Sortarea unei baze de date XML.

Sortarea unei baze de date XML.

Mesajde constantin_obreja » 01 Feb 2009, 23:35

Cred ca titlul spune totul inafara faptului ca sunt profesor de matematica si nu informatician (desi as fi vrut invers!).
Cum sortam o baza de date scrisa in XML? Ca sa luam un exemplu celebru repetat in diverse forme pe site-uri care dau explicatii .. pana la un punct (de care vrei sa tesprijini ca sa rastorni Pamantul, dar nu-l gasesti!) sa luam cd_catalog.xml. Pot afisa aceasta baza de date in diverse forme dar nu o pot ordona dupa TITLE, de exemplu. Ce se intampla? Daca scot toate atributele din TITLE, le pot ordona dar cum reasez NODURILE dupa ordinea titlurilor?
Vedeti si http://www.w3schools.com/Dom/dom_document.asp
Multumesc si
Numai bine,
Avatar utilizator
constantin_obreja
 
Mesaje: 214
Membru din: 16 Mai 2006, 13:07

Mesajde nickxyzt » 04 Feb 2009, 13:54

Sfatul meu este să încercaţi să duceţi datele din XML într-un excel. Acolo veţi putea să le sortaţi după ce criterii veţi dori.
nickxyzt
 
Mesaje: 24
Membru din: 29 Sep 2008, 13:50

XML-Excel

Mesajde constantin_obreja » 04 Feb 2009, 14:58

nickxyzt scrie:Sfatul meu este să încercaţi să duceţi datele din XML într-un excel. Acolo veţi putea să le sortaţi după ce criterii veţi dori.

1. Multumesc pentru interventie! Constat ca informaticienii sunt mai reticenti la raspunsuri decat alte categorii ... didactice!
2. Ideea de a duce baza in Excel o stiam dar nu asta era ideea! De fapt de ce am construit baza in alta parte decat in Excel? Pentru siguranta sursei! Astfel datele pot fi partajate intre mai multe departamente, fiecare isi sorteaza ce-l intereseaza iar eu raman cu baza intacta! Ce face fiecare cu baza lui, nu ma interereseaza, dar eu vreau sa fac o sortate a bazei fara pachetul OFFICE etc. ci printr-un script java. Asta e dorinta! Ca pot partaja date fara sa fiu afectat etc., stiu! Daca ati accesat adresa indicata ati vazut ca datele pot fi preluate si aranjate printr-un script, far aa face apel la Office. Dar nu imi dau seama cum poate fi facuta acea sortare! SIGUR, printr-o combinatie de instructiuni care deja sunt prezentate acolo, sortarea se poate face! Nu au lasat ei (ca sunt destepti!) baza in ... coada de peste! Problema e ca nu am gasit cum sa le leg!
Numai bine,
Avatar utilizator
constantin_obreja
 
Mesaje: 214
Membru din: 16 Mai 2006, 13:07

Mesajde nickxyzt » 04 Feb 2009, 23:51

Ok. În cazul acesta citiţi într-o matrice înregistrările din XML, şi apoi sortaţi matricea în funcţie de anumite coloane. Este şi aceasta o posibilitate.

Totuşi, eu aş opta pentru o bază de date reală, nu XML (de exemplu mysql), care este făcută special pentru a permite uşor sortarea datelor (printre alte multe facilităţi).

Nu ştiu de alţii, dar nu toţi informaticienii sunt reticenţi la astfel de mesaje, tocmai v-a răspuns unul :)
nickxyzt
 
Mesaje: 24
Membru din: 29 Sep 2008, 13:50

Mesajde simona_anasia » 20 Aug 2009, 23:39

Mi s-ar parea util linkul de mai jos:

http://www.programmersheaven.com/2/FAQ- ... ynamically

Nu e prea clar, intr-adevar, ar trebui schimbate numele (identificatorii) campurilor! Am observat de asemenea ca se poate lucra si in .NET pentru sortare, utilizand DataGrid-ul de acolo.

De asemenea, poate fi util si unul dintre instrumentele de la adresa:

http://www.vclcomponents.com/catalog/Fi ... Components

Mult succes!
simona_anasia
 
Mesaje: 2
Membru din: 29 Iul 2009, 14:55


Înapoi la Informatică

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori