Pagina 1 din 1

Laborator mecatronica

MesajScris: 26 Sep 2006, 12:09
de petrosimi
V-as ruga ,cine ar putea sa-mi dea informatii despre ce ar putea contine un proiect pentru infiintarea unui ,,Laborator de mecatronica '' in liceu ,v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da un sfat sau daca m-ati indruma unde as putea gasi informatii despre ce ar trebui sa contina un astfel de laborator.
Va multumesc.

MesajScris: 12 Oct 2006, 21:15
de kovacsstefan
Stimate coleg,
Este greu de realizat un laborator de mecatronica. Exista firma ,,Festo" din Germania care realizeza aparatura modulara pentru laboratoarele de mecatronica. Poti sa te informezi pe site-ul www.edtehno.dublu.ro la sectiunea ,, E. T. Mecatronica" (vei gasi si asemenea laboratoare). Domnul profesor universitar Maties Vistrian, seful catedrei de ,, ....Mecatronica" din cadrul Fac. de Mecanica - Universitate Tehnica Cluj te poate ajuta cel mai bine.
Sa nu uiti, a aaprut prima carte de mecatronica care se adreseaza invatamantului preuniversitar < Elemente de mecatronica>. Informati pe www.edtehno.dublu.ro. Pentru comenzi www.edusoft.ro
Succes!
Daca mai doresti informatii poti sa ma contactezi pe forumul site-ului www.edtehno.dublu.ro

MesajScris: 17 Oct 2006, 22:47
de petrosimi
Multumesc pentru raspuns ,m-am mai informat si la Facultatea de Mecanica din Iasi si am aflat de domnul Vistrian Maties ca ar fi infiintat un laborator complet de mecatronica la Cluj dar eu incerc sa vad cu ce anume trebuie sa incep si voi cauta si la adresele pe care mi le-ati indicat dumneavoastra.
Va multumesc.

Re: Laborator mecatronica

MesajScris: 19 Oct 2006, 23:09
de emil
petrosimi scrie:V-as ruga ,cine ar putea sa-mi dea informatii despre ce ar putea contine un proiect pentru infiintarea unui ,,Laborator de mecatronica '' in liceu ,v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da un sfat sau daca m-ati indruma unde as putea gasi informatii despre ce ar trebui sa contina un astfel de laborator.
Va multumesc.


Scuze ca nu am vazut mesajul si raspund mai tarziu: Eu as lua in astfel de laborator:
- unul doua calculatoare
- interfete de proces(carduri de achizitie)
- motoare pas cu pas
- software adecvat, eventual LabView
Apoi m-as apuca sa fac masini comandate de calculator. Nu e greu!

MesajScris: 21 Oct 2006, 14:09
de petrosimi
Multumesc, chiar am auzit de acet program Labview dar nu stiu exact ce se poate face cu el ,dar voi cauta mai multe informatii si despre acesta.
Este interesant de realizat niste masini comandate de calculator , mai ales ca eu lucrez la un liceu cu profil de transporturi.
Multumesc pentru raspunsuri si pentru idei.

mecatronic?

MesajScris: 13 Oct 2007, 19:13
de igherman
Aparatur? de laborator pentru mecatronic? o pute?i ob?ine d[reclama, cenzurat]

MesajScris: 18 Oct 2007, 19:07
de petrosimi
Multumesc pentru informatii. O zi buna

Re: Laborator mecatronica

MesajScris: 14 Iun 2009, 17:10
de drkocher
Buna ziua,

Aparatura pentru laboratoare de mecatronica [reclama, cenzurat]
Cu stima,
Ing. Alexandru Flocapetrosimi scrie:V-as ruga ,cine ar putea sa-mi dea informatii despre ce ar putea contine un proiect pentru infiintarea unui ,,Laborator de mecatronica '' in liceu ,v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da un sfat sau daca m-ati indruma unde as putea gasi informatii despre ce ar trebui sa contina un astfel de laborator.
Va multumesc.