Pagina 1 din 1

Restrângere nesoluționată

MesajScris: 17 Aug 2021, 11:18
de hrodica
Bună ziua!

Aș dori să știu ce se întâmplă în cazul unei restrângeri nesoluționate: cadrul didactic rămâne în școala inițială și mai așteaptă un an până la deblocarea de noi posturi?PS: În situația în care postul e la distanță foarte mare de casă (navetă săptămânală) cadrul didactic poate refuza?


Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Re: Restrângere nesoluționată

MesajScris: 17 Aug 2021, 19:51
de costi_52
Ce să facă în școala inițială din moment ce postul nu mai există?

Art. 47
(6) În situaţia în care cererile de transferare pentru cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate care nu pot fi soluţionate prin transfer pe posturi didactice/catedre vacante, cadrele didactice titulare sunt detaşate în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitatepe posturi didactice/catedre rezervate.

Art. 48 Restrângerile de activitate ale cadrelor didactice titulare rămase nesoluţionate prin transfer sau prin detaşare în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate, precum şi completările de normă didactică de predare rămase nesoluţionate, se soluţionează pe perioadă nedeterminată sau determinată, în condiţiile prezentei Metodologii, la începutul şi la finalul şedinţelor de repartizare ulterioare prevăzute în Calendar.