sugestii pentru definitivat

sugestii pentru definitivat

Mesajde adriana1987 » 23 Oct 2010, 14:42

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu cateva sugestii. Am despus dosarul pentru inscrierea la def. Nu stiu insa care sunt urmatorii pasi. Din cate am inteles trebuie sa merg sa vorbesc cu inspectorul de specialitate sa ma programeze. Intrebarea mea este: Pot alege ca inspectia sa vina pe semestrul 2?
O alta nelamurire este legata de ziua in care vine inspectia. Joi, de pilda, am optional, mate, educatie fizica si ed. plastica. Mi s-ar parea mai relevanta o inspectie la ore precum romana, matematica, ed. civica, stiinte. Ma intrebam daca in ziua inspectiei as putea produce o modificare in orar ( desigur, cu acordul directorului si al inspectorului), astfel incat sa asiste la alte ore decat cele care erau programate in ziua respectiva. Ce ziceti, se poate?
Mi s-a mai spus ca inspectorul trebuie sa asiste si la o lectie de evaluare. Asa este? Eu, sincer, am crezut ca, din contra, trebuie sa asiste doar la lectii de transmitere de cunostinte, de recapitulare, consolidare, lectii mixte, nicidecum de evaluare. Dar...deee...sunt la inceput si nu am de unde cunoaste.
Stiu ca trebuie sa am portofoliul bine pus la punct. Trebuie insa si portofoliul din anul precedent prezentat?
Va rog, daca puteti, si nu va rapesc prea mult timp, sa imi raspundeti la toate aceste intrebari. Poate ma lumineaza si pe mine cineva. E tare greu la inceput de drum! Va multumesc anticipat! Adriana
adriana1987
 
Mesaje: 107
Membru din: 07 Aug 2009, 09:38

Re: sugestii pentru definitivat

Mesajde dariely » 23 Oct 2010, 16:07

eu am dat in 2003 definitivul si am prezentat lectiile pe care mi le-a cerut d-na insp. nu am respectat orarul pe ziua respectiva, nu mi s-a impus sa prezint o lectie de evaluare sau de consolidare, mi s-a lasat libera alegere. am prezentat si portofoliul din anul precedent pentru ca am facut proiecte zilnic.
succes!
Avatar utilizator
dariely
 
Mesaje: 82
Membru din: 25 Iun 2010, 18:01

Re: sugestii pentru definitivat

Mesajde rofi3 » 25 Oct 2010, 09:46

La mine inspectoarea a vrut sa vina la doua inspectii , una in sem I si a doua in sem II.Sunt cativa ani de atunci . Oricum cel mai bine este sa vb cu inspectorul de specialitate si sa-l intrebati la cate vine, ce ore ar vrea sa vada , la ce clase...
In functie de aceasta mai faceti mutari in orar de clase si ore. Pentru definitivat trebuie sa aveti proiecte de lectie mai multe si ar fi bun si un caiet in care sa aveti clasele cu elevii si evaluari periodice ....
Multa bafta !!
rofi3
Site Admin
 
Mesaje: 1176
Membru din: 18 Dec 2008, 20:16

Re: sugestii pentru definitivat

Mesajde ang3lik » 26 Oct 2010, 16:53

Buna ziua!
Și eu sunt în situația Adrianei1987. Nu prea am unde cere informații, așa că vă rog pe dumneavoastră să mă ajutați.
Eu încă nu am depus dosarul pentru că m-am împotmolit în hârtii... :oops: Pe fișa tip de înscriere la Def scrie:
FIŞĂ DE ÎNSCRIERE

La probele pentru definitivarea în învăţământ în anul(sesiunea)..........În funcţia didactică * ...............
specialitatea..............................


Eu sunt încadrată ca Prof pt învățământ primar, deci voi scrie asta la funcția did. Dar la specialitate ce scriu: Invățător, Prof pt înv primar, disciplinele la care urmează să susțin examenul sau specializarea de pe diplomă?! :oops:
Mulțumesc frumos!
ang3lik
 
Mesaje: 124
Membru din: 15 Iul 2009, 16:35

Re: sugestii pentru definitivat

Mesajde felixmunteanu » 26 Oct 2010, 22:40

Adriana,
Parerea mea e ca, in discutia cu inspectorul/metodistul sa prezinti orarul si sa intrebi daca i se pare relevant sau daca prefera alte materii. Eu cand am avut definitivatul si gradul II am fost anuntata dupa masa ca vine inspectia a doua zi. Nu mai aveam ce schimba si poate a fost mai bine, ca am scapat de framantari ca ale tale.
Cat despre semestrul II, daca nu ai un motiv foarte serios, nu mai amana, ca nu stii ce se mai iveste!

Lectia de evaluare: nu e vorba de asa ceva, dar inspectorul poate aplica un test intr-un moment al lectiei (ti-l da tie, nu se amesteca el in lectie) sau iti poate cere tie sa aplici unul. Eu zic ca e bine sa ai ceva pregatit la matematica si o dictare, poate, chiar daca nu ai romana (sa ai pe ce pune mana), ceva ce poate fi lucrat in 10 minute ca sa poata fi corectat repede. Tin minte ca la noi s-a dat candva un test si colegele au fost rugate sa corecteze in pauza.

Referitor la portofoliul tau: sa-l ai la vedere (pe cel vechi in sertar) si sa il dai daca si cand ti se cere. Nu te grabi cu el pt ca sunt unii care cer la prima ora, altii pe parcurs iar altii la sfarsit. Poti intreba si tu discret daca doreste sa-l vada sau poti sa-l asezi pur si simplu de la inceput pe masa la care va sta, dar la margine, sa nu para ca ii dai de lucru. Portofoliile copiilor sa ti le ceara, altfel nu.
In rest, fii tu insati! Succes!
felixmunteanu
 
Mesaje: 756
Membru din: 15 Mai 2006, 10:29


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori