă trimit și eu o rețetă de plăcintă de sezon.
Plăcintă cu prune
1 pachet de margarină
2 linguri de ulei
5 linguri de smântână
1 praf de copt
1 ou
Toate acestea se amestecă cu făină cât cuprinde pentru a obține un aluat nu prea tare. Se așează aluatul pe tavă . Peste el se pun prunele (din care s-a scos sâmburele!) peste care se presară zahăr.
PS: Se aleg prune din acelea mai tari care se desfac în jumătăți când le scoatem sâmburele.
Se amestecă apoi : 250 ml de smântână ;3 ouă ;1-2 linguri de griș;300 g zahăr și amestecul se toarnă peste prune .
Se dă la cuptor circa 20- 30 min.
Se servește rece.
Re: Prajitura casei
Scris:
02 Mar 2014, 16:11
de corina48
Eu la prajituri folosesc
ulei de palmier pentru e ca bogat in vitamine si antioxidanti plus ca ofera prajiturilor o textura cremoasa. Multumesc pentru retele delicioase.
lucky6emi scrie:Am poftit la prăjiturile cu nucă pe care le-ați propus în această rubrică.Vă trimit și eu o rețetă de plăcintă de sezon.
Plăcintă cu prune
1 pachet de margarină
2 linguri de ulei
5 linguri de smântână
1 praf de copt
1 ou
Toate acestea se amestecă cu făină cât cuprinde pentru a obține un aluat nu prea tare. Se așează aluatul pe tavă . Peste el se pun prunele (din care s-a scos sâmburele!) peste care se presară zahăr.
PS: Se aleg prune din acelea mai tari care se desfac în jumătăți când le scoatem sâmburele.
Se amestecă apoi : 250 ml de smântână ;3 ouă ;1-2 linguri de griș;300 g zahăr și amestecul se toarnă peste prune .
Se dă la cuptor circa 20- 30 min.
Se servește rece.
Re: Prajitura casei
Scris:
30 Mai 2014, 14:43
de carla2010
n-am mai auzit de ulei de palmier - e mai bun in bucatarie decat uleiul de masline? Adica, ok, nu mai folosim ulei de floarea soarelui pentru ca e mai bun asta de masline. Acum s-a descoperit ca uleiul de palmier e mai bun? A - si mai am o intrebare - cum indepartez uleiul de pe mobila? Tot cu axion sau pur? nu are nimic daca se uda? Stiam ca lemnul se umfla, de-asta intreb.