Standarde de notare la clasa a VIII-a

Standarde de notare la clasa a VIII-a

Mesajde mmeila » 27 Oct 2004, 21:56

Notele în Romania sunt cuprinse între 5 si 10!?! Eventual si nota 4 pentru cei care nu îndeplinesc standardul pentru nota 5. PĂŁcat cĂŁ mai dĂŁm si note de 3.
Cred cĂŁ am devenit cam "depĂŁsit"!!! Anul trecut erau 14 obiective de referintĂŁ anul acesta mai sunt doar 11. Poate e altul Curriculumul NaĂžional pentru învĂŁtĂŁmântul obligatoriu.

Sper cĂŁ mĂŁ lĂŁmureste si pe mine cineva! Am si o grĂŁmadĂŁ de alte întrebĂŁri. Sigur cĂŁ voi întreba si inspectorul de specialitate si metodistii, dar sunt curios si de pĂŁrerea altor colegi.
mmeila
 
Mesaje: 14
Membru din: 16 Oct 2004, 19:54

Mesajde otyly » 10 Noi 2004, 14:53

Intr-adevar aceste criterii de notare imi par atat de ciudate, in primul rand prin faptul ca si pana acum evaluam elevii pe aceleasi criterii, treaba cu notele sunt o prostie, cele care nu apar cica sunt la latitudinea noastra, se porneste de la 2, nu de la 1, 1 se da doar pentru copiere/suflat.Parerea mea este ca ne place sa ne complicam existenta fara rost, fiecare profesor are capacitatea de a evalua elevii in mod corect.As vrea sa vad si eu un test- exemplu dar si cu barem de corectare, asa cum doresc ei.Eu am incercat ceva la sfarsitul capitolului nemetale si e pe acest site,astept parerea dv.
otyly
 
Mesaje: 23
Membru din: 31 Iul 2004, 21:38
Localitate: Bucuresti

Notare

Mesajde mmeila » 10 Noi 2004, 22:30

Multumesc pentru mesaj. Am citit testul propus de dumneavoastra. Il gĂŁsesc interesant Âşi aplicabil la clasa. AĂži atins aspectele esentiale studiate la aceastĂŁ unitatea de invatare.
Daca am avea o alta baza materialĂŁ (reactivi, ustensile etc.) poate as mai fi introdus niste itemi legati de o activitate experimentalĂŁ.
Astept sugestiile dumneavoastrĂŁ, daca sunteti amabila, la materialele semnate mmeila. Multumesc.
mmeila
 
Mesaje: 14
Membru din: 16 Oct 2004, 19:54

Mesajde otyly » 11 Noi 2004, 20:43

Va multumesc pentru raspuns, am urmarit materialele dv. si consider ca sunt foarte bine intocmite, singura remarca pe care o pot face este ca, la planificarea anuala, incercati sa nu folositi saptamana 1, 2, etc , ci datele, asa ne-a anuntat inspectorul de specialitate la consfatuiri, nu ca ar fi mare lucru, dar stiti cum estre, un an vin cu o idee, alt an cu alta idee...Ce grad didactic aveti? Eu astept in martie, cred, inspectia pentru sustinerea lucrarii de gradul 1, ma streseaza ingrozitor.Unde ati ajuns la cls a VII-a?
Va mult5umesc inca odata ptr amabilitatea de a comunica cu mine si astept raspuns.
otyly
 
Mesaje: 23
Membru din: 31 Iul 2004, 21:38
Localitate: Bucuresti

Clasa a VII-a

Mesajde mmeila » 11 Noi 2004, 23:17

Multumesc pentru aprecieri!
Am parcurs cu atentie planul de lectie realizat de dumneavostra la solutii. E deosebit de interesant mai ales ca si eu sunt in prezent la acest capitol.
Apreciez foarte mult ca aveti rabdare sa faceti planurile de lectie, dar probabil cĂŁ Âşi eu voi face la anul acelasi lucru atunci cand voi fi in situatia de a-mi sustine lucrarea de gradul I. Anul acesta va trebui sĂŁ-mi concep lucrarea.
As fi interesat ce fel de clase aveti in catedra si care este nivelul claselor in scoala dumneavoastra. Poate deschidem un topic nou.
mmeila
 
Mesaje: 14
Membru din: 16 Oct 2004, 19:54

Mesajde otyly » 11 Noi 2004, 23:31

Eu predau la clasele a VII-a si a VIII-a in doua scoli cu predare intensiva de lb spaniola.intr-una din ele elevii sunt cu nivel mediu si mediocru, iar in cealalta sunt clase cu un nivel intelectual foarte ridicat, am avut de-a lungul timpului si rezultate f bune la olimpiada cu unii dintre elevi, dar s-au impotmolit la faza pe municipiu.Ce tema aveti la lucrarea de grad?
otyly
 
Mesaje: 23
Membru din: 31 Iul 2004, 21:38
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Chimie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori