Pagina 1 din 1

SCHIMBAREA EDITURII MANUALULUI SCOLAR

MesajScris: 25 Ian 2022, 19:50
de dragos_catalina
Buna seara, poate cineva sa ma lamureasca in ce conditii un cadru didactic poate opta pentru schimbarea editurii manualului pe care il utilizeaza la clasa? Va multumesc.

Re: SCHIMBAREA EDITURII MANUALULUI SCOLAR

MesajScris: 25 Ian 2022, 21:51
de sportiv
Pentru clasele a III-a și a IV-a , anul acesta s-au făcut comenzi noi, valabile 4 ani! Clasele I- a II-a cred că au ultimul an de transmisibilitate! dacă nu ați făcut aceste comenzi la a III-a și a IV-a , probabil se vor face la anul următor școlar (din toamnă). Ministerul are pe site și un catalog cu manualele aprobate și valabile în anii școlari ( editura și autorii).

Re: SCHIMBAREA EDITURII MANUALULUI SCOLAR

MesajScris: 30 Ian 2022, 18:37
de dragos_catalina
Va multumesc pentru raspuns. Mi-as dori sa schimb la gimnaziu si mi s-a spus ca este practic imposibil. Doar daca bibliotecile altor scoli ne dau cu titlul de imprumut, desigur daca au stocuri pe care nu le folosesc pe fondul scaderii populatiei scolare... Complicat... Spuneati ceva de valabilitatea de 4 ani. Dupa patru ani de utilizare a unui manual, pot cumva opta pentru o alta editura? Exista o lege in acest sens?

Re: SCHIMBAREA EDITURII MANUALULUI SCOLAR

MesajScris: 30 Ian 2022, 21:51
de sportiv
dragos_catalina scrie:Va multumesc pentru raspuns. Mi-as dori sa schimb la gimnaziu si mi s-a spus ca este practic imposibil. Doar daca bibliotecile altor scoli ne dau cu titlul de imprumut, desigur daca au stocuri pe care nu le folosesc pe fondul scaderii populatiei scolare... Complicat... Spuneati ceva de valabilitatea de 4 ani. Dupa patru ani de utilizare a unui manual, pot cumva opta pentru o alta editura? Exista o lege in acest sens?

Da, pe copertă există și un tabel! În link, la pagina 6, găsiți precizarea!
https://www.liceultehnbalcescu.ro/wp-co ... rsitar.pdf

Re: SCHIMBAREA EDITURII MANUALULUI SCOLAR

MesajScris: 31 Ian 2022, 00:31
de dragos_catalina
Nu cred ca m-am facut inteleasa. Eu om optat initial, la materia mea, pentru editura Uniscan si as dori sa schimb cu Art Klett. Despre asta nu se specifica nimic in documentul pe care l-ati atasat. Bibliotecara imi spune ca nu se poate sa fac aceasta schimbare de macaz. Daca om optat pentru Uniscan raman cu aceste manuale pana se va schimba programa si vor fi tiparite alte manuale dupa programa noua.

Re: SCHIMBAREA EDITURII MANUALULUI SCOLAR

MesajScris: 31 Ian 2022, 16:55
de sportiv
dragos_catalina scrie:Nu cred ca m-am facut inteleasa. Eu om optat initial, la materia mea, pentru editura Uniscan si as dori sa schimb cu Art Klett. Despre asta nu se specifica nimic in documentul pe care l-ati atasat. Bibliotecara imi spune ca nu se poate sa fac aceasta schimbare de macaz. Daca om optat pentru Uniscan raman cu aceste manuale pana se va schimba programa si vor fi tiparite alte manuale dupa programa noua.

Nu puteți schimba în acest caz! Problema e că nici următorii 3 ani nu se mai poate face nimic! Tote clasele ce vin vor lucra pe ele! P.S.Da, rămâneți cu ele până la schimbarea programei, doar 3 ani de aici înainte! Dacă programa se schimbă mai repede se vor schimba și manualele în același ritm! :oops:

Re: SCHIMBAREA EDITURII MANUALULUI SCOLAR

MesajScris: 31 Ian 2022, 21:14
de dragos_catalina
Doar trei ani... :o :roll: Este descurajanta aceasta perspectiva... Multumesc pentru raspuns!

Book Now for SI-UK's UK University Fair Feb 2023

MesajScris: 04 Ian 2023, 07:57
de siukmarketing
Fulfill your dream of studying at a top UK university. Start your application process for the 2023 intake today. Attend the SI-UK University Fair on 18th February at Shangri-La Eros, New Delhi . Register online for free entry:
Why Attend the SI-UK University Fair:
✓ Meet 60+ UK Universities
✓ On-spot offers
✓ Visa assistance
✓ 2-years post-study work visa

https://www.ukunifair.in/gurugram/