Stage pédagogique Strasbourg

Limba straina studiata in scoala

Stage pédagogique Strasbourg

Mesajde moby » 30 Dec 2010, 13:53

În perioada 28 iunie-9 iulie 2010 am participat la stagiul de formare "Langue - civilisation - méthodologie et multimédia dans le cours de langue" desfăşurat la Strasbourg, Franţa.

Participarea la curs a fost posibilă datorită obţinerii unei burse prin intermediul programului sectorial Comenius,prima componenta a Programului de Invaţare pe Tot Parcursul Vieţii.
Comenius este o acţiune care are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi consolidarea dimensiunii europene în educaţie, încurajarea învăţării limbilor străine, promovarea interculturalităţii şi a inovaţiei în ceea ce priveşte utlizarea tehnicilor informaţionale la clasă.

Stagiul organizat de CENTRE INTERNATIONAL D’ETUDES DE LANGUES DE STRASBOURG (CIEL de Strasbourg) a avut ca obiective:
- Dezvoltarea competenţelor de comunicare (înţelegere şi exprimare orală).
- Reactualizarea cunoştinţelor de civilizaţie franceză.
- Însuşirea unor metode şi mijloace interactive de predare-învăţare a limbii franceze prin contactul direct cu formatorii de la Ciel de Strasbourg, dar şi cu ceilalţi participanţi la stagiu.

Conţinuturile stagiului au fost următoarele:
1. Integrarea noilor tehnologii multimedia în predarea limbii franceze: lexic informatic, site-uri FLE, crearea unor exerciţii Hot Potatoes, web 2.0 social (reţele sociale, blog-uri), web 2.0 tehnic (wikis, podcast-uri).
2. Literatura, cinematograful şi cântecul francez la ora de FLE.
3. Prezentarea unor subiecte de actualitate franceză: tinerii, moda, presa, Europa (cu vizite ghidate la instituţiile europene).

Activităţile s-au desfăşurat sub formă de cursuri, ateliere şi vizite ghidate. În cadrul cursurilor şi atelierelor am putut descoperi noi metode şi mijloace de predare-învăţare, iar în cadrul vizitelor ghidate am descoperit oraşul Strasborg şi instituţiile europene (Parlamentul european, Consiliul Europei). De asemenea am fost invitaţi la o recepţie de bun venit organizată de Centrul administrativ din Strasbourg, unde, printre altele, ni s-a prezentat sistemul administrativ al CUS (Communauté Urbaine de Strasbourg) şi am fost serviţi cu specialităţi specifice zonei Alsace.

Grupul de stagiari a fost format din 7 persoane (numărul maxim de stagiari fiind de 15): 4 profesori din România şi 3 profesori din Spania. Faptul că grupul a fost restrâns ne-a permis să ne cunoaştem destul de bine, să interacţionăm, să exprimăm opinii, să prezentăm rezultate, să dezbatem.
Formatorii au fost foarte deschişi, iar atmosfera de lucru a fost una caldă si plăcută. La fiecare curs am primit un material suport fie tipărit, fie electronic, am primit chiar şi materiale pedagogice de la Consiliul Europei, iar la sfăşitul stagiului am primit materiale pedagogice(metode, caiete de exercitii, ghiduri pedagogice) din partea editurii Hachette.

CIEL de Strasbourg propune un site de invăţare a limbii franceze prin activităţi online: exerciţii audio şi video, jocuri de vocabular, cultură şi civilizaţie franceză.
http://www.pole-formation-cci.org/image ... es_fle.htm
Fişiere ataşate
Stagiul_Strasbourg.ppt
(1.56 MiB) Descărcat de 86 ori
moby
 
Mesaje: 2
Membru din: 30 Oct 2005, 13:25

Înapoi la Limba Franceza

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron