Tezele cu subiect unic

Tezele cu subiect unic

Mesajde exdirfeb29 » 29 Ian 2008, 23:13

D-na profesoara din Arad nu este singura nemultumita de modul in care s-au desfasurat tezele cu subiect unic si mai ales de corectitudinea supravegherii si notarii. Dar refuzul de a nu trece in catalog notele unor copii care ar fi obtinut note mai mari decat stia domnia sa ca ar trebui, este nejustificata. Un elev poate obtine la un examen nota mai mare decat media cunostintelor sale, dat fiind faptul ca poate a cazut pe un subiect pe care l-a stiut foarte bine. Este dramatic pentru un copil sa nu-i fie luata in considerare o nota pe care a obtinut-o in conditiile unor legi pe care invatamantul le are.
Haosul creat prin tezele unice, incertitudinea si compromisul au din pacate efecte asupra elevilor. Lasati profesorii sa dea teze elevilor, sa asigure securitatea si corectitudinea cum au facut-o de ani si ani, Ministerul sa organizeze examene de admitere la licee si scoli profesionale si sa vedeti calitate in invatamant dupa aceea.
exdirfeb29
 
Mesaje: 2
Membru din: 29 Ian 2008, 22:35

Mesajde 232323 » 30 Ian 2008, 08:10

Dar s-a gandit cineva ca poate acel copil a luat nota la teza pe merit si ca poate de-a lingul anilor a fost nedreptatit in notare? Sunt cazuri de cadre didactice care sunt subiectivi in notare si atunci nfavorizeaza anumiti elevi, iar pe altii ii defavorizeaza. Daca a luat pana la un moment dat note mici , de ce sa ia de acum note mari, nu se poate. Se cauta permanent un motiv la elevi. De ce nu se cauta problema si la cadrele didactice????
232323
 
Mesaje: 145
Membru din: 24 Apr 2007, 16:03

Mesajde dummy » 30 Ian 2008, 23:04

Nu pot sa cred ca d-na prof. in cauza facea atata valva daca se stia cu musca pe caciula!
Din contra, cred ca diferenta intre valoarea reala a copiilor si notele tezelor a fost prea izbitoare si asta a inversunat-o pe profesoara sa ia atitudine :roll:
Parintii acelor copii nu sunt straini de "afacere".
Va supun atentiei un caz "minor" :lol: :lol: :lol:
Inainte cu o zi de aflarea rezultatelor la tezele unice, un elev a mers in clasa si a spus copiilor ce nota are el la teza...si asa a fost! :wink:
Atunci cand s-au adus tezele, un elev dintre istetii clasei a luat atitudine si i-a zis profesoarei despre acest lucru, cerandu-i politicos explicatii.
Coincidenta...nota celui care "se laudase" era chiar asa cum spusese...
A avut curaj sa spuna si in fata profesoarei ca el stia din seara cand a dat teza ce nota a luat... :x In schimb profesoara n-a avut nicio reactie...si elevul despre care va povestesc era unul f. slab...si nota lui a fost peste asteptari...A fost o profesoara buna,da?Este un caz real!S-a intamplat in Romania!Din pacate nimeni n-a avut curaj sa ia atitudine! :wink: :roll: :x
dummy
 
Mesaje: 71
Membru din: 13 Ian 2008, 01:25


Înapoi la Teste Nationale si Teze cu subiect unic

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori