programa pentru clasa XII

programa pentru clasa XII

Mesajde sorindbaciu » 01 Oct 2006, 14:49

Sunt boboc in ale meseriei de profesor si sunt pe cat de ingrozit pe atat de grabit, uimit, dezgustat de toata nebunia din interiorul sistemului de invatamant. Toata lumea stie, toata lumea cunoaste. Nu conteaza daca are sau nu competentele necesare de a se oimplica in alte domenii de activitate decat cele pe care a fost facuta pregatirea. Caut de innebunesc programele pentru educatie plastica de la clasa a V-a la clasa a XII-a. Am nevoie de programa de clasa a XII-a.

Va rog sa nu ma ignorati asa cum o face chiar si inspectorul de care tin.
Va rog sa nu ma ignorati asa cum o fac majoritatea profesorilor ce predau alte discipline.

Va multumesc.
sorindbaciu
 
Mesaje: 5
Membru din: 12 Iun 2006, 13:49

Mesajde acustic99 » 29 Oct 2006, 18:46

NU PREA STIU CARE AR PUTEA FI PROGRAMA DE CL XII DAR AM S-O INTREB PE COLEGA MEA DE LA ARTE PLASTICE.EU PREDAU MUZICA SI NICI NOI NU AVEM PROGRAMA DE CL XII.
acustic99
 
Mesaje: 2
Membru din: 29 Oct 2006, 18:10

Mesajde sorindbaciu » 30 Oct 2006, 15:29

multumesc pentru speranta. Cam incepusem sa mi-o pierd. Nimeni nu stie absolut nimic. Parca as trai un film nu alta. :)
sorindbaciu
 
Mesaje: 5
Membru din: 12 Iun 2006, 13:49

Mesajde mirela44 » 30 Oct 2006, 15:56

Undeva, prin biblioteca liceului, ar trebui să descoperiţi nişte volume format A4 numite Curriculum Naţional. Fiecare arie curriculară are un astfel de volum. Cautaţi-l pe cel cu Arte. pentru clasa a XII-a, la care reforma nu a ajuns încă, sunt încă în vigoare programele şcolare cu care această generaţie a început liceul. sper să găsiţi, dacă nu, daţi de veste.
mirela44
 
Mesaje: 17
Membru din: 27 Ian 2006, 14:13

Mesajde sorindbaciu » 01 Noi 2006, 00:17

Am fost la biblioteca si nu are. Pot sa mai merg o data sa mai incerc... dupa ce se intoarce din concediu medical. :(
Daca aveti programa rog sa o puneti pe acest site si eventual sa ma anuntati printr-un mesaj aici. Multumesc.
sorindbaciu
 
Mesaje: 5
Membru din: 12 Iun 2006, 13:49

Mesajde oaboab » 06 Mai 2007, 17:28

ÃŽn anul 2001, când s-a introdus prima dată educaţia muzicală la clasele de a XII-a filologie, ni s-a spus la consfătuirile din acel an că programa se află pe internet. M-am chinuit să o caut şi... ia-o de unde nu-i. Nu demult, m-am uitat pe site-ul www.edu.ro la secţiunea programe să văd dacă, în cel de-al 12-lea ceas apare sau nu (zic al 12-lea ceas deoarece, începând cu anul viitor, clasele a XII-a profil uman vor face aşa-numita educaţie artistică). Evident, pe site-ul www.edu.ro nu a fost găsită nicio programă nici la educaţie muzicală, nici la educaţie plastică deşi link-ul funcţionează.
ÃŽn legătură cu educaţia artistică. Idee este foarte generoasă, dar aplicarea ei nu se poate face decât parţial deoarece:
-disciplina respectivă are o programă
-are un regim de o oră pe săptămână
-nu s-au făcut cursuri pentru profesorii de muzică şi cei de desen ca aceştia să poată preda materia respectivă conform programei
Ca urmare, la şcolile unde există clase de a XI-a şi a XII-a profil uman muzica şi desenul se studiază ca şi până acum şi anume în regim de 0,5 ore / săptămână. partea mai "drăguţă" este că s-au alocat două rubrici diferite pentru muzică şi pentru desen în condiţiile în care trunchiul comun nu precede educaţia muzicală şi educaţia plastică (ca două discipline) ci educaţia artistică. Din această cauză ar fi bine ca toţi profesorii de educaţie muzicală care au clase de a XI-a uman să aibă în vedere acest aspect şi, dacă în catalog sunt două rubrici diferite pentru desen, respectiv muzică, în foaia matricolă ar trebui să existe una singură unde:
-să scrie educaţie artistică
-să se specifice faptul că materiei "educaţie artistică" îi corespund două discipline: muzica, respectiv desenul
ÃŽn caz contrar, la un control al foilor matricole, se poate spune că nu s-a respectat trunchiul comun şi să ne trezim că elevii trebuie să dea diferenţă la educaţie artistică atunci când mai au câteva săptămâni până la bac.
Poate par tipicar. Nu sunt; aş putea spune că nu îmi place deloc hârţogăria, dar în anul 2000 - când m-am titularizat la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Cluj a fost o situaţie asemănătoare. ÃŽn anul şcolar 1999-2000, clasele a IX-a A,a IX-a B şi a IX-a D trebuiau să studieze muzica şi desenul în regim de 1/2 ore pe săptămână. Nu au făcut-o din motive pe care nu e cazul să le spun, în schimb, 9D-ul din acea perioadă a făcut desen o oră pe săptămână. Ca urmare, ar fi trebuit să dau diferenţe cu toate clasele care nu au făcut muzică şi anume 10 A, 10 B şi 10 D. Am dat doar cu două din acestea, dar problema a fost lăsată efectiv în coadă de peşte. Noroc că nu au fost controale.
oaboab
 
Mesaje: 35
Membru din: 06 Mai 2007, 16:48

Re: programa pentru clasa XII

Mesajde lilianaarta » 11 Iun 2011, 16:15

Cred ca orice inspectorat detine programa si orice director trebuie sa o aiba ,incearca sa contactezi directorul de scoala daca nu o are sigur o va gasii pentru dumneavoastra,e o solutie ...Cu stima
lilianaarta
 
Mesaje: 4
Membru din: 06 Iun 2011, 22:34
Localitate: constanta


Înapoi la Muzica si arte plastice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori