Pagina 1 din 1

concursuri?

MesajScris: 28 Sep 2005, 09:42
de mayababii
As vrea sa stiu si eu ce concursuri de fizica sunt pentru elevii de la SAM sau de la seral. Ma ajuta cineva?

MesajScris: 28 Sep 2005, 18:03
de iace
Sincer, nu am auzit de concursuri de fizica pentru SAM sau seral. Deloc. Nu cred ca exista. Dar, oare, ar trebui?

Re: concursuri?

MesajScris: 28 Sep 2005, 21:12
de emil
mayababii scrie:As vrea sa stiu si eu ce concursuri de fizica sunt pentru elevii de la SAM sau de la seral. Ma ajuta cineva?

Parerea mea este ca nu trebuie sa existe concursuri de orice, pentru SAM sau pentru seral...trebuie sa existe doar, eventual, concursuri...!

MesajScris: 29 Sep 2005, 12:16
de iace
Eu am deja experienta cu SAM-ul... si nu cred ca situatia este mult diferita la alte scoli... am facut un fel de "alfabetizare" cu ei la fizica... deoarece cunostintele lor din gimnaziu erau ca si inexistente... Materia lor e diferita de ceea ce invata cei de la liceu zi, deci impreuna nu pot sa participe la nici un concurs.
Cat despre seral, poate aici ar coincide materia, dar nu cred ca un om care munceste, face si scoala la seral, mai are chef si timp de olimpiade sau concursuri.
Probabil colega noastra doreste sa obtina rezultate la concursuri, dar daca are numai SAM si seral... nu sunt sanse. Doar cu clase de liceu, sau gimnaziu, ai putea participa fie la olimpiada de fizica, fie la concursul "Stefan Procopiu".

MesajScris: 22 Noi 2005, 14:06
de emap
Nu prea stiu cum este la SAM.
Cred insa ca puteti incerca cu a-i implica in realizarea unor montaje simple, cu materiale accesibile tuturor.

Daca aveti cu ce, este motivant si sa filmati cateva secvente in care sa fie surprinse astfel de activitati. Ii poate stimula pe unii dintre ei atunci cand aceste secvente sunt prezentate si la alte clase de SAM, dar si la clase de alt profil.

MesajScris: 22 Noi 2005, 14:10
de emap
Completez pt a-mi cere scuze ca m-am indepartat putin de topic - era vorba de concursuri. Iar eu am uitat sa precizez faptul ca puteti organiza chiar un concurs, fara mari pretentii la inceput, cu un astfel de continut - experiment de laborator cu dispozitive simple, realizate de elevi. Concursurile au rolul lor si, chiar daca nu sunt olimpiade, pot obisnui elevii cu competitia.

Uneori este optima politica pasilor mici.

MesajScris: 22 Noi 2005, 14:14
de emil
emap scrie:Completez pt a-mi cere scuze ca m-am indepartat putin de topic - era vorba de concursuri. Iar eu am uitat sa precizez faptul ca puteti organiza chiar un concurs, fara mari pretentii la inceput, cu un astfel de continut - experiment de laborator cu dispozitive simple, realizate de elevi. Concursurile au rolul lor si, chiar daca nu sunt olimpiade, pot obisnui elevii cu competitia.

Uneori este optima politica pasilor mici.

Nu v-ati indepartat mult!
Ideea de concurs/competitie, poate fi dezvoltata la orice nivel. Cred ca impactul si efectele cele mai bune sunt la acelea organizate local, pe teme ce ar dezvolta abilitati "normale", practice, ale elevilor.

succes!

MesajScris: 26 Ian 2006, 23:45
de gabi_matei
iace scrie:Eu am deja experienta cu SAM-ul... si nu cred ca situatia este mult diferita la alte scoli... am facut un fel de "alfabetizare" cu ei la fizica... deoarece cunostintele lor din gimnaziu erau ca si inexistente...

din pacate acest lucru e din ce in ce mai fracvent, si nu numai la SAM :(
ideea de concurs presupune un minim e performanta, si atunci la ce bun concursul? doar pentru o activitate suplimentara care da bine la dosar?