Regulamentul Didactic.ro

Anunturile administratorilor, regulament, sugestii, propuneri, intrebari despre functionarea site-ului

Regulamentul Didactic.ro

Mesajde webmaster » 22 Dec 2008, 19:04

Bun venit pe forumul Didactic! Aici puteţi consulta regulamentul site-ului, vă rugăm să respectaţi regulile precizate, pentru o mai bună comunicare cu ceilalţi membri ai comunităţii Didactic. Mulţumim pentru înţelegere.

Regulamentul portalului Didactic.ro

Dreptul de a comunica pe portalul Didactic.ro este rezervat utilizatorilor înregistraţi pe www.didactic.ro. Prin înregistrarea şi utilizarea site-ului, aceştia acceptă implicit Termenii şi condiţiile de utilizare a portalului Didactic, precum şi prezentul regulament. Nerespectarea lor poate atrage restricţionarea accesului pe site şi cenzurarea, mutarea sau ştergerea comentariilor şi mesajelor postate pe forum.

Utilizatorii portalului Didactic.ro îşi asumă răspunderea asupra conţinutului materialelor propuse, a comentariilor şi a mesajelor proprii şi au obligaţia de a se asigura că datele lor de acces nu sunt folosite de alte persoane. Comunicarea se face în nume propriu - nu se acceptă conturi ale unor companii, asociaţii, fundaţii sau instituţii (de genul editura_x), nici mesaje de tipul „Echipa/compania X vă propune.../vă mulţumeste/vă urează sărbători fericite”. Fac excepţie comunicatele oficiale citate de utilizatori, de exemplu un anunţ al unui simpozion sau concurs.

Didactic.ro este dedicat comunicării pe teme educaţionale şi nu poate fi folosit în scopuri comerciale decât cu acordul proprietarului site-ului. Sunt permise anunţurile cu privire la concursuri, simpozioane, parteneriate sau campanii sociale, cu condiţia ca acestea să fie publicate în secţiunea adecvată. Se acceptă de asemenea publicarea pe forum a ofertelor comerciale pentru produse educaţionale la crearea cărora au participat cadrele didactice active pe Didactic.ro. Nu se acceptă publicarea neautorizată de oferte comerciale ale editurilor sau ale companiilor specializate, ci doar postarea de informaţii legate de produsele acestora ca răspuns la o cerere expresă a utilizatorilor. În toate aceste cazuri comunicarea cu organizatorul unui eveniment sau cu furnizorul unui produs educaţional se va face în particular, fără a se posta pe forum sau în comentarii întrebări personale şi detalii despre tranzacţii financiare, livrări, etc. Publicitatea mascată nu va fi tolerată.

Echipa de administrare a Didactic.ro îşi rezervă dreptul de a se pronunţa asupra utilităţii unui material, anunţ sau mesaj pentru comunitatea Didactic.ro, de a clasifica un material, comentariu sau mesaj ca reclamă nedorită sau spam şi de a lua măsurile necesare, acestea rămânând la aprecierea administratorului site-ului care tratează mesajele respective (editare sau ştergere, cu sau fără avertisment, în cazuri extreme banare).

Se acceptă linkurile către site-uri non-comerciale şi către site-urile organizatorilor de evenimente recomandate de utilizatori (în cazul unui concurs, de exemplu). Abuzul va fi considerat spam şi tratat ca atare. Administratorii Didactic.ro pot eventual edita linkurile din mesaje şi semnături.

Nu se permite publicarea adreselor de e-mail personale ale utilizatorilor, cu excepţia adreselor organizatorilor de evenimente (concursuri, simpozioane, parteneriate). Prin publicarea lor, aceştia acceptă faptul că adresele vor fi accesibile celor care frecventează forumul sau portalul şi că echipa Didactic.ro nu îşi asumă responsabilitatea ştergerii lor după încheierea evenimentului.

Pentru comunicarea personală cu alţi utilizatori (de exemplu pentru răspunderea la solicitări) se va folosi mesageria privată din cadrul forumului. Mesajele personale ale utilizatorilor sunt confidenţiale, echipa Didactic.ro nu intervine sub nici o formă în acest tip de comunicare, cu excepţia cazului în care acest lucru ar fi cerut de autorităţile abilitate conform legilor Statului. Este interzisă trimiterea de mesaje private nesolicitate (spam).

Mesajele publice de pe forum se vor posta numai în secţiunea adecvată, cu titluri şi descrieri pertinente (fără titluri ca „ajutooor!!”, „rugăminte”, „întrebare”, „urgent” sau orice alt titlu de acest gen). Nu se permite publicarea unui mesaj în mai multe secţiuni. Echipa Didactic.ro va descuraja postarea de mesaje off-topic sau în mai multe exemplare, inclusiv prin ştergerea acestora. Pentru a răspunde la un mesaj existent se va folosi butonul „Răspunde”, nu „Topic nou”. Pentru a asigura coerenţa discuţiilor, replicile la un mesaj în afara topicului deja deschis vor fi sistematic şterse, cu sau fără avertisment.

Recomandăm ca înainte de crearea unui topic nou să se folosească funcţia de căutare a forumului sau să se verifice subiectele deschise în secţiunea corespunzătoare. Este foarte posibil ca şi alţi utilizatori să fi avut aceleaşi întrebări şi nelămuriri (şi să fi primit un răspuns pe forum) sau ca tema de discuţie aleasă să fi fost deja abordată într-un topic – în acest caz se va relansa subiectul.

Înainte de a cere un material didactic altor utilizatori, se va verifica dacă materialul dorit nu se află deja în baza Didactic şi doar în caz contrar se va posta un mesaj pe forum, alegându-se un titlu adecvat. Echipa Didactic.ro nu răspunde solicitărilor de materiale şi îşi rezervă dreptul de a şterge acest tip de mesaje după o anumită perioadă, pentru ca discuţiile şi informaţiile utile să fie găsite mai uşor.

Tuturor utilizatorilor li se cere să comunice în mod respectuos în mesajele publice şi private de pe forum, precum şi în celelalte secţiuni ale portalului. Nu vor fi tolerate acţiunile ilegale, instigarea la acţiuni ilegale sau aprobarea lor, atacurile la persoană, violenţa verbală sau instigarea la violenţă, înjurăturile, cuvintele şi aluziile obscene, discursurile rasiste sau cu pronunţat caracter politic, etc. Aceleaşi reguli se aplică ID-urilor şi semnăturilor utilizatorilor. Exprimarea se va face doar în limba română (cu eventuala excepţie a citatelor), respectând regulile acesteia (printre altele, forumul permite utilizarea diacriticelor). Nu se acceptă scrieri precum asha, k, npc... limbajul tip SMS şi chat în general.

Semnalarea unui abuz sau a unei disfuncţionalităţi observate pe site, precum şi solicitările adresate echipei Didactic.ro se fac pe adresa webmaster@didactic.ro, prin mesaj privat către webmaster (în cadrul forumului) sau cu ajutorul formularului de contact de pe site.
Avatar utilizator
webmaster
Site Admin
 
Mesaje: 316
Membru din: 17 Iul 2006, 17:24

Mesajde gherghescudoina » 18 Ian 2009, 14:42

http://www.didactic.ro/lectii-invataman ... p103581-t3
emil a scris:
Este un material care face abuz de imagini de pe net, contributia dvs. este f mica. Puteati folosi elevii, puteati sa faceti desene impreuna cu ei....Este un FALS pe care in curand nu-l vom mai accepta pe didactic.ro!
gherghescu a scris:
Materialul mi se pare extrem de folositor, eu nu stiu din ce"buzunar" al internetului a gasit aceste imagini dar bine ca le-a postat si bine ca le-ati aprobat aparitia! Ma intreb de ce acum 18 luni mie mi-ati respins un material pt ca avea "imagini preluate fara drept de pe net", desi erau Free iar acum doar amenintati ca nu veti mai aproba astfel de materiale??
Exista sau nu un Regulament?
Se aplica sau nu pt toti??
Parerea mea: permiteti publicarea unor astfel de materiale pt ca pt elevii din ciclul primar Materialul intuitiv este foarte important (necesar)!!
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Mesajde emil » 18 Ian 2009, 15:42

Materialul respectiv a fost publicat ca si contraexemplu. Este un material slab, de proasta calitate, fara vreo contributie a autorului. Un astfel de material poate fi facut in cateva minute, fara vreun efort personal. Didactic.ro promoveaza, pe cat se poate, materiale creative, originale.
Am acceptat publicarea acestui material, dar am sanctionat prin nota si un comentariu propriu. Nu as putea spune ca avem reguli mecanice pentru astfel de situatii, dar practicam cenzura fata de astfel de situatii. M-as fi bucurat foarte mult daca ati fi facut pledoarie pentru lucrari de calitate. Nu cu astfel de imitatii stimulam creativitatea, bunul gust, initiativa copiilor nostri. Va rog foarte mult sa va ganditi si sa fiti adeptii unei educatii cu adevarat moderne. Calculatorul nu este un instrument stupid de multiplicare.
Cat priveste regulile date mai sus sunt reguli de neticheta si de corecta utilizare a functiilor portalului. Nu confundati! Ceea ce atacati dumneavoastra se refera la calitatea materialelor, prin urmare, nu prea sunteti in topic...

Va multumesc de intelegere
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

o parere

Mesajde geti_serban » 18 Ian 2009, 17:59

Materialele proaste nu trebuie aprobate si postate pe didactic in speranta ca vor constitui un contraexemplu. Dvs, fara voie, le promovati, adica faceti exact ceea ce nu va doriti. Sunt destui oameni care vor considera ca merita sa fie copiate si luate ca exemplu. Nu comentez motivul care-i determina sa foloseasca materialele proaste!
Un material, daca e slab, prost realizat sau contine greseli flagrante, NU trebuie sa apara! Aveti dreptul sa refuzati astfel de lucrari. Am vazut ca incercati sa atrageti atentia, notand si comentand adecvat, dar este prea putin convingator pentru anumiti oameni.
Cum puteti sa le demonstrati acestor utilizatori ca ceea ce vad pe didactic este bun sau rau? Ei gandesc asa: daca acest material a fost aprobat de administratori, inseamna ca este bun.
Pledez pentru lucrari corect intocmite, originale, creative si estetice.
Aplicati cenzura! Sta in puterea dvs. Aici chiar merita sa o folositi!
Cu respect.
geti_serban
 
Mesaje: 260
Membru din: 30 Apr 2007, 11:58

Mesajde gherghescudoina » 18 Ian 2009, 21:22

Sa inteleg ca daca trimiteam observatia la alta sectiune, primeam alta explicatie caci vad ca m-ati cam "dat afara" OFF TOPIC?? Am intrebat daca Regulamentul se aplica la toti sau nu??!!!
Daca se aplica la TOTI de ce a aparut materialul, si daca nu se aplica la toti, care sunt exceptiile, pe ce baza se fac exceptii??
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Mesajde ochiul_noptii » 18 Ian 2009, 21:34

Utilizatorii de pe didactic pot sanctiona materialele proaste prin note dar mai ales prin comentariile lor, desi am vazut si materiale pe care personal nu le consideram prea utile ( 10 slide-uri, 5 imagini aruncate, 10 randuri scrise ) care au primit felicitari si note de 10
ochiul_noptii
 
Mesaje: 65
Membru din: 03 Ian 2009, 10:08

Mesajde emil » 18 Ian 2009, 21:38

gherghescudoina scrie:Sa inteleg ca daca trimiteam observatia la alta sectiune, primeam alta explicatie caci vad ca m-ati cam "dat afara" OFF TOPIC?? Am intrebat daca Regulamentul se aplica la toti sau nu??!!!
Daca se aplica la TOTI de ce a aparut materialul, si daca nu se aplica la toti, care sunt exceptiile, pe ce baza se fac exceptii??

Nu v-a dat nimeni afara, dovada ca ati scris in continuare.
Eu v-am raspuns, destul de clar, am incheiat discutia pentru ca nu mai am nimic de adaugat.

numai bine
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde gherghescudoina » 18 Ian 2009, 21:47

1
Ultima oară modificat de gherghescudoina pe 07 Feb 2009, 00:06, modificat 1 dată în total.
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Mesajde emil » 18 Ian 2009, 22:16

Dupa cum reiese din mesaj sunteti nemultumita ca nu vi s-au aprobat materiale pe care le-ati cules de pe net si ati gasit totusi unul pe care noi l-am aprobat incalcand o asa zisa regula...V-am explicat ca nu am publicat niciun regulament legat de mecanismul trierii lucrarilor propuse. V-am explicat ca nu mai acceptam compilatii de pe net si atat! Repet spunandu-va ca regulamentul de mai sus se refera la neticheta si la folosirea mecanismelor portalului, nu la continutul materialelor.
Va rog sa incercati o atitudine demna, sa pastrati un limbaj corect, sa nu aduceti acuzatii nefondate.
Dupa cum vedeti, portalul didactic va ofera servicii gratuite, dvs. in schimbul acestor servicii aruncati cu noroi.
Insist sa inchideti discutia.

numai bine,
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Re: !!!

Mesajde emil » 09 Aug 2009, 08:56

1957 scrie:Sunt trista ! Trimit materiale si mereu imi sunt respinse din diferite motive.Pt unele am inteles dar acum cred ca este exagerat: am trimis o rezentare powerpoint si a fost respinsa pe motiv "nu se preteaza la o prezentare powerpoint ci in word" Era un material care putea fi prezentat la un curs pt intreaga clasa, cerc de elevi sau o actiune extrascolara. A fost prezentat in cadrul unui concurs national (unul dintre cele 3 materiale)in care am luat locul I. Profesorii de biologie mi-au spus ca merge ff bine la clasa a VI-a la biologie. In Word chiar nu consider ca are eficienta scontata.E adevarat ca din motive"dimensiuni acceptate" am renuntat la o parte din diapozitive, spre regretul meu. Sunt dezamagita, niciodata nu am incercat sa public lucruri inutile si aiurea.....


Vi s-au respins materiale din urmatoarele motive:
1. Ati creat un PPT cu un continut interesant dar cu mult prea mult text pe slide si de aceea vi s-a recomandat word. Vedeti "pacatele PPT"
2. Ati creat un alt PPT cu un eveniment, numai cu fotografii, fara niciun fel de explicatii.
Refaceti materialele si vi se vor aproba

succes!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

!!!

Mesajde 1957 » 09 Aug 2009, 11:35

Sunt trista ! Trimit materiale si mereu imi sunt respinse din diferite motive.Pt unele am inteles dar acum cred ca este exagerat: am trimis o rezentare powerpoint si a fost respinsa pe motiv "nu se preteaza la o prezentare powerpoint ci in word" Era un material care putea fi prezentat la un curs pt intreaga clasa, cerc de elevi sau o actiune extrascolara. A fost prezentat in cadrul unui concurs national (unul dintre cele 3 materiale)in care am luat locul I. Profesorii de biologie mi-au spus ca merge ff bine la clasa a VI-a la biologie. In Word chiar nu consider ca are eficienta scontata.E adevarat ca din motive"dimensiuni acceptate" am renuntat la o parte din diapozitive, spre regretul meu. Sunt dezamagita, niciodata nu am incercat sa public lucruri inutile si aiurea.....
"Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa inveti,
Fa-ti timp sa dai vietii si mortii tale un pret."
Avatar utilizator
1957
 
Mesaje: 273
Membru din: 28 Noi 2005, 09:12

Re: Regulamentul Didactic.ro

Mesajde cony32 » 14 Apr 2010, 17:21

Buna ziua!
Am postat ieri la sectiunea diverse un model de diploma care a fost respins pe motiv ca trebuie postet la sectiunea fotografie. Atata timp cat sunt zeci de astfel de diplome aprobate la sectiunea diverse si atata timp cat diploma a fost lucrata in word, de ce tocmai materialul meu?
Rog o indreptare a situatiei sau stergerea materialului de la sectiunea "materiale respinse" . La fel solicit stergerea celorlalte 2 materiale de la "mat. respinse".
cony32
 
Mesaje: 7
Membru din: 13 Ian 2009, 19:56

Re: Regulamentul Didactic.ro

Mesajde emil » 14 Apr 2010, 17:46

cony32 scrie:Buna ziua!
Am postat ieri la sectiunea diverse un model de diploma care a fost respins pe motiv ca trebuie postet la sectiunea fotografie. Atata timp cat sunt zeci de astfel de diplome aprobate la sectiunea diverse si atata timp cat diploma a fost lucrata in word, de ce tocmai materialul meu?
Rog o indreptare a situatiei sau stergerea materialului de la sectiunea "materiale respinse" . La fel solicit stergerea celorlalte 2 materiale de la "mat. respinse".

Buna ziua
Nu acceptam diplome. Daca gasiti unele aprobate, va rog sa imi semnalati si le voi exclude.
Va rog sa postati documente utile in activitatea didactic. De asemenea, va rog sa ne respectati si sa respectati colegii. Printre altele, va recomand sa va actualizati profilul si sa va scrieti numele in clar



Va multumesc
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Re: Regulamentul Didactic.ro

Mesajde cony32 » 14 Apr 2010, 22:48

D-le administrator,
Nu inteleg de ce ati insinuat ca nu mi-as respecta colegii de pe didactic, sau ca postez materiale lipsite de valoare. Daca am avut nenorocul sa-mi respingeti 3 materiale, asta nu inseamna ca restul de peste 20 nu sunt valoroase. Inca o precizare: in profil mi-am scris numele in clar, inca de la inscrierea pe didactic.
O zi buna!
cony32
 
Mesaje: 7
Membru din: 13 Ian 2009, 19:56

Re: Regulamentul Didactic.ro

Mesajde cony32 » 14 Apr 2010, 23:08

cony32 scrie:D-le administrator,
Nu inteleg de ce ati insinuat ca nu mi-as respecta colegii de pe didactic, sau ca postez materiale lipsite de valoare. Daca am avut nenorocul sa-mi respingeti 3 materiale, asta nu inseamna ca restul de peste 20 nu sunt valoroase. Inca o precizare: in profil mi-am scris numele in clar, inca de la inscrierea pe didactic.
O seara buna!

Revin asupra subiectului: tocmai mi-am vizitat profilul si intr-adevar datele mele personale erau sterse, dar nu de mine, credeti-ma. Azi am intampinat greutati in a deschide portalul didactic, cca. jumatate de ora, in special la sectiunile: profilul meu si materiale. Primeam un mesaj de genul "lipsa memorie",dar nu stiu daca aceasta ar putea sa fie cauza pierderii acestor date.
Vroiam totodata sa va multumesc pentru diploma. Ma simt tare mandra de ea!
Toate cele bune!
cony32
 
Mesaje: 7
Membru din: 13 Ian 2009, 19:56

Următorul

Înapoi la Despre site

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator