Pagina 1 din 1

Comentarii, pareri, contributii

MesajScris: 02 Mai 2005, 08:07
de emil
Am creat aceasta sectiune pentru a va da prilejul sa faceti observatii, sugestii sau chiar sa propuneti materiale proprii pentru revista.

MesajScris: 02 Mai 2005, 17:17
de efodorean
Ma bucur ca am ,acasa si la scoala ,ocazia sa citesc Revista Tribuna Invatamantului.In numarul din aprilie am gasit cateva lucruri interesante si din sumarul revistei lunii mai am selectat cateva titluiri.Am citit cu interes articolul semnat de domnul Sorin Ivan "Domnul Trandafir in Europa".Astept cu nerabdare revista in intregime.
Multumesc .

Ecaterina Fodorean

Asa tribuna, asa invatamant...

MesajScris: 20 Iun 2005, 22:47
de nedelcu
UITE CINE-I INVATA PE ELEVI ! :oops:

Revista de specialitate, "Tribuna invatamantului", autointitulata "saptamanal de informatie, opinie si cultura pedagogica", publica in numarul 801 din 6 -12 iunie 2005 o nota de prezentare a unei carti cu titlul, atentie !: "A-I INVATA PE ELEVI SA, CUM SI DE CE SA INVETE".

Aceasta monstruozitate lingvistica, tradusa, ar trebui sa sune asa: "A-i invata pe elevi sa sa invete, cum sa invete si de ce sa invete"... Aceasta-i partea oarecum comica a chestiunii.

Partea tragica vine acum.

1. Autorul cartii este, aflam din nota de prezentare, un profesor de limba si literatura romana: Petru Hriscu, de la Scoala Ionel Teodoreanu din Iasi !!!

2. Referentul stiintific al "lucrarii", aflam tot din nota de prezentare, este un alt profesor, de asta data universitar - si doctor ! : Ioan Lobiuc, de la Catedra de limba romana si lingvistica generala a Facultatii de Litere, din cadrul Universitatii Al. I. Cuza. Dumneasa ne indeamna sa credem ca "o publicatie ca aceasta poate fi utilizata cu folos in orice scoala si de oricare profesor"!!!

3. Autorul notei de prezentare semneaza la randul lui tot cu titlul de profesor: Neculai Rosu !!!

4. Revista care publica aceasta tripla enormitate este una, cica, de "cultura pedagogica", deci, se presupune ca in redactia ei functioneaza alti profesori !!!

Si ne mai miram ca invatamantul romanesc e in halul in care este !

MesajScris: 20 Iun 2005, 23:38
de emil
Stimate coleg,
Legat de critica dvs., e bine sa scrieti direct la respectiva publicatie!
Exista si niste adrese date.
Eu am parerea ca sunt multe lucruri interesante acolo si ca merita a fi citite!
Pot fi si accidente! Va rog, nu dati un calificativ general revistei!
Multumesc

tribuna invatamantului

MesajScris: 25 Oct 2005, 23:42
de rodi_filimon
Buna ziua! Ma intereseaza cum ma pot abona la aceasta revista si la alte reviste de pedagogie!MUltumesc frumos!
Filimon Ionela

Re: tribuna invatamantului

MesajScris: 25 Oct 2005, 23:53
de emil
rodi_filimon scrie:Buna ziua! Ma intereseaza cum ma pot abona la aceasta revista si la alte reviste de pedagogie!MUltumesc frumos!
Filimon Ionela


Inecrcati la http://www.tribuna.as.ro/

succes!

O noua rubrica - "Scoli in mizerie!"

MesajScris: 15 Mar 2006, 17:45
de alilia
Daca s-ar expune opiniei publice si cei ce lucreaza in MEdC, multe s-ar schimba in bine in invatamantul romanesc.
De ce nu agreez revista, in mod deosebit?? Deoarece nu semnalati neregulile existente in scolile din mediul rural. Exista probleme si in scolile din orase pe care nimeni nu are curajul sa le etaleze. Eu am incercat si ... m-am ales cu calificativul "Bine". Scoala este in aceeasi mizerie, desi exista si fonduri extrabugetare ce sunt virate catre Primaria orasului, pentru a mentine relatii de prietenie, cred. Copiii au drepturi, dar ele nu se respecta, deoarece in tara lipseste controlul si guverneaza INDIFERENTA.

Re: O noua rubrica - "Scoli in mizerie!"

MesajScris: 15 Iul 2006, 12:37
de sorana
Nu cred ca pentru faptul ca scolile sunt in mizerie este vina vreunei publicatii.
Am inteles ca aici vorbim despre ceea ce ne place si ceea ce ne "deranjeaza" din ceea ce se publica in Tribuna invatamantului si nu ceea ce nu se publica.
Eu o astept cu mare interes si o cumpar saptamanal de la chiosc.
Ar fi bine ca fiecare scoala sa aiba un abonament la o astfel de revista.

MesajScris: 28 Iul 2006, 20:45
de doina_barsan
Noi intampinam greutati in procurarea revistei. Conducerea scolii nu cosidera necesar abonamentul la aceasta publicatie si astfel, la mica intelegere cu difuzorii de la chioscul de ziare, aduce "la comanda" unul sau doua exemplare...Deci si difuzarea revistei se face cu lipsuri...
Sa nu-mi spuneti ca "de ce nu facem abonament" pt ca am calculat si nu e mai ieftin si apoi, cu postasii astia, nici macar nu esti sigur ca-ti ajunge...
Si nu renteaza sa faci abonament, in unele numere nu e mai nimic ce m-ar putea interesa...Cantitatea si calitatea informatiilor lasa de dorit uneori.

MesajScris: 10 Sep 2006, 21:43
de andronescu
Incerc sa trimit un mesaj profitind de lectura acestei reviste.Anul acesta incercam generatia 1972-1976 de la facultatea de istorie sa organizam intilnirea de 30 de ani.Cei care sunt colegii nostri sa ia legatura cu senatorul Puiu Hasotti sau cu mine,adresa andro_mariana@yahoo.com Astept vesti!!

MesajScris: 10 Sep 2006, 21:55
de rosioru
ce-are una cu alta? ce legatura este intre "tribuna invatamantului" si intalnirea dvs. de 30 de ani? mi se pare mie sau sunteti iar in afara topicului?

Re: Comentarii, pareri, contributii

MesajScris: 08 Noi 2006, 21:37
de ellis
emil scrie:Am creat aceasta sectiune pentru a va da prilejul sa faceti observatii, sugestii sau chiar sa propuneti materiale proprii pentru revista.


" Nu e destul sa stii, trebuie sa si aplici; nu e destul sa vrei, trebuie sa si faci. "
I. W. GOETHE