Proiect Erasmus KA1,Scoala Gimnaziala Vintila Voda,Jud.Buzau

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Proiect Erasmus KA1,Scoala Gimnaziala Vintila Voda,Jud.Buzau

Mesajde roneta_matei » 25 Noi 2017, 20:45

Școala Gimnazială « Tache și Ecaterina Tocilescu » din comuna Vintilă Vodă, județul Buzău, derulează, în perioada 1 iunie 2016 - 30 noiembrie 2017, proiectul de mobilitate școlară 2016-1-RO01-KA101-023143, cu tema « Îmbunătățirea activității didactice prin intermediul noilor tehnologii », finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
Integrarea tehnologiilor informatice şi de comunicare în procesul de predare-învățare-evaluare a devenit o necesitate a zilelor noastre. Adaptarea la cerințele societății bazate pe cunoaștere solicită cadrelor didactice să regândeasca parcursul educaţional, să se adapteze și să se perfecționeze continuu. Proiectul «Îmbunătățirea activității didactice prin intermediul noilor tehnologii» se dorește a fi cea mai bună modalitate de transformare a nevoilor Școlii Gimnaziale Vintilă Vodă în puncte forte, deoarece schimbările se produc întotdeauna de la profesori. În concordanță cu obiectivele strategice ale instituției noastre, proiectul a fost elaborat în scopul îmbunătățirii activității didactice din școală, pentru a sprijini alinierea la cerințele societății în continuă schimbare. Obiectivul general al proiectului constă în «Formarea și dezvoltarea competențelor de integrare a instrumentelor TIC în procesul educațional, pentru 10 cadre didactice de la Școala Vintilă Vodă, pe parcursul a 18 luni». Obiectivul general atinge toate țintele strategice din Planul de Dezvoltare Instituțională, fiind realizat printr-o serie de obiective specifice, care evidențiază, în același timp și beneficiile aduse grupului țintă :
O1) Îmbunătățirea activității profesionale a 10 cadre didactice de la Școala Gimnazială Vintilă Vodă ;
O2) Imbunătățirea activității la clasă, ca urmare a utilizării competențelor de integrare a TIC dobândite în stagiile de formare ;
O3) Realizarea unui spațiu european al învățării, prin utilizarea TIC și stabilirea de contacte cu alte școli din Europa.
Planul European de Dezvoltare include 4 activități principale, constând în participarea a 10 cadre didactice la cursuri de dezvoltare profesională în spațiul european :
Activitatea 1: “Using E-learning in the classroom” (ITC International Praga, Cehia, 14-18 noiembrie 2016)
Activitatea 2: “ICT in Education” (IDEC S.A, Piraeus, Grecia, 6-10 martie 2017)
Activitatea 3: “ICT basics & creative applications” (ARVIS - AR Vocational and Investment Solutions, Coimbra, Portugalia, 10-14 iulie 2017)
Activitatea 4: « Technologies de l'information et de la communication pour l'enseignement - TICE: exploiter des outils innovants selon votre contexte » (CLA, Besançon, Franta, 14-25 august 2017).
Grupul țintă este format din 6 profesori pentru învățământul gimnazial, 3 profesori pentru învățământul primar si 1 profesor pentru învățământul preșcolar. Participanții au avut acces la programe de formare continuă moderne, interactive, integrând instrumente TIC inovatoare și aplicații software dezvoltate, care au condus la dobândirea și dezvoltarea de competențe, abilități de integrare a instrumentelor TIC în activitatea didactică. Beneficiile pe termen lung rezultă din transferul de cunoștințe, competențe, diseminarea bunelor practici, cu efect asupra profesorilor, elevilor, comunității locale, prin schimbările produse de nou.
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.
Coordonator proiect,
Prof. Roneta Matei
roneta_matei
 
Mesaje: 1
Membru din: 30 Oct 2017, 12:06

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator