de iuliana76 » 15 Ian 2015, 13:34
Buna ziua.
Din pacate revin cu acelasi subiect sau cel putin cu aceleasi probleme de anul trecut.
Fiul meu este clasa a 7a anul acesta si are aceiasi profesoara de matematica care intre timp a devenit titulara pe post si se lauda cu notele sale foarte mari.Din nefericire la clasa este aceiasi problema:nu se exerseaza la tabla ci pe ..facebook!Deci,se ia una lectie se da copilului pe fisa (imprimata)lectia noua la geometrie si in josul paginii se scrie:"exercitii vom face la clasa,nu uitati exercitiile de pe facebook!Succes!".Bun..copilul vine acasa,eu il ajut,dar sunt parinti care habar nu au,ei ce fac?Se da teza pe sem.1...nu se face recapitulare la clasa(au avut o singura recapitulare data acasa,care nu s-a corectat la clasa)...notele sunt de la 1 la 3,37-se trec notele-nu se face corectarea tezei.Merg la scoala in calitate de parinte si intreb pe d-na profesoara(care de cum ma vede imi spune sa-mi scriu nemultumirile)ce s-a intamplat?Raspunsul dansei:"copiii nu au invatat deloc".O intreb:dv stiati situatia clasei inainte de teza?Ati dat la teza radicali dubli pe care nu i-ati predat la ore,ati avut un subiect 1 foarte greu pe care nici un copil nu l-a rezolvat,iar la subiectele 2 si 3 au fost complet descurajati si debusolati.Bineinteles ca sustine ca s-a facut tot la clasa ...ceea ce caietul copilului meu nu imi confirma.In concluzie m-am adresat d-lui director si d-nei diriginta a clasei sa incercam sa o imbunam pe d-na profesoara si sa redea teza.Nici nu vrea sa auda!in consecinta m-am adresat consiliului de administrati e scolii (al carei membra sunt)si asteptam sedinta de luni.
Intrebarea mea pt dv este:se poate reda teza in conditiile in care notele au fost trecute in catalog ?Daca in cadrul sedintei de consiliu se supune la vot si majoritatea decide sa se redea teza ce poate face d-na profesoara?I s-a atras atentia asupra faptului ca matematica se preda la clasa , la tabla si nu pe retele de socializare.I s-a pus in vedere faptul ca parintii sunt nemultumiti de "caderea copiilor"atat de brusca la note atat de mici(pana acum doi ani fiul meu iubea matematica si era ferm convins ca v-a merge la mate-info,dar acum uraste matematica si chiar este foarte stresat ca are mate).Este foarte sigura de dansa si tot timpul ne spune ca este foarte inteligenta,ca a luat definitivatul cu 10 si ca este o buna psiholoaga care citeste copilul de la prima vedere.
Astept un sfat din parte dv ,orice as putea face pt ca acesti copii sa iasa din starea de "blocaj"emotional in care au intrat in ultimul an.
Va multumesc anticipat.
O zi buna tuturor.