probleme de adaptare la clasa a V a

probleme de adaptare la clasa a V a

Mesajde happiness » 21 Ian 2008, 19:54

Va invit,dragi diriginti ai claselor a V a,sa ne impartasiti din problemele de adaptare cu care se confrunta elevii dvs la clasa a Va,avand in vedere ca trec de la calificative la note,de la un invatator la mai multi profesori,precum si sugestii cu referire la cum pot ei depasi eventualele situatii dificile.Personal,nu consider ca este bine ca elevii sa fie notati prin calificative,eu mereu le dau teste cu punctaj elevilor mei (predau lb.engleza) si astfel notele din clasa a Va nu mai au cum sa fie o necunoscuta.De asemenea,cred ca profesorii ar trebui sa fie mai apropiati de elevi,asa cum sunt invatatoarele,pentru ca socul clasei a Va sa fie altfel resimtit.
happiness
 
Mesaje: 74
Membru din: 26 Oct 2006, 20:29

adaptare

Mesajde jnny_frr » 18 Apr 2008, 20:29

Dragă Hapiness, văd că nimeni nu ţi-a răspuns pe site la problemele de adaptare ale elevilor la clasa a V-a. Am să răspund eu în calitate de mămică a unei foste eleve care a trecut cu brio de clasa a V-a dar care a avut-o pe mama ei aproape şi a fost o elevă conştiincioasă.
Când fata mea a început clasa a V-a avea foarte mult de învăţat. La română avea o profesoară care le dădea să "înghită" comentarii literare. Le copiam din reviste, le explicam, le toceam alături de fiica mea ca să pot să o fac să le înţeleagă. Faptul că avea aptitudini lingvistice, asta a ajutat-o foarte mult. La matematică îi explicam tot eu ce nu înţelegea de la profesor, deşi avea un profesor bun. Lua note mici la lucrări pt că nu rezolva problemele destul de repede. Atunci am făcut cu ea rezolvări de exerciţii contra cronometru. Luam legătura cu profesorii şi-i întrebam ce nu ştie fata mea, unde nu se descurcă şi lucram cu ea acasă. Astfel a trecut cu brio peste gimnaziu şi a ajuns şi şefă de promoţie. Cam aşa se poate trece peste clasa a V-a cu succes. Dar vezi că părinţii de azi nu vor să-şi facă timp pt copiii lor. Lasă totul în seama şcolii. Ca un părinte să poată să-şi ajute copilul la lecţii trebuie să-i fi plăcut şi lui şcoala !
jnny_frr
 
Mesaje: 31
Membru din: 15 Apr 2007, 11:11

Re: probleme de adaptare la clasa a V a

Mesajde adabalada » 09 Feb 2014, 10:27

adabalada
 
Mesaje: 1
Membru din: 18 Noi 2010, 21:39


Înapoi la Dirigentie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori