scutirea de impozit pt profesorii debutanti

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

scutirea de impozit pt profesorii debutanti

Mesajde mareleg » 14 Feb 2009, 21:47

este necesara stimularea profesorilor / educatorilor debutanti prin scutirea de impozit pe salariu pe o perioada de cativa ani

se poate reintroduce in replica impozitul in IT, ca oricum cei din IT au salarii mari, si scutirea lor de impozit s-a facut ca o masura de a stopa exodul de 'creiere'. in conditiile actuale pot sa plece unde vor, ca nu-i mai primeste nimeni. s-a dus vremea cand IT-ul era o elita. acum e plin de IT in toata lumea.

bugetul se pastreaza nestirbit: daca in IT se impoziteaza din nou, sa zicem 10.000 de persoane, cu un impozit mediu de 500 RON, asta reprezinta impozitul pentru 3 profesori debutanti, cu 1000 RON salariu fiecare.
deci raportul este 1 la 3, adica 30.000 de profesori debutanti pot fi scutiti de impozit

se poate extinde aceasta masura de scutire de impozit si la personalul medical debutant, daca se introduce impozitul diferentiat.

o redistribuire de acest gen este necesara. 'desteptii' din IT pot lucra si pentru 2 firme in acelasi timp, nu sunt oricum de vaitat. invatamantul insa e baza societatii, educatia,... fara invatamant nici IT nu am avea. sa analizam problema si sa depistam cauza reala, sa punem degetu pe rana.

personal lucrez in IT de 9 ani si sunt fost profesor de matematica, asa ca stiu cum merge treaba in ambele tabere. nu spun vrajeli.
mareleg
 
Mesaje: 1
Membru din: 14 Feb 2009, 21:46

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori