Pagina 1 din 1

ora deschisa tema - Un licean, ce responsabilitati am?

MesajScris: 17 Ian 2005, 11:01
de issabella29us
am de tinut o lectie deschisa la clasa a IX-a, cu tema Un licvean ce responsabilitati am ?....as dori niste idei.

MesajScris: 20 Ian 2005, 14:08
de iace
Tema asta "Un licean - ce responsabilitati am" pe mine ma duce prima data cu gandul la Regulamentul de Ordine Interioara al oricarui liceu... Cel putin la noi sunt vreo trei pagini pe care le-am prelucrat la inceputul anului scolar, desi elevii mei stiau deja de anul trecut cum merge treaba: sa frecventeze regulat orele, sa nu distruga bunurile scolii, sa nu fumeze in incinta scolii, sa isi inchida telefoanele mobile in timpul orelor, sa isi respecte profesorii si colegii, si altele de acelasi gen... Sau ai putea face un studiu de caz pornind de la o situatie reala negativa petrecuta in scoala ta sau in alta, si elevii sa isi spuna punctul lor de vedere in legatura cu acea situatie concreta...

MesajScris: 21 Ian 2005, 09:56
de marikaj
tinand cont ca la liceu toti au peste 14 ani, ai putea pleca de la ideea ca pot fi trasi la raspundere din pct. de vedere penal pentru fapte, vorbe, gesturi... si ca la varsta asta inca nu au maturitatea de a prevede consecinte negative ale faptelor lor.
ROI - chiar daca de multe ori ii plictiseste trebuie prelucrat - eu am extras articolele ce se refera la elevi si am afisat in loc vizibil in clasa; dar pentru lectie demostrativa ar trebui totusi ceva mai deosebit, poate un chestionar tip ancheta si discutii libere (dirijate :wink: )

MesajScris: 22 Ian 2005, 00:11
de marinela
Poate ar trebui s apleci de la un sondaj dat lor cu aceasta tema, sa spuna ei (care sunt responsabilitatile lor , ce le place si ce nu le place ) si lectia sa fie o discutie a ceea ce au scris si sa se comenteze una sau doua idei care au aparut mai des si respectiv una care nu a aparut de loc sau o singura data.