transferul in clasa 0

Va invitam sa va exprimati opiniile, sa ne impartasiti din experientele voastre si sa ridicati noi teme inspirate din activitatea dumneavoastra de zi cu zi. Prima GENERATIE de cadre didactice de la clasa pregatitoare… aveti cuvantul!

Moderator: ancuta_huzum

transferul in clasa 0

Mesajde rosioara22 » 12 Noi 2016, 13:10

Buna ziua!

Din pacate eu sunt unul dintre parintii nemultumiti...Nemultumiti de conduita si abordarea invatatoarei fiului meu...
Am incercat sa explic si sa argumentez nemultumirile...insa mari schimbari nu au aparut. In mare si pe scurt, nemultumirile sunt legate de unele forme de abuz emotional (intimidare-tipa, bate cu palma in banca in fata lui, umilire-a impartit clasa in parati si paraciosi, sefi si subordonati, etichetare negativa-"lenes", santaj emotional-tine jocurile in dulap si nu le mai folosesc deoarece nu respecta regulile etc), dar este vorba si despre abordarea copiilor in procesul instructiv-educativ. La prima sedinta serioasa, invatatoarea ne-a transmis ca copiii nostri nu reactioneaza la invatarea prin joc, motiv pt care a trecut la metoda traditionala...Prin aceasta metoda traditionala banuiesc ca intelege asa cum a si declarat, ca s-a facut balaur si ca daca le spune "treci si scrie" face treaba cu ei...
Invatarea prin joc nu exista, invatarea prin cooperare nu se poate realiza fiindca femeia de serviciu nu ii da voie sa mute bancile altfel (de parca aceasta dicteaza in institutie), invatarea integrata...de asemeni nu exista. Orele se desfasoara in stil militaresc, cu o abordare rece (ton rastit, adresare cu "domnul x, y", cu nerespectarea pauzelor de recreere-cine nu termina sarcina tb sa termine in recreatie etc.).
Acestea fiind datele problemei, aproape ma confrunt cu un refuz scolar si cred sincer ca singura varianta e un transfer.
Acum...intrebarea care ma macina: cum procedez pt a obtine transferul?
Am depus cerere inainte de vacanta de la sf.lui octombrie. Dupa o confirmare verbala din partea secretarei, a urmat tacere si refuzul verbal al directiunii, unde am intrat in audienta. Am explicat ca suntem arondati practic scolii, ca sunt insarcinata si imi e mai aproape insa nu si nu. Apoi a zis directoarea ca nici in februarie nu e sigur, intrucat ambele clase ar 30 de elevi, ceea ce nu cred ca e adevarat, deoarece secretara imi spusese ca sunt locuri.
Cum pot obtine un raspuns ferm si oficial? Nu as vrea sa astept pana in februarie ca sa imi zica eventual ca nu se poate...
E adevarat ca nu am "motive atat de serioase", precum agresiuni fizice sau mai stiu eu ce, insa nici argumentele mele nu cred ca sunt de neluat in seama.
Ce ma sfatuiti?
rosioara22
 
Mesaje: 2
Membru din: 24 Oct 2016, 13:33

Re: transferul in clasa 0

Mesajde sportiv » 13 Noi 2016, 00:22

Cred că prima discuție ,,serioasă” trebuie s-o aveți cu învățătoarea clasei. Dacă mi-amintesc bine v-am răspuns și pe forum educațional și, acolo, am propus să vedeți numărul de copii ( de unde pleacă și unde se duce) pentru ca postul să nu dispară prin plecarea elevului. Sunt două cereri una de primire și una de plecare pe care trebuie să le aprobe CA și directorii, altfel nu se poate!Încercați, deci, varianta cu învățătoarea clasei și directorul! Succes! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: transferul in clasa 0

Mesajde rosioara22 » 13 Noi 2016, 11:50

Multumesc pentru raspuns din nou. Si eu am raspuns acolo ca nu se desfiinteaza postul prin plecarea copilului meu. Sunt 33 in acest moment. Cu invatatoarea la care. vreau sa il mut am vb si e dispusa sa il primeasca DACA rezolv cu transferul.
Eu intreb de fapt cum pot avea un raspuns scris si oficial ca transferul se aproba sau se respinge si din ce motiv??
Multumesc inca o data.
rosioara22
 
Mesaje: 2
Membru din: 24 Oct 2016, 13:33


Înapoi la Forum clasa pregatitoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori

cron