Pentru faptele copilului la scoala raspunde profesorul?

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

Mesajde resunu » 09 Sep 2007, 13:55

oana1964 scrie:[...] daca subalternul greseste grav, este pedepsit, dar si seful lui de asemenea.

Seful nu greseste niciodata :lol:
oana1964 scrie:cred ca am mai discutat asta odata. si eu am o mica firma si daca subalternele mele gresesc, sa stiti ca beneficiarii pe mine ma iau la intrebari,

si ce faci in acest caz? Iti asumi vina care-ti apartine sau dai in totalitate vina pe subalterni? :wink:
oana1964 scrie:[....]cand suntem numai subalterni si nu stim sa fim disciplinati (chestie care cred ca este marele defect al romanilor) si sa executam ceea ce ni se cere, la un moment dat.

Nimeni nu s-a nascut sclav si nimeni nu poate avea pretentia de proprietate a cuiva. Nu se poate face disciplina prin impunere, asta e dictatura. Disciplina se realizeaza prin convingere, prin liber consimtamant.
I se poate explica frumos unui om de ce sunt necesare anumite reguli si care sunt acestea. Daca el acepta de buna voie aceste reguli bine, daca nu iarasi bine . La fel si in cazul in care se aplica pedeapsa celui care nu a respectat regula. O conditie extrem de importanta insa este ca aceste reguli sa fie EGALE pentru toti (inclusiv pentru sefi) si nu selective ca la noi. Selectivitatea sau discriminarea care stau la baza subordonarii psihice mai ales, asta este de fapt problema noastra.
oana1964 scrie:[...]daca mergeti intr-o excursie organizata de o agentie de turism, si hotelul este de o stea in loc de trei cum vi s-a spus, la cine reclamati? la ghida care a facut cazarea? sau la managerul agentiei de turism? sau daca ghida este impertinenta, ii spuneti doar ei ca nu va place cum se comporta? sau sefului?

Nici managerul agentiei si nici seful nu-mi va da mie dreptate, asa ca eventual ma plang protectiei consumatorului care ar trebui sa rezolve problema in favoarea mea. Dar nici in ei n-am incredere ca vor fi de partea mea si nu a sefilor :P
oana1964 scrie:Contractul il semnati cu subalternii sau cu directorul? deci... a cui este responsabilitatea?

sa nu confundam responsabilitatea cu ...."a face ce vor muschii lui " :wink:
oana1964 scrie:nu prea inteleg la ce fel de libertate va referiti. nu putem face ce vrem, cum vrem, cui vrem. libertatea este in gandire si in a face alegeri.
si, din cate stiu eu, in Romania mai mult decat in multe alte tari civilizate si avansate economic fiecare face ce vrea.

Nu e vorba de a face ce vrei daca ai bani si putere, ci de a respecta in primul rand libertatea celor din jur. Si ei au dreptul de a fi liberi.
oana1964 scrie:nu va iluzionati, in tarile civilizate despre afacerile cele mai bune afla cei foarte bogati si nu cei cu venituri normale. anumite informatii circula oricum in sistem inchis, doar unii au acces la ele, nu toata lumea.
insa diferenta este ca in alte tari nimeni nu alearga dupa profit mare si rapid, ci dupa investitii de durata, care presupun un profit lunar sau anual mai mic dar pe ani multi, si patronii stiu ca daca nu-ti motivezi salariatul cu un venit decent, acela nici treaba nu face si nici nu sta la tinela companie. insa deocamdata traim in Romania.. :) :))

Daca traim in Romania nu inseamna ca trebuie sa ramanem pe mai departe unii sclavi, altii stapani si sa nu evoluam si noi , astfel incat intradevar "Omul sa fie masura tuturor lucrurilor" si nu .....sefii :P
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Mesajde mariro » 09 Sep 2007, 15:10

Sefii nu sunt oameni? :wink:
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde resunu » 09 Sep 2007, 16:08

mariro scrie:Sefii nu sunt oameni? :wink:

Ba da. Sunt si ei oameni EGALI cu TOTI ceilalti si nu "alesii lui Dumnezeu" cum se considera ei.
De fapt, din pacate atitudinea lor este incurajata oficial de lege care considera:
Constitutia Romaniei scrie:Egalitatea în drepturi ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

Sau altfel spus autoritatile (sefii) sunt mai egali decat ceilalti care sunt de fapt "nimeni" si "nu pot fi mai presus de lege", dar sefii pot caci ei au imunitate . Nu stiu daca asta se vroia sa fie interpretarea acestui articol din Constitutie, dar tare ma tem ca ce se intampla la noi in realitate certifica interpretarea mea. Argumentez asta prin : coruptia la nivel inalt fara corupti, privilegii pentru parlamentari si guvernanti care-si permit sa sfideze de exemplu legea pensiilor si sa-si acorde multeprivilegii. Nu mai vorbesc de salarizarea bugetarilor in care se practica o discriminare in ultimul hal.
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Mesajde oana1964 » 09 Sep 2007, 16:22

resunu: Seful nu greseste niciodata :lol:
am spus eu asta? :)

resunu: si ce faci in acest caz? Iti asumi vina care-ti apartine sau dai in totalitate vina pe subalterni? ;)
mi-am asumat in totalitate vina. sunt om, nu vierme, totusi. daca una din traineritzele mele a gresit, si nu mi-a spus de la bun inceput ca palaria de trainer pt. adulti e prea mare pt. ea, am schimbat-o, fara pedeapsa financiara, dar mi-am asumat vina de a fi pus unde nu treabuia o fata fara experienta la catedra. ar fi trebuit s-o testez si nu am facut-o. deci vina pentru esecul ei era a mea. :oops:
mie imi place sa-mi recunosc greselile. psihologic vorbind sa stiti ca este o terapie excelenta, eliberatoare de complexe. si mai imi place sa-i vad pe cei in fata carora imi recunosc limitele cum raman gura-casca de uimire, pentru ca nu am reactionat asa cum obisnuiau ei, si asa cum isi imaginau ei ca voi face, adica aruncand pisica.

resunu: Nimeni nu s-a nascut sclav si nimeni nu poate avea pretentia de proprietate a cuiva. Nu se poate face disciplina prin impunere, asta e dictatura. Disciplina se realizeaza prin convingere, prin liber consimtamant.
nici nu mi-ar placea sa am sclavi in ograda mea. nu-mi place genul de oameni care stiu sa fie carpe de sters pantofi sau presul de care-ti stergi picioarele chiar daca nu ai noroi pe talpi. Nici nu vad cum poate cineva sa impuna altuia ceva. daca mi se pare ca seful se poarta dictatorial, plec si gata (ceea ce am si facut in al treilea an de invatamant, cand am plecat de la o sc pt. ca directorul ne impunea sa venim in vacanta mare zilnic la scoala si sa stam acolo 6 ore!!! pur si simplu mi-am facut dosar de concurs, am dat concurs si m-am mutat la liceul unde sunt si acum! ). Dar aveti dreptate, am auzit cazuri de constrangere si amenintare... din pacate.

resunu:O conditie extrem de importanta insa este ca aceste reguli sa fie EGALE pentru toti (inclusiv pentru sefi) si nu selective ca la noi.
eee, aici e aici! as indrazni sa spun ca egalitatea e un vis frumos, si asa a fost si va fi mereu. nu numai la noi. dar macar in alte parti cei de jos nu simt ca nu sunt egali in drepturi cu ceilalti, macar exista acel bun simt de a fi discret si de a il respecta pe cel mic, chiar daca stii ca pozitia ta sociala iti da mai multe drepturi si privilegii. si poate ca acest respect pentru cei multi vine din faptul ca esti constient ca tu nu ai fi sus, la varf, daca nu ar fi ei, multi, acolo, ceva mai jos decat tine. baza poate exista si fara varf, e functionala, dar varful ramane in aer fara baza... ;)

resunu: ma plang protectiei consumatorului care ar trebui sa rezolve problema in favoarea mea.
o rezolva. pe bune. si eu am facut o reclamatie la opc Mures si s-a constatat ca am avut dreptate. dar pt. despagubiri au zis sa ma adresez justitiei, daca vreau. insa asta nu inseamna ca serviciul care mie mi sa-a parut prea scum in raport cu ceea ce era de fapt va avea de maine un pret rezonabil. opc-ul constata, atat. eventual da amenzi. ei, si? nu mai poate patronul respectiv de amenda lor.. :twisted:

resunu: Daca traim in Romania nu inseamna ca trebuie sa ramanem pe mai departe unii sclavi, altii stapani.
pai, sclavii trebuie sa inceteze sa mai fie sclavi, pentru ca stapanii sa nu mai aiba ce stapani, nu? 8) :lol:
oana1964
 
Mesaje: 850
Membru din: 20 Feb 2005, 15:30
Localitate: Piatra Neamt

Mesajde resunu » 09 Sep 2007, 17:24

oana1964 scrie:[....] Dar aveti dreptate[....]

