Pagina 1 din 1

Nelamuriri

MesajScris: 19 Sep 2004, 11:08
de stanescu_adrian
Scoala de arte si meserii se doreste a fi ceva nou, la nivel european, care sa ofere calificari recunoscute in U.E., precum si posibilitatea pentru elevii care au "chiulit" sau nu au fost pregatiti pentru un liceu teoretic sa termine cu succes studiile si sa devina buni specialisti, conditie necesara pentru dezvoltarea economiei romanesti.
Dar totusi de ce la disciplinele tehnice, care sunt baza invatarii unei meserii nu sunt programe clare? De manuale nici nu ma mai dau in vorba.

SAM - un nou tip de scoala

MesajScris: 19 Sep 2004, 19:39
de pasager37
SAM este scoala care permite profesorului sa predea cum crede el si cum stie, cu materialul didactic si in speta cu suportul sau de curs, astfel incit sa indeplineasca unitatile de competenta din SPP. Eu nu spun ca aceste unitati sau competentele aferente sunt foarte clare sau cele mai bune dar spun ca acum se va vedea diferenta intre profesori si scoli. Si daca se va merge s pe mina elevilor - adica ei sa-si aleaga profesorul de la care cred ca pot invata cel mai bine si mai mult,... :twisted:

Re: Nelamuriri

MesajScris: 07 Oct 2004, 15:48
de dorin2k
stanescu_adrian scrie: De manuale nici nu ma mai dau in vorba.


Ba cred ca sunt si aici manuale. Cel putin la mine la scoala sunt si inca gratuite. :P

Programe scolare - educatie tehnologica

MesajScris: 17 Oct 2004, 07:56
de kovacsstefan
Sunt profesor de educatie tehnologica!
Sunt foarte suparat pe cei din MEC deoarece si-au schimbat ,,viziunea" despre rolul si locul acestei discipline in ,,viata " elevilor. Mi-am pus mari sperante in ea, dar observ ca este din ce in ce mai ,,minimalizata".
Ex. Caracterul ,,interdisciplinar" s-a concretizat la clasa a V-a printr-o ,,contopire" a intregii materii din clasa a VI-a, adica gastronomie si agricultura. Practic nu mai este nimic la locul lor. Atat se concentreaza materia incat incet ...va disparea. Stiti cum se spune ,, cercul suspectilor s-a strans atat de tare incat nu mai este nici unul"!.
AM SA TREC LA CE MA DOARE. ATI SCOS MODULUL "TEHNOLOGIA INFORMATIEI" DIN CLASA A VIII-A !. CONSIDERATI CA PROFESORII DE EDUCATIE TEHNOLOGICA NU SUNT CAPABILI SA PREDEA ACEST MODUL? EU CRED CA GANDUL VA ESTE ALTUL... VRETI SA ,,CONSTRUITI" O DISCIPLINA NOUA IN CARE PROFESORII DE EDUCATIE TEHNOLOGICA SA NU POATA ,,INTRA". VRETI SA BAGATELIZATI ACEASTA MATERIE! DA! TEHNOLOGIA INFORMATIEI ,,RIDICA" PRESTIGIUL ACESTEI DISCIPLINE. PRACTIC O SCOTEA DIN VECHIA ,,LUCRARI PRACTICE" UNDE MAISTRI ERAU CA LA EI ACASA.
PAREREA MEA ESTE CA VRETI CA ACEASTA MATERIE SA DEVINA DIN NOU APANAJUL MAISTRILOR SAU MAI BINE SPUS A MAISTRILOR CU PREGATIRE ...SUPERIOARA!