Simpozioanele

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Daca NU primiti o diploma, atestat sau adeverinta, mai participati la un simpozion?

Da, particip
94
21%
Nu particip
165
37%
Depinde de calitatea manifestarii respective
186
42%
 
Voturi totale : 445

Simpozioanele

Mesajde emil » 18 Noi 2007, 23:41

Stimati colegi,

am creat acest topic ca sa punem in discutie oportunitatea nenumaratelor manifestari organizate in scolile noastre
Va rog sa raspundeti si la intrebarea atasata:

Daca NU primiti o diploma, atestat sau adeverinta, mai participati la simpozion?
Raspundeti cinstit si corect!


numai bine
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2742
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde camifb » 18 Noi 2007, 23:51

Buna seara,
Am raspuns ca voi mai participa dar depinde de calitatea simpozionului, si am deja o astfel de "experienta". Astept sa vad daca a fost doar o scapare, sau au fost probleme organizatorice si daca tema este interesanta poate mai incerc, desi daca se cer bani de diplome, suport de curs,... nu prea au scuze. :lol:
camifb
 
Mesaje: 456
Membru din: 08 Feb 2007, 22:51
Localitate: Deva

Mesajde aniova30 » 19 Noi 2007, 17:01

Este destul de controversat subiectul:
Pe de o parte , noi nu suntem cercetatori in domeniul instructiei si educatiei , ci doar practicieni ai acestuia, deci activitatea noastra nu consta in cercetare ci in aplicare sau in parcurgerea unor drumuri cunoscute deja, cu final scontat in standardele de performanta.
Pe de alta parte, avand in vedere ca fiind obligati sa concepem o multitudine de materiale vitale procesului instructiv educativ / planificari anuale, calendaristice, baterii de teste, evaluari descriptive, etc., ( personalizate, desi toti tindem spre proiectare-evaluare unitara, - dovada fiind si interesul aratat acestui site) probabil ca ni s-a dezvoltat apetitul pentru ... cercetare. Si iata cum ... teoria ( care intotdeauna le apartine lor)imbinata cu exemplele din activitatea proprie devine material de simpozion.
Numeroase sunt insa si cazurile cand acea teorie nu este imbinata cu nimic, iar ,si mai dramatic, nu are la final nici bibliografie.
aniova30
 
Mesaje: 192
Membru din: 25 Dec 2005, 11:15

Re: Simpozioanele

Mesajde resunu » 19 Noi 2007, 20:59

emil scrie:Stimati colegi,

am creat acest topic ca sa punem in discutie oportunitatea nenumaratelor manifestari organizate in scolile noastre
Va rog sa raspundeti si la intrebarea atasata:

Daca NU primiti o diploma, atestat sau adeverinta, mai participati la simpozion?
Raspundeti cinstit si corect!


Un vas de pescuit japonez si unul rusesc pescuiau in aceleasi ape dar japonezii prindeau peste si rusii ba. Rusii au facut atunci inca o sedinta in care s-a hotarat sa se faca o comisie care sa mearga pe vasul japonez si sa intrebe cum procedeaza ei de prind peste. Japonezii le-au raspuns simplu: "noi cand nu gasim peste il cautam, voi cand nu gasiti faceti sedinta (sau simpozioane) si dati vina unii pe altii. "

Eu consider ca simpozioanele, sedintele, cercurile, consfatuirile, etc. sunt doar niste formalitati care mai mult incurca decat ajuta, dar reprezinta niste motive justificative pentru unii din posturile de control ca sa primeasca foarte multi bani ca "taie frunze la caini" :wink:

Aaaaa, sa nu uit. Pentru multi reprezinta posibilitatea formala de a obtine puncte pentru a primi salariul sau gradatia de merit :oops:
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Mesajde nada » 21 Noi 2007, 00:52

Am participat la un singur simpozion deoarece m-a atras tema insa nu ma gandesc sa fac un obicei din asta, mai ales ca m-a cam usturat buzunarul.
"Ca sa fii dascalul altora, trebuie sa fi fost tu insuti ucenic multa vreme" proverb latin

http://scoli.didactic.ro/scoala_gimnazi ... are_piscu/
Avatar utilizator
nada
 
Mesaje: 317
Membru din: 22 Ian 2006, 22:28
Localitate: Piscu - Galati

simpozioane

Mesajde gogu001 » 02 Dec 2007, 22:57

Cine se respecta(si cadrele didactice au fost mereu mandre si ambitioase)trimite la simpozioane materiale de inalta tinuta,care implica o munca anevoioasa si o documentare minutioasa.
Nu critica cei ce publica manuale,nici cei ce editeaza reviste sau alte auxiliare.Se revolta lenesii,frustratii,invidiosii,etc.
gogu001
 