De ce aveti si nu ai dreptate. In tarile civilizate nu se prea foloseste un astfel de mod de adresare, care dupa mine reprezinta totusi o relicva a unei mentalitati sclavagiste. Eu cred ca pe acest forum :wink: (de fapt pe toate si in toate situatiile), suntem EGALI, iar tutuirea este in acest caz o dovada de respect (egalitate). :wink: Oare americanii de ce nu folosesc formule de "politete" (supunere) de genul "d-voasta", ....inaltimea -voastra, bla, bla, bla, .... , dar si nemtii si englezii si altii ? Oare ei sunt mai putin civilizati ca noi ? :wink:
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Mesajde oana1964 » 10 Sep 2007, 11:00

eu credeam ca este o formula de respect si de a face diferenta intre cei cu care sunt intima, si cu care ma tutuiesc si cei care sunt doar cunostinte sau doar un nume intr-o realitate virtuala.. :)

e drept, in engleza you inseamna si tu si voi si dv. dar asta nu inseamna ca nu exista formule de politete, dimpotriva, englezii sunt un popor extrem de politicos si de civilizat si nu se adreseaza fara formule de genul "would you like...", "would you be so kind...", etc. decat celor foarte apropiati, si nici acelora mereu.

iar americanii au alte forme de pastrare a distantei, ca sa ma exprim asa, prin limbajul trupului. chiar daca americanul ii spune sefului "tu" si il striga pe numele mic si chiar pe diminutiv, niciodata, de ex., nu va intra in biroul acestuia fara sa fie invitat, niciodata nu se va apropia prea mult de seful lui, ci va lasa o distanta destul de mare intre ei. este o chestie de bun simt sa nu intri in spatiul personal al cuiva, daca nu esti un prieten foarte bun si foarte apropiat, nu e chestiune numai de raport intre sef si subaltern.
insa asa cum spunea si un subiect de oral la bac, la engleza anul acesta, politetea nu mai este la moda (in Romania), nu-i asa? :) :wink:

edit: e prima data cand aud ca a fi politicos ar insemna supunere :!: nici prin gand nu mi-a dat sa consider politetea altceva decat un semn al bunei educatii, al faptului de a fi civilizat si de a arata respect fata de semenul tau, fie le presedintele unei tari, fie femeia de serviciu care matura scara boluclui. este, dupa mine, cea mai simpla forma de respect, si cea mai la indemana, intre doi oameni. dar... o tempora, o mores, nu?
oana1964
 
Mesaje: 850
Membru din: 20 Feb 2005, 15:30
Localitate: Piatra Neamt

Mesajde resunu » 10 Sep 2007, 11:28

oana1964 scrie:[...] e prima data cand aud ca a fi politicos ar insemna supunere :!: nici prin gand nu mi-a dat sa consider politetea altceva decat un semn al bunei educatii, al faptului de a fi civilizat si de a arata respect fata de semenul tau, fie le presedintele unei tari, fie femeia de serviciu care matura scara boluclui. este, dupa mine, cea mai simpla forma de respect, si cea mai la indemana, intre doi oameni. dar... o tempora, o mores, nu?

Eu consider ca politete inseamna respect, iar respect inseamna egalitate . De obicei insa prin respect se intelege supunere (respect fata de legi, fata de sefi, fata de cei care sunt superiori (sunt mai buni), esti adus la respect la box de exemplu, ......). Salutul vine de la romani , de la "servus" , prin care sclavii isi salutau stapanii certificandu-le ca sunt sclavii lor. Si acum inferiorul saluta primul superiorul si fffffff rar se intampla invers :wink:
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Mesajde oana1964 » 10 Sep 2007, 14:39

a respecta legea sigur ca inseamna a trai in conformitate cu ea, ceea ce mie nu mi se pare un lucru rau, dimpotriva. intr-o societate in care legea nu exista sau nu este respectata, domneste haosul.

dar a respecta un om, indiferent cine este el, nu inseamna sa traiesti in conformitate cu vrerea aceluia, ci a-l considera egalul tau, asa cum bine ati subliniat.

chestia cu supunerea imi este straina, ca si sens semantic al acestui verb.
iar cine crede ca eu ma adresez respectuos pentru ca m-as supune lui/ei, este problema aceluia.

da, subalternul saluta seful asa cum barbatul saluta femeia, asa cum tinarul saluta batranul, asa cum cel care intra saluta pe cei care deja sunt intr-o incapere. dar de la niste conveniente sociale sa ajungeti la a considera politetea ca semn al supunerii de tip sclav si stapan, mi se pare cel putin exagerat.

cine vrea sa creada asa, e treaba lui, am mai spus. insa de la anumite niveluri sociale in sus, cine nu este politicos, nici nu este primit in acel grup/patura sociala, chiar daca are teoretic sansa de a fi parte din ea.
politetea, la fel ca si alte tipare comportamentale, este un cod social, un cod de comunicare, nu un mijloc de represiune. este o modalitate prin care ii anuntam pe toti ceilalti care se poarta politicos, ca suntem de-ai lor, ca avem aceleasi interese si gusturi.
la fel cum unii tineri, prin exprimarea licentioasa si plina de injuraturi isi exprima apartenenta la grupuri "de cartier", violente cel putin in limbaj, si care au niste ierarhii ale grupului cu mult mai solide si mai represive decat in celelalte grupuri de oameni, dar care mereu urla ca noi nu-i lasam sa fie liberi...

lingvistic vorbind, poate nu intamplator in engleza civil = politicos, civilised = civilizat

dar... propun sa revenim la subiect, ca ne-am indepartat cam mult, nu credeti? :)
oana1964
 
Mesaje: 850
Membru din: 20 Feb 2005, 15:30
Localitate: Piatra Neamt

Mesajde resunu » 10 Sep 2007, 14:54

oana1964 scrie:[....]da, subalternul saluta seful asa cum barbatul saluta femeia, asa cum tinarul saluta batranul, asa cum cel care intra saluta pe cei care deja sunt intr-o incapere. dar de la niste conveniente sociale sa ajungeti la a considera politetea ca semn al supunerii de tip sclav si stapan, mi se pare cel putin exagerat.

cine vrea sa creada asa, e treaba lui, am mai spus. insa de la anumite niveluri sociale in sus, cine nu este politicos, nici nu este primit in acel grup/patura sociala, chiar daca are teoretic sansa de a fi parte din ea.
politetea, la fel ca si alte tipare comportamentale, este un cod social, un cod de comunicare, nu un mijloc de represiune. este o modalitate prin care ii anuntam pe toti ceilalti care se poarta politicos, ca suntem de-ai lor, ca avem aceleasi interese si gusturi. [....]


Orice tipar reprezinta de fapt o cusca, o inchisoare care este opusa libertatii, deci semnifica dependenta sau supunerea fata de ceva sau cineva.
Diversele oligarhi au facut aceste tipare ca masuri de protectie (ca ziduri de aparare) impotriva celor care ar tenta la privilegii :wink:
Respectul nu se impune prin norme si tipare ci se cultiva prin cultivarea gandirii si cultivarea simturilor
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Mesajde oana1964 » 10 Sep 2007, 19:40

iar eu cred ca suntem in mod natural si psihologic inclinati sa gandim in tipare, si asta nu este inventia nimanui. toti avem tiparele noastre de comportament, limbaj, gandire, etc. dar este adevarat ca unii le vad numai la altii si le critica, avand impresia ca ei sunt perfecti. 8) :lol:

da' cultivati-va respectul asa cum doriti, cine nu va lasa? eu, una nu v-am obligat cu nimic sa imi aratati respect prin formule politicoase de adresare. daca vreti sa ma respectati, ok, daca nu, nu, ce treaba am eu cu ce faceti dv.? pe mine ma intereseaza ca eu sa ma comport asa cum consider eu ca este normal, si exact asta fac, chiar daca unii inteleg si aproba, iar altii nu.

cat despre oligarhii si alte subiecte "vitale", cred ca pana acum ati observat ca nu ma intereseaza de nici o culoare sa discut pe un forum asemenea chestiuni? :wink: nu-mi place sa ma lansez in controverse pe teme despre care stiu prea putine si de la prea mare distanta.
oana1964
 
Mesaje: 850
Membru din: 20 Feb 2005, 15:30
Localitate: Piatra Neamt

Mesajde resunu » 10 Sep 2007, 21:20

oana1964 scrie:iar eu cred ca suntem in mod natural si psihologic inclinati sa gandim in tipare, si asta nu este inventia nimanui. toti avem tiparele noastre de comportament, limbaj, gandire, etc. dar este adevarat ca unii le vad numai la altii si le critica, avand impresia ca ei sunt perfecti. 8) :lol: [....]

E o mare diferenta in ati forma propriile tipare pentru un minim de efort si ati fi impuse astfel de tipare. In primul caz e vorba de constientizare, de convingere , iar in al doilea de superficialitate si deci neconstientizare sau iresponsabilitate.
Am spus si repet. Dupa parerea mea (si am vazut ca mai sunt si au fost multi de aceasta parere), respectul, responsabilitatea, iubirea, gandirea, politetea sau bunul simt (simturi bune), nu se pot forma cu biciul, ci doar prin convingere cu argumente. "Dragoste cu forta nu se poate"

PS Eu consider ca respect pe toti din jurul meu (ma port cu fiecare ca de la egal la egal), desi nu acelasi lucru primesc si de la ei, dar nu-i bai. Eu continui sa ma port la fel chiar daca unii considera ca nu-i respect deoarece nu stau cu fata in pamant in fata lor.

Si pentru ca am deviat putin de la topic (pe care daca nu ma insel eu l-am initiat), cum legam ceea ce s-a discutat pana acum de "cine raspunde pentru faptele copilului" ? Dupa parerea mea, corect ar fi ca fiecare sa raspunda pentru propriile fapte, mai ales intr-un proces de educatie unde vrem sa cultivam responsabilitatea. Din pacate insa, pentru faptele copilului raspunde selectiv profesorul. Rezultatul se vede in iresponsabilitatea elevilor, dar si a multor profesori . (unii ca-s mereu "tapi ispasitori", altii ca-s mereu protejati ) . Parerea mea :oops: :oops: :oops: :oops:
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Mesajde oana1964 » 11 Sep 2007, 05:16

AT resunu: Dupa parerea mea (si am vazut ca mai sunt si au fost multi de aceasta parere), respectul, responsabilitatea, iubirea, gandirea, politetea sau bunul simt (simturi bune), nu se pot forma cu biciul, ci doar prin convingere cu argumente.

iar eu am alta perere. este atat de grav? nu putem gandi toti la fel. parerea mea este ca, in ceea ce ati spus iubirea nu are ce cauta, pt. ca este o emotie care nu se formeaza ci exista pur si simplu, in diferite forme mai sublime sau mai agresive si indreptate catre iubirea de sine, iar celelalte se formeaza prin imitatie, imitand adultii, pentru ca sunt niste tipare de comportament pe care orice om, zic eu, si le formeaza in copilarie, si atunci se pun bazele pentru tot ceea ce va fi adultul de mai tarziu, dar nu prin gandire, ca la 5 ani ce gandire asa dezvoltata are un copil? ci prin a-si imita parintii.

Eu continui sa ma port la fel chiar daca unii considera ca nu-i respect deoarece nu stau cu fata in pamant in fata lor.


nu credeti ca aveti o problema de perceptie? nu stiu... mie nu mi s-a intamplat niciodata sa incerce cineva sa ma umileasca, iar daca sa zicem ca as pati asa ceva, mi-ar fi mila de cel care ar avea nevoie de asa un fel de confirmare a ego-ului sau.

Si pentru ca am deviat putin de la topic (pe care daca nu ma insel eu l-am initiat),
s-ar putea sa va inselati. acest topic incepe cu un post de marikaj, si pe forum scrie ca autorul este user_anonim.

corect ar fi ca fiecare sa raspunda pentru propriile fapte, mai ales intr-un proces de educatie unde vrem sa cultivam responsabilitatea.
da, dar cum copiii sunt minori cam in toti anii de scoala... asta e, dpdv legal pentru boacanele copilului raspunