Pagina 1 din 1

elev al propriului parinte

MesajScris: 15 Feb 2014, 09:34
de daiusan
Ce parere aveti despre profesorii care au ore in scoala sau chiar la clasa propriului copil? E ok o asemenea situatie? Daca ati intalnit sau ati trait asa ceva cum a fost?

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 15 Feb 2014, 15:51
de Ciupitu_Florentina
Parerea mea: daca esti cadru didactic, cel mai bine e ca micutul tau sa fie la o alta scoala decat cea la care predai.

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 15 Feb 2014, 19:52
de ioana_serban
Profesorii tineri sunt foarte egoisti; nu admit ideea ca alti copii sunt mai buni decat ai lor si nici ca alt profesor poate fi mai bun decat el, asa ca-i iau in clasele lor. Sigur acesti copii sunt chinuiti pentru ca increderea in ei este fragila. Eu puteam sa-mi iau copiii in clasa mea, nu am facut acest lucru, acum sunt mari si au o cariera stralucita.

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 15 Feb 2014, 21:16
de daiusan
sunt parinte si cadru didactic. ma gandesc la un transfer la scoala copiilor mei. momentan predau la tara si ar fi post la oras la scoala copiilor mei. ce sa fac oare?

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 15 Feb 2014, 21:57
de ioana_serban
Da, mergeti insa nu luati ore la ei.

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 16 Feb 2014, 14:54
de sportiv
Mergeți și luați ,,ore” la clasa lor! Așa veți cunoaște mult mai bine copiii! :oops:

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 19 Mar 2014, 22:25
de aalliinnaa
Eu vreau sa-mi iau fetita in clasa, incepand cu clasa pregatitoare. Multi mi-au spus ca nu e bine, insa psihologi de renume pe care i-am intrebat sau chiar inspectori sunt de parere ca asa cum faci atatea lucruri la clasa pentru alti copii, asa cum le formezi sufletul dand cate o bucatica dintr-al tau, poti face lucuri frumoase si pentru propriul copil, nu numai pentru al altora...

Mai are cineva niste pareri pro, din propria experienta? Sau chiar si contra, dar sa nu fie din auzite...

Multumesc!

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 20 Mar 2014, 00:18
de felixmunteanu
Eu am avut-o pe fiica mea si nu imi pare rau. E ora tarzie si maine am de corectat la olimpiada, asa ca nu intru in amanunte, dar voi reveni la subiect.
Sunt si plusuri si minusuri, dar conteaza plusurile si... copilul.

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 21 Mar 2014, 20:01
de felixmunteanu
Am revenit.
Spuneam ca depinde de copil.
Stefania mea nu e genul de copil alintat care sa "vrea la mama", nici nu se impune in fata copiilor cu "te spun la mama", de fapt nu se impune deloc, e foarte retrasa, inca de la gradinita (daca o chemau copiii la joaca mergea, daca nu, ramanea singura si isi gasea de lucru).
Inca din prima zi a plecat in pauze cu copiii fara sa se apropie de catedra. Eu n-am cocolosit-o. N-am pregatit-o acasa special pentru "lucrarea de maine", la serbari sau la scenete nu i-am dat roluri decat cele care i se potriveau si cantitativ egale cu ale colegilor. Sigur ca e de tinut piept cu mentalitatea parintilor si a colegilor, dar acestia te pot suspecta si referitor la alti copii, nu numai la copilul tau. Suspiciuni exista si daca nu esti in scoala cu copilul, e destul ca e copil de dascal.

... depinde si de noi:
Parerea mea e ca, daca noi, adultii, reusim sa fim impartiali, ii convingem repede si pe suspiciosi.
Va spun drept ca mi se rupea sufletul in timpul unor lucrari vazand-o ca greseste sau ca se framanta, dar mi-am infrant pornirea de a o ajuta. Eram constienta tot timpul ca trebuie sa-i fac bine, nu sa trisez. (Am si eu defecte, ca toata lumea, dar stiu ca multi parinti ma apreciaza pentru impartialitate :oops: )
Am o colega si buna prietena care, de asemenea, si-a luat baiatul in clasa si totul a fost foarte bine ("uneori uit ca-i in clasa" spunea ea). Am avut, insa, o alta care vesnic ii lua apararea, nu-l certa in fata colegilor ("vorbim noi acasa") si si-a atras vorbe si resentimente.
Nu stiu cum as fi gestionat situatia in care as fi avut un copil expansiv. Atunci, aproape sigur, n-as fi luat-o in clasa.
Poate ma intrebi de ce nu am dat-o in alta clasa? Ca sa nu stea invatatoarea 4 ani cu gheata in spate din cauza mea, ar fi un motiv. Alt motiv se regaseste in ceea ce ai spus tu, Alina (dam totul pentru altii... de ce nu si pentru copiii nostri, daca avem ocazia?).

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 28 Mar 2014, 22:05
de aalliinnaa
Multumesc, d-na Munteanu!
Incepusem sa dau un pas inapoi, dar, datorita argumentarii dvs am revenit la pozitia initiala :), inca n-am facut pasul inainte :)...... m-am gandit ca fiind acum la gadinita, in grupa mica, deja incep sa pierd momente importante din activitatea ei, din activitatile cu parintii (nu-i cunosc nici colegii, nici pe parintii acestora), neputand fi prezenta la gradinita pentru ca programul ei coincide cu al meu.
Sa o dau la alta scoala, din nou n-as fi prezenta deloc, nici in prima zi de scoala, nici la premiere...
Stiu ca imi va fi greu sa lupt cu prejudecatile, dar si acum lupt cu ele fara sa am propriul copil in clasa.
Numai bine!
Alina

Re: elev al propriului parinte

MesajScris: 26 Sep 2022, 13:38
de alina7772
Bună ziua! Fetița mea mi-a fost elevă. A fost foarte bine. Acum este și ea învățătoare.