Teatru pentru BAC

Teatru pentru BAC

Mesajde florena2 » 11 Ian 2015, 10:56

Buna ziua,
Poate o sa va mire titlul dat acestui topic, dar proiectul meu acolo tinde . Vreau sa pun bazele unei companii teatrale care sa puna in scena piese si lucrari aflate in programa scolara. Proiectul este deja demarat si acum se lucreaza la Napasta, problema e ca mi-am dat seama ca aceasta piesa s-ar putea sa nu se afle printre piesele necesare elevilor si fara sa ne ascundem , stim cu totii ca majoritatea citesc sau invata doar ce le trebuie ca sa treaca de acest examen. Nu cred ca sunt putini cei care si-au indemnat elevii sa mearga la piese de teatru ale caror titluri sunt in programa scolara, dar chiar daca majoritatea teatrelor din tara pun in scena aceste piese cu gandul clar ca publicul se va incadra in sfera adolescentilor doritori sa treaca peste etapa cititului...uita de partea didactica si este normal sa se intample asta pentru ca pana la urma pentru un teatru conteaza artisticul. Dorinta mea si sper sa ajung sa o realizez, este ca aceste montari sa atinga cat mai mult nivelul didactic, de aceea compania teatrala se numeste "Lectio".
Napasta este deja in lucru si in februarie va iesi catre public si daca ii fac pe elevi sa inteleaga drama personajelor si mai ales daca reusim sa ii trimitem catre biblioteca este cea mai mare realizare. Intrebarile mele catre profesorii de limba romana: ce piese de teatru ati dori sa vada elevii dumneavoastra? Dupa vizionare ar fi interesanta o discutie cu actorii si cu profesorii insotitori, prin care elevii sa afle mai multe despre piesa? Aceasta intrebare porneste de la faptul ca noi pana sa ajungem sa dam viata personajelor trecem printr-un proces de studiu si descoperire a lor si atunci experienta noastra in lucrul cu personajul poate sa ajute elevul sa inteleaga mai bine ce se intampla.
Suntem o echipa cu experienta in ceea ce facem, suntem actori de peste 20 de ani unii dintre noi, stim sa facem teatru, stim ce trebuie sa facem ca sa iasa un spectacol bun, dar ca sa fie ceea ce ne-am propus ne mai trebuie putina directionare didactica .
Mi-as dori sa primesc cat mai multe propuneri de la dumneavoastra cei ce sunteti cei mai aproape de copii, este un proiect foarte drag mie si vreau sa creasca in favoarea celor pentru care a fost creat. Nu stiu daca vi se pare un proiect util sau nu , dar astept cu drag propuneri .
florena2
 
Mesaje: 4
Membru din: 21 Noi 2010, 17:07

Înapoi la Bacalaureat

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori