Pagina 1 din 1

pprograma chimie VII, VIII 2008 MECT

MesajScris: 17 Iul 2008, 17:50
de 1957
Ce parere aveti despre continutul noii programe (atasament chimie)
Propunerea inaintata de mine ISJBN (atasament programa scolara revizuita)

MesajScris: 17 Iul 2008, 21:03
de chimistul
programa actuala de chimie mie mi se pare cea mai buna.
De ce sa introducem calculele pe reactii in clasa aVIIIa?
mai mult ca sigur elevii vor uita reactiile chimice...

p

MesajScris: 17 Iul 2008, 21:54
de 1957
din experienta mea: volumul de cunostinte noi pt cei de cls 7 fff mare, oricum o etapa dificila pt copii, trebuia sa galopez prin materie sa o pot face integral, pentru probleme destul de putin timp... si multe altele. Consider ca renuntand la calcule stoec. voi putea aprofunda formulele si ecuatiile chimice (ca sa nu le uite).Programa veche de cls 8 mai lejera, dar adevarat , constatam ca nu puteau face problemele pt ca nu stiau formule si ecuati ch.
Si asa cred ca programa de chimie 7 este incarcata.....
CHIMISTULE draga, daca nu ma insel esti elev de clasa a X...crede-ma am mult mai multa experienta in domeniul didactic si chimie , eu nu vb aici pt pasionatii de chimie sau geniile chimiei, vb pt toti elevii (gimnaziul este invatamant obligatoriu, de masa, nu specializare)

MesajScris: 17 Iul 2008, 22:18
de chimistul
daca nu ma insel esti elev de clasa a X


Nu, am trecut clasa a IXa

Da, va dau dreptate in ceea ce priveste incarcatura materiei de clasa a VII, dar nu se poate exagera in felul asta.

Bine, elevi normali, dar la olimpiada la clasa a7a ce se da? configuratii electronice si egalat reactii? sau descrierile elementelor...

MesajScris: 17 Iul 2008, 22:47
de 1957
Cred ca nu am fost inteleasa! Aici vb de programa tuturor elevilor "normali "care formeaza o clasa de elevi. Cu pasionatii de chimie, cu geniile si cu elevii cu CES se fac pregatiri suplimentare, se ocupa profesorul sau echipa de profesori, psihologul etc Ce se da la un concurs scolar la chimie cls 7? Ce se da si pt cls. 8 .O problema de cls 9, 10 !!!!Nu-ti bate tu capsorul ca este ce sa se dea.

Sa inteleg ca esti totusi elev de clasa 10 de vreme ce ai trecut clasa 9!!!!!!!

MesajScris: 18 Iul 2008, 00:09
de chimistul
Bine, programa elevilor normali.

Atuncea sa abordez subiectul ca un elev normal:

Dvs. ati spus ca este adevarat ca programa actuala la clasa aVIIIa este mai lejera. Este adevarat si sunt de acord. Cred ca unui elev nu ii convine ca in clasa a8a sa faca mai multa chimie, de fapt ceea ce trebuia sa faca in clasa a7a, tinand cont ca aceasta clasa reprezinta terminarea gimnaziului, si pregatirea pentru liceu (teze sau teste nationale, admitere - ce o sa mai fie)

Ce se da la un concurs scolar la chimie cls 7? Ce se da si pt cls. 8 .O problema de cls 9, 10 !!!!


probabil va referiti la o problema care se face la clasa in clasele 9 - 10. De cele mai multe ori nu se intampla asa. Uneori se dau probleme care normal nu se fac la scoala (de aceea este si olimpiada). Nu inteleg de ce pentru a pregati un elev pt. olimpiada este necesar si un psiholog? La ce va-ti referit cand ati spus : "elevii cu CES" - la IQ sau ce nu inteleg.

Pana la urma nu prea ma afecteaza programa de gimnaziu, tinand cont de faptul ca tocmai am depasit aceasta faza. Sper ca nu le vine vreo idee sa modifice si programa de liceu.

De aceea respect propunerile dvs., dar asta nu inseamna ca sunt si de acord cu ele. Este un punct in - pentru elevii atat din punct de vedere al cunostintelor cat si di punctul de vedere al "stresului preliceal".

Asa ca de acum inainte am sa raresc posturile la acest subiect (asta nu inseamna ca nu voi mai posta de loc).

Va respect!

Numai bine!