Mesaje: 7
Membru din: 11 Ian 2006, 17:11

Re: simpozioane

Mesajde resunu » 02 Dec 2007, 23:06

gogu001 scrie:[....]Se revolta lenesii,frustratii,invidiosii,etc.

Doar critica poate fi constructiva, lauda este deci distructiva :wink: Mie mi se pare ceva logic sa fie asa, deoarece daca ceva e bun , dupa ce naiba sa-l schimbi ? Faptul ca la noi se insista mult pe "pastrarea traditiilor si obiceiurilor", in sensul pastrarii privilegiilor sefilor mie mi se pare a fi cel putin jenant , daca nu un genocid . :wink:
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

simpozoane

Mesajde dascal » 06 Dec 2007, 20:59

Noi nu dorim adeverinta. Ei o cer . Sa nu credeti ca toti participantii la simpozion primesc salariu de merit ! La un simpozion cu o tematica interesanta eu particip sigur
Cu bine!
dascal
 
Mesaje: 60
Membru din: 25 Apr 2007, 21:26

Simpozion

Mesajde corleonepiticu » 11 Dec 2007, 00:45

Anul acesta am participat la 4 simpozioane. 3 au fost nationale si unul international. Am depus dosarul pentru salariul de merit si directorul scolii le-a punctat ca referatele din scoala care majoritatea sunt copiate de la din dosarele din anii trecuti. Unde este implicarea Inspectoratelor Scolare in vederea elaborarii unor grile de punctaj pentru acordarea salariului de merit? Va intreb pentru ca lasati aceasta treaba in sarcina unor ingineri fara studii psihopedagogice care se hranesc din conflictele izbucnite in scoli in urma dezbaterii dosarelor depuse pentru acest ordinar 15% intr-un an de zile.
De participat la aceste simpozioane voi mai participa, deoarece unele sunt foarte bine organizate si ni se apreciaza munca.
corleonepiticu
 
Mesaje: 11
Membru din: 21 Sep 2007, 17:39

Mesajde cristina_gl » 08 Ian 2008, 12:51

Spinoasa si sensibila problema simpozioanelor... Colegii au surprins deja esentialul: atata timp cat simpozioanele sunt bine organizate, lucrarile selectate, calitatea prezentarilor evidenta, se poate vorbi despre eficienta, impact, schimb de idei valoroase. Din pacate insa, ne confruntam deseori cu urmatoarea situatie: o institutie X din judetul Y lanseaza invitatia de participare. Colegul Z din judetul W trimite o lucrare (de regula aceeasi pe care o mai trimite si in judetele Q si Q`, desi tematicile difera vizibil), dupa care primeste diploma de participare. Fara sa-si prezinte lucrarea, macar in punctele ei esentiale si de noutate/impact. Fara sa i-o prezinte cineva, evident. Dar apare in catalog si da bine atat pentru organizatori (cu cat mai multi participanti, cu atat mai consistent e simpozionul), cat mai ales pentru colegul Z care are o sansa in plus (a se citi un punct) pentru salariu, gradatie, ba chiar pentru Gh. Lazar. Daca se intampla cumva sa intarzie posta, sa se piarda diploma pe drum sau mai stiu eu ce, se inrosesc telefoanele si nervii, ca doar deh... indata vine luna decembrie, sau ianuarie si... e ciudat cum de nu s-au inrosit telefoanele in mai, la o luna dupa incheierea simpozionului!
Sigur, salariile sunt mici, ne agatam de orice mica oportunitate pentru a ne rotunji cumva veniturile (si 25% timp de patru ani nu-i chiar de colo), insa ma tem ca negam un aspect mult vehiculat in ultima perioada: CALITATEA! Insa... cineva aici a pus punctul pe i, dupa parerea mea: hartiile acestea ni se cer si nu le vrem noi pentru rame sau posteritate. Eu una insa nu vad o solutie (la modul general) pentru inlaturarea acestor neajunsuri. Daca trebuie sa dovedim ca am avut activitate bogata si de calitate, numai hartiile pot face aceasta dovada. Cred ca e un cerc vicios.
Revenind la simpozioane: solutia cea mai la indemana ar fi selectia lucrarilor. Am asistat la prezentarea unor lucrari deosebite, din care am invatat si am aplicat. Este motivul pentru care merg la simpozioane, fie ca primesc sau nu ,,hartie". Stiu ca intre participanti intalnesc mereu colegi de la care am ce sa invat. Sigur, trebuie sa am si eu ceva de oferit, si aceasta este prima conditie a participarii. Asadar, mai multa atentie din partea organizatorilor, mai mult accent pe calitate in defavoarea cantitatii cred ca ar fi binevenite. Si poate aceasta selectie ar incetini putin goana aceasta, dupa parerea mea apropiata de isterie, dupa diplome sigure
cristina_gl
 
Mesaje: 112
Membru din: 14 Ian 2004, 11:14
Localitate: Galati

Mesajde cocococo » 11 Ian 2008, 23:58

as vrea sa particip si eu la un simpozion.m-ar interesa tema si locul desfasurarii
cocococo
 
Mesaje: 1
Membru din: 11 Ian 2008, 23:32

Mesajde cristina_1315hd » 12 Ian 2008, 12:48

Colegii care au raspuns topicului au atins in mare masura esenta raspunsului la intrebarea adresata. Cred ca aceste simpozioane sunt necesare, ele reprezinta un mijloc de comunicare ale unor rezultate in cadrul comunitatii dascalilor, uneori scot anumiti colegi din rutina meseriei pe care o exercita, pe de alta parte, participarea la aceste activitati ne este solicitata ca parte a evaluarii activitatii de dascal, dar solutia la desfasurarea acestor simpozioane sub deviza calitatii o reprezinta clar selectia lucrarilor in functie de noutatea pe care o aduc, de munca depusa la redactarea lucrarii, de experienta activitatii de dascal care reiese din lucrare.
cristina_1315hd
 
Mesaje: 48
Membru din: 08 Feb 2006, 15:59
Localitate: Deva

Mesajde marianadascalu » 17 Ian 2008, 21:32

Participarea la astfel de manifestari nu ar trebui sa fie legata de recompense materiale.Valoarea educativa a activitatii trebuie sa atarne in balanta!Dar vedeti d-voastra, noi suntem in Romania unde toata lumea alearga dupa recompense.Cineva ,aici pe Forum, spunea ca a participat la 4 simpozioana, dar directorul i-a dat salariu de merit altcuiva...Unii dintre noi (si sper sa fie din ce in ce mai putini)urmaresc numai acest tip de recompensa , materiala, desi recunoasterea morala este valorizatoare!
marianadascalu
 
Mesaje: 11
Membru din: 19 Noi 2006, 17:31

Mesajde ala77 » 01 Feb 2008, 21:43

Sunt multe simpozioane "fantoma".Dar sunt si multe serioase.
Nu toate sunt ptr toate ciclurile de invatamant.Oricum toate sunt cu bani.Frumos ar fi sa participi direct la toate simpozioanele , dar banii, banii si iarasi banii.Si timpul,mai este si el dusmanul nostru.
ala77
 
Mesaje: 34
Membru din: 05 Oct 2006, 08:41

Mesajde gherghescudoina » 03 Feb 2008, 18:19

Nu cred că nu vă interesează diplomele şi punctele care se obţin prin participarea la un Simpozion, eu nu cred că cineva participă de plăcere! Dacă ar face-o DOAR pt a-şi face cunoscute ideile originale atunci mulţi ar publica o carte sau ar trimite materialul respectiv la o revistă de profil.....ca să nu mai spun că ORGANIZAREA UNUI SIMPOZON ADUCE, EA ÎNSĂŞI, MULTE-MULTE PUNCTE!
Mai dăunăzi am participat la un concurs de educaţie civică pt clasele a IIIa şi a IVa organizat de UN LICEU. Ce rost avea să deplasăm 2km elevii până la liceu, nu ştiu!! CONCLUZIA:CA ORGANIZATOR AI DE CÂŞTIGAT!
Ultima oară modificat de gherghescudoina pe 02 Mar 2009, 22:52, modificat 1 dată în total.
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Următorul

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator