standarde naţionale de evaluare gimnaziu ? lipsa ?

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

standarde naţionale de evaluare gimnaziu ? lipsa ?

Mesajde cry1ieee » 30 Iul 2017, 00:15

Buna,

In ultimele zile am incercat sa regasesc online standardele nationale de evaluare pentru gimnaziu.
Sunt specificate in Legea Invatamantului 1/2011 art. 71.

De ce caut aceste standarde: nu stiu cum se acorda notele in gimnaziu.
(un ex. important pt mine este limba engleza clasa a VII-a)
In lege se specifica faptul ca notele sunt de la 1 la 10 insa nu stabileste criteriile pentru acordarea notei 1, 2, etc.

Poate cineva are acces la aceste documente ?
Stie cineva ceva despre cum se acorda notele in gimnaziu - care este baza legala unde se explica acordarea notelor 1,2,3, etc?

Va multumesc.

ART. 71
(1) Scopul evaluării este acela de a orienta şi de a optimiza învăţarea.
(2) Toate evaluările se realizează pe baza standardelor naţionale de evaluare pentru fiecare disciplină, domeniu de studiu, respectiv modul de pregătire.
(3) Rezultatele evaluării se exprimă, după caz, prin calificative, în învăţământul primar, respectiv prin note de la 1 la 10, în învăţământul secundar şi în învăţământul terţiar nonuniversitar, sau prin punctaje, în mod similar testelor internaţionale.
(4) Controlul utilizării şi al respectării standardelor naţionale de evaluare de către cadrele didactice se realizează prin inspecţia şcolară.
(5) Notarea elevilor fără utilizarea şi respectarea standardelor naţionale şi a metodologiilor de evaluare constituie abatere disciplinară şi se sancţionează conform prevederilor prezentei legi.
cry1ieee
 
Mesaje: 1
Membru din: 30 Iul 2017, 00:01

Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori