Propunerile MECI pentru acoperirea celor 10 zile

Discutii despre modificarile legii invatamantului si a statutului personalului didactic. Opinii, idei, solutii.

Eliminarea salariului/gradatiei de merit

Mesajde oanamihaela » 02 Sep 2009, 06:38

Eliminarea salariului/gradatiei de merit + fisa de evaluarea aprobata in aceasta vara = 0 (zero) activitati extrascolare si extracurriculare.
MECI nu poate sa mai aiba pretentia la participari la concursuri, olimpiade, simpozioane, proiecte si parteneriate, daca munca suplimentara (pentru care se cheltuieste timp, bani proprii de cele mai multe ori si chiar sanatate) nu se rasplateste in niciun fel . Dupa cum se vede, in timp de criza se pedepseste cel care muceste mai mult! Nivelarea veniturile indiferent de calitatea muncii incurajeaza lenea, insotita de proasta calitate!
Singura propunere care mi se pare acceptabila este cea legata de norma profesorilor cu vechimea de peste 25 ani (am peste 25 ani), intrucat inseamna discriminare fata de celelalte cadre didactice.
In privinta maririi efectivelor de elevi, ar trebui sa se tina cont de normele europene, conventiile europene si de faptul ca actualele clase reabilitate au maxim 30 locuri, iar in liceele bune se lucreaza cu clase cu 30 elevi.
De-aş fi zeu
aş dura
o lume mai blândă,
unde toţi ar iubi.
De-aş fi zeu
aş crea
iubire şi moarte,
numai iubire şi moarte.

Dor pios - Tor Jonsson
Avatar utilizator
oanamihaela
 
Mesaje: 38
Membru din: 24 Apr 2006, 22:44
Localitate: Focsani

Propunerile MECI pentru acoperirea celor 10 zile

Mesajde sfetnicul » 02 Sep 2009, 08:12

PROPUNERILE M.E.C.I. PENTRU ACOPERIREA CELOR 10 ZILE DE CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ

Pornind de la ordonanţa care cere reducerea programului cu 10 zile Ministerul Educaţiei a înaintat sindicatelor următoarele propuneri pentru lunile septembrie-noiembrie:

Economiile de 187 milioane lunar în sistemul de învăţămant sunt proiectate să fie făcute aproape exclusiv pe seama învăţătorilor adică a acelora care oricum sunt discriminaţi la încadrare de ani de zile. Unele curbe de sacrificiu sunt doar pentru învăţători, iar altele şi pentru învăţători.

Introducere ore de predare la directori – 4,5
Introducere ore de educaţie fizică la învăţători – 8
Eliminarea celor 2 ore la profesori cu gr. I peste 25 de ani – 15
Creşterea normei didactice cu 2 ore – 43
Orele de religie în norma învăţătorului - 15
Eliminarea premiului de 2% – 17
Eliminarea salariului de merit – 14
Eliminarea gradaţiei de merit – 19
Orele de limba straină în norma învăţătorului – 11,5
Majorarea nr. minim de elevi în clasele I-IV – 9,5
Majorarea nr. minim de elevi în clasele V-VIII - 17
Majorarea nr. minim de elevi în clasele IX-XIII - 13,5

Viorel Dolha, preşedintele AGIRo a declarat: „Sunt scârbit de cum se gândeşte şi de lipsa de reacţie a sindicatelor care au fost de faţă la găsirea acestor soluţii. Apropo, la congres au fost invitate în scris toate federaţiile sindicale. Au confirmat telefonic ca vin FSLI şi FSISH. Nu au venit şi nici nu au organizat ele (care au resurse financiare serioase) vreo întâlnire la nivel naţional în care să ia pulsul membrilor cotizanţi în privinţa noilor legi ale educaţiei.
Un singur lucru au cerut imperativ sindicatele ministerului:
SĂ NU CUMVA SĂ INTRODUCĂ ÎN LEGE PARTICIPAREA CU ROL DE OBSERVATOR LA LUAREA DECIZIILOR A ASOCIAŢIILOR PROFESIONALE ALE CADRELOR DIDACTICE.
Merg la şcoala să îmi pregătesc clasa pentru începerea cursurilor. Mă voi abţine să urlu de unul singur prin clasă fiindcă am cam rămas de unii singuri învăţătorii.”

„În cazul în care vom fi din nou nedreptăţiţi de către cei care trebuiau să facă această ţară să fie rodnică sau de cei care trebuie să ne apere drepturile, noi, cei din Consiliul Director al AGIRo, ne vom gândi la forme radicale de protest. Personal sunt pregătit să intru şi în greva foamei dacă va fi nevoie”, a adăugat Ionel-Cătălin Diaconu.
* * *
Invatatorul trebuie sa fie sfetnicul Mariei Sale Elevul.
Avatar utilizator
sfetnicul
 
Mesaje: 480
Membru din: 12 Mar 2005, 18:25
Localitate: Bacau, Romania

Mesajde 2mary » 02 Sep 2009, 10:08

Ei, vedeti de ce spuneam eu ca nu mai am incredere in lacrimile, promisiunile si interesul pe care il arata guvernantii pt. invatatori? N-a trecut nici o saptamana de cand erati incantati ca presedintele, ministrul, parlamentari au ascultat "offurile" invatatorilor si deja le-au uitat. Ce sa-i faci, asa inteleg ei prioritate nationala !
NU ESTE UN REPROS ADRESAT D-VOASTRA ... E O AMARA CONSTATARE A FATARNICIEI SAU NEPUTINTEI LOR.
2mary
 
Mesaje: 12
Membru din: 07 Feb 2008, 23:19

Mesajde parmy » 02 Sep 2009, 15:30

Pana la urma care dintre aceste propuneri au fost aprobate? Daca stie cineva sigur, speram sa ne spuna si noua unde putem afla mai multe detalii. Eu prefer sa stau 10 zile acasa dar sa nu intru in restrangere( am 6 ore de religie la clase primare). Cat despre cei cu gradatii sau salarii de merit, varianta cu 10 zile e mai viabila decat cea a eliminarii lor, care presupune reduceri salariale pe termen lung. Oare cat va mai dura nesiguranta asta?
parmy
 
Mesaje: 7
Membru din: 26 Oct 2006, 14:38

Mesajde sportiv » 02 Sep 2009, 18:04

De ce ne grabim? Sa asteptam partea legala si opinia sindicatelor!Deocamdata nu este nimic hotarat.Este activitatea zvonerilor si raspandacilor!
Un an nou scolar cu bine!Oricum totul este trecator!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3123
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Mesajde radumariutza » 02 Sep 2009, 20:58

N-am priceput! Sa predau limba straina?! si religia cateva luni? Cum predau limba straina, daca nu o mai stiu? "Curat mestesug de tampenie"!!
Preferam 10 zile de concediu fara plata, decat asa brambureala. Apoi, mai cred ca niste sporuri pierdute acum vor fi pierdute pentru totdeauna!
radumariutza
 
Mesaje: 381
Membru din: 16 Mai 2007, 22:14


Înapoi la Legislatia privind invatamantul

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron