de l_anca » 25 Mar 2010, 01:20
Consiliul de Administratie (CA) este organul suprem de conducere a unitatii de învatamânt si este format din
1/3 membri cadre didactice alese de catre personalul didactic al scolii si
1/3 reprezentanti ai parintilor si
1/3 reprezentanti ai consiliului local, desemnati de catre acestia si care nu pot fi cadre didactice în unitatea scolara respectiva.
Oare un parinte poate fi un bun presedinte al Consiliului de admin. chiar decat directorul sau un cadru didactic din scoala ?
Oare care parinte care are un loc de munca in ziua de azi isi poate permite sa se implice 100% in activitatea scolii sau a clasei?
Dar domnii din consiliile locale oare ce pareri vor putea avea fara studii de specialitate, referitoare la munca dascalilor? Halal conducere vor mai avea scolile noastre !
Inca o nelamururiire datorata urmatorului articol:
Art. 217 (1) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului înfiinteaza corpul national de experti în management educational, constituit în urma selectiei, prin concurs, a cadrelor didactice care fac dovada absolvirii unui program acreditat de formare în domeniul managementului educational, cu minim 60 de credite transferabile.
(2) Procedura si criteriile de selectie se stabilesc prin metodologie aprobata prin ordin al ministrului.
(3) Pot ocupa functii de conducere, îndrumare si control în unitatile de învatamânt si inspectoratele scolare numai cadrele didactice membre ale corpului national de experti în management educational.
... cand si unde poti sa urmezi aceste cursuri?
Nici eu personal , ca si multi alti colegi NU SUNT DE ACORD CU DESFIINATAREA TITULARIZARILOR din invatamant. Dupa ce ca am asteptat 10 ani sa apara un post titular, acum sa pierd acest drept?
Am fost ani la rand la concursuri pt a putea lucra ca si suplinitor calificat, iar acum sa raman fara post...? E bataie de joc curata!!! Daca cei din CA nu-mi sunt prieteni, inseamna ca nu voi putea lucra la scoala respectiva!... deci iar va trebui sa ne cautam sustinere in PCR-ul vechi, pile- cunostinte -relatii? Dar fara bani n-o sa am noroc nici de PCR!