TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde ALINIOANA » 19 Mar 2013, 10:27

BUNA GASIT! AM COPILUL IN CLASA A IIA, LA O SCOALA IN IASI, SCOALA BUNA, DE CARE NU S-A PLANS NIMENI. AM OPTAT SA IL INSCRIU LA CLASA I, LA O DNA INVATATOARE CU RENUME MARE, CARE, DIN PACATE, S-A STINS DIN VIATA LA O VARSTA FRAGEDA SI PE NEASTEPTATE, ANUL TRECUT IN NOIEMBRIE. CLASA DNEI A FOST PRELUATA DE O DNA INVATATOARE (PREOTEASA), DESPRE CARE NOI, PARINTII, NU AM AFLAT NIMIC CONCRET, CARE SA NE ASIGURE CA VA FI LA FEL DE BUNA PROFESIONAL CA DNA "NOASTRA". O PARTE DINTRE PARINTI, AI CAROR COPII EXCELAU LA CLASA I, LA CONCURSURI, I-AU TRANSFERAT LA ALTE SCOLI, UNDE STIAU INVATATORI CU RENUME. BAIATUL MEU ESTE UNUL CU POTENTIAL,FIIND PRINTRE CEI CARE O BUCURAU PE DNA CU REZULTATE FOARTE BUNE LA CONCURSURI (a avut punctaje mari la matematica), DAR NU L-AM TRANSFERAT DIN MOTIVE DE NAVETA SI DE ADAPTARE LA NOUA CLASA SI LA NOUL CADRU DIDACTIC (baiatul e mai emotiv si timid). CE MA SFATUITI SA FAC? LA NOILE CONCURSURI LA CARE A PARTICIPAT A PRIMIT PUNCTAJ MAI MIC DECAT SPERAM. IN GENERAL, PARINTII NU SUNTEM INTOCMAI MULTUMITI DE NOUA DNA, DAR NICI NU STIM CE E MAI BINE DE FACUT, INTRUCAT ATAT DUMNEAEI, CAT SI DNA DIRECTOARE NE-AU ASIGURAT CA LUCREAZA CU COPIII IN CONFORMITATE CU PROGRAMA SCOLARA. SUNT CONFUZA SI DERUTATA, DEZAMAGITA CA SIMT CUM COPILUL MEU NU MAI ARE ACELASI AVANT CU CARE MA OBISNUISE LA CLASA I. CU DNA CU CARE A INCEPUT SCOALA AVEAM SIGURANTA CA E "PE MAINI BUNE". ACUM...NU MAI ACEEASI CONVINGERE. VA MULTUMESC!
ALINIOANA
 
Mesaje: 5
Membru din: 19 Mar 2013, 10:10

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde 246800 » 19 Mar 2013, 16:05

Copilul dv. , cred eu că, încă are gânduri la D-na lui, care din nefericire... Mutatul la altă şcoală e o variantă, dar navetă cum spuneţi, acomodare, colegi noi, altă d-nă înv., timpul trece, el este mai emotiv...Puteţi solicita d-nei înv. ca şi părinte, să vă demonstreze concret lucrul la clasă, portofoliul lui...fişe de lucru , modul concret de pregătire pentru concursuri. Puteţi cere şi prin solicitare scrisă la şcoală , să participaţi la ore de curs ale copilului dv., nu să o verificaţi pe dna , ci să vedeţi cum se descurcă copilul dv , cum interacţionează cu dna. Să vedeţi motivul real al problemei ...e păcat să nu meargă bine şi în continuare, mai ales că aţi fost asigurată că se lucrează. Ca şi adult ,dv. puteţi constata apoi unele lucruri. Copiii trebuie apropiaţi de sufletul d-nei să treacă peste necazul întâmplat, făcuţi să le fie drag la şcoală, să lucreze, nu, ştiţi eu lucrez... Psihologia copilului e grea în general şi teoria e teorie , practica e importantă, copii între copii, fiecare o personalitate în formare la care dascălul îşi aduce aportul la temelia ei şi e responsabil de formarea lui.
Vă doresc numai bine şi sper să reuşiţi, să ne anunţaţi aici, că lucrurile sunt pe făgaşul bun.
246800
 
Mesaje: 41
Membru din: 09 Mai 2012, 16:02

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde ALINIOANA » 20 Mar 2013, 09:43

VA MULTUMESC PENTRU SFATURI! SPER SA CA ADUC VESTI BUNE! NUMAI BINE TUTUROR!
ALINIOANA
 
Mesaje: 5
Membru din: 19 Mar 2013, 10:10

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde popina » 20 Mar 2013, 22:22

Eu zic sa nu va grabiti(nici cu transferul copilului, nici cu "catalogarea" sau "verificarea" doamnei invatatoare).

Motivele pentru care copilul d-voastra nu a obtinut punctaje la fel de mari la concursuri ar putea fi si altele (pe langa cele enumerate de colegii care au scris inainte):
In general, la clasa I, se cere ca intrebarile sa fie citite elevilor de invatator . In clasa a II-a, cand elevii trebuie sa citeasca singuri cerinta, e mai dificil pentru ei,mai emotionant. Copilul d-voastra fiind o fire emotiva cu siguranta a resimtit mult mai acut emotiile concursului.
In plus, cantitate de cunostinte din care pot fi formulate intrebarile, exercitiile, problemele... e mai mare, variantele de exercitii, probleme, intrebari sunt mai numeroase, asa ca A ASTEPTA TOT TIMPUL PUNCTAJE FOARTE MARI E O GRESEALA din partea d-voastra. Copilul trebuie sa paricipe cu placere la aceste concursuri din dorinta de a vedea modalitati diferite de formulare a cerintelor, din dorinta de a-si verifica cunostintele,din dorinta de a invata ceva nou (chiar din greselile pe care le face), nu neaparat pentru a avea punctaj maxim.

Asa am patit si eu cu copilul mau care si el are potential, dar in clasa a II-a punctajele a fost mai mici decat in clasa I.
popina
 
Mesaje: 33
Membru din: 17 Aug 2009, 17:07

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde popina » 20 Mar 2013, 22:27

Va rog sa-mi iertati greselile! Am probleme cu calculatorul...
Multumesc pt intelegere!
popina
 
Mesaje: 33
Membru din: 17 Aug 2009, 17:07

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde ALINIOANA » 21 Mar 2013, 15:22

Multumesc frumos pentru raspuns. Cumatra mea, cadru didactic, la randul ei, mi-a recomandat la fel: sa nu renut la clasa la care este deja, intrucat la clasa a Va domnii profesorii ii vor vedea pe fiecare in parte, vor verifica potentialul si nivelul fiecarui elev in parte si va fi altfel, dar nu in rau. Ma gandesc doar ca nivelul, potentialul clasei, in general, a mai scazut de cand au fost transferati la alte scoli, dintre cei mai buni elevi (colegi, cu care copilul meu mergea mereu la concursuri). Ma gandesc ca daca nivelul clasei e scazut, poate afecta si metoda de predare. La o clasa la care mai multi copii au potential se poate preda si se poate lucra mai mult, mai complicat. Pe cand la o clasa de nivel mediu (sa zic asa) trebuie sa se lucreze pentru puterea lor de perceptie. Nu stiu ce sa spun...sunt confuza...Dna directoarea mi-a spus ca din ceea ce a remarcat dumneaei, totusi nivelul clasei la ora actuala e mai ridicat decat cel al altei clase, din aceeasi scoala, unde as fi vrut sa fac transferul copilului (clasa fara probleme "emotionale" cum a fost cea a copilului meu, al carei dne invatatoare stiu ca se ocuupa foarte frumos de ei - din cele auzite de la parinti). Confuzia mea ma tine pe loc. Il las asa cum este pana la finalul clasei a IIa, apoi...poate atat timpul, cat si rezultatele de final...imi vor arata ce trebuie sa fac. Pot sa spun ca ieri copilul mi-a adus bucuria in suflet: a luat cel mai mare punctaj din scoala, la clasa a IIa, la un concurs la ortografie. Poate o fi un semn...Era si el fericit! Poate o fi si el...inca cu gandul la dna lui ("daca era dna mea langa mine, poate faceam mai mult")...MULTUMESC TUTUROR PENTRU SFATURI!
ALINIOANA
 
Mesaje: 5
Membru din: 19 Mar 2013, 10:10

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde sportiv » 21 Mar 2013, 16:23

De ce nu lăsați copiii să aibă și copilărie? Care este relevanța acelor concursuri de care pomeniți? Căți foști participanți (din alte generații, de mai înainte) ,n-au ,,picat” , mai apoi BAC-ul-asta știți ?De ce nu lăsați copiii să participe la ce concurs și când vor ei? De ce-i ,,presați”? Pentru ,,mândria” dv de părinti? De ce nu vă puneți problema că pregătirea unui copil nu depinde DOAR de învățător,oricât de ,,ilustru” ar fi acesta?
Vă doresc să vă răspundeți cât mai ,,cinstit ” la aceste întrebări și, sigur, o să luați hotărârea cea mai înțeleaptă! :D
Numai bine!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde ALINIOANA » 22 Mar 2013, 02:26

SPER SA IAU DECIZIA CEA MAI INTELEAPTA! SI SINCER IMI RASPUND SI VA RASPUND: COPILUL MEU NU A FOST LA VREUN CONCURS IMPINS DE LA SPATE DE MINE SAU DE SOTUL MEU! A FOST SI VA FI MEREU PROPRIA DORINTA SI VOINTA! SINGUR VINE ACASA INCANTAT CA DNA I-A MAI ANUNTAT CA VA URMA ALT CONCURS. DIN MOTIVE OBIECTIVE EU NU AM REUSIT SA FAC CEEA CE MI-AM DORIT IN PRIVINTA ALEGERII PROFESIEI, MOTIV PENTRU CARE MI-AM JURAT (sa zic asa) CA ATUNCI CAND VOI AVEA COPII II VOI LASA SA ISI ALEAGA SINGURI ROSTUL IN VIATA SI, IN PRIVINTA INVATATURII, II VOI SPRIJINI SA FIE EDUCATI FRUMOS, DAR FARA SA PRETIND DE LA EI IMPOSIBILUL! VOR FACE SI VOR STI ATAT CAT II TIN PUTERILE, FARA SA LE IMPUNEM NOI, PARINTII, ABSOLUT NIMIC! SI ASTA V-O SPUN SI MI-O SPUN CU INIMA IMPACATA! FARA LAMENTARI SAU...ALTE ...PRESUPUNERI...
ALINIOANA
 
Mesaje: 5
Membru din: 19 Mar 2013, 10:10

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde sportiv » 22 Mar 2013, 08:51

Întrebările erau la modul general ,nu special pentru dumneavoastră ! :oops: Succes tuturor părinților și copiilor!
P.S. Vă rog să nu mai scrieți cu majuscule!Se citește mult mai greu și pe forum se poate traduce ca ȚIPĂT!
Toate cele bune!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: TRANSFER SAU PREPARATOR!?

Mesajde ALINIOANA » 22 Mar 2013, 13:04

:oops: Imi cer scuze pentru scrisul cu majuscule, nu am stiut ca se poate interpreta ca un tipat...Folosesc majuscule...din simpla obisnuinta...O zi buna tuturor!
ALINIOANA
 
Mesaje: 5
Membru din: 19 Mar 2013, 10:10


Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator