As dori sa prezint un scurt istoric al aparitiei programului RoMate si constatarile facute de mine in urma utilizarii acestui soft in cadrul orelor de matematica .
In trecut cautam un program care sa indeplineasca doua conditii:sa fie gratuit si sa se ridice la nivelul softului Cabri 3D.Celor care nu au auzit de acest program le recomand sa urmareasca prezentarea video de aici
http://www.cabri.com/bett-awards.html.
Din pacate nu am gasit un astfel de program gratuit .Atunci am decis sa realizez RoMate.Dupa cum probabil stiti acest "program" este realizat utilizand C.a.R si CaRMetal.Ele sunt distribuite sub licenta GPL , adica 100% gratuite.Avantajele utilizarii acestui program sunt:
-functioneaza fara probleme pe calculatoarele ce ruleaza platforma Ael deoarece ambele folosesc Java;
-nu necesita cunostinte avansate de utilizare-totul ruleaza in fereastra unui browser:Firefox sau Internet Explorer;
-appleturile ce alcatuiesc acest program se pot realiza relativ usor.
Precizez din start ca nu toate appleturile au fost realizate de mine.
In finalul acestui post as dori sa fac o recomandare si sa va adresez o intrebare:
1.Din experienta am constatat ca cel mai eficient mod de lucru cu RoMate ar fi:se dezarhiveaza RoMate pe un laptop sau calculator conectat la un video proiector-elevii sub indrumarea cadrului didactic deplaseaza elementele mobile din fiecare applet-profesorul sta in apropierea ecranului videoproiectorului si ofera explicatii elevilor cand este necesar.
2.As dori sa aflu daca a utilizat cineva la clasa acest program si ce rezultate a obtinut.
PS.Daca ati realizat noi appleturi in CaR sau CaRmetal sau le-ati imbunatatit pe cele realizate de mine si doriti sa apara in RoMate va rog sa le trimiteti pe e-mail.Vor fi consemnate numele tuturor realizatorilor acestor appleturi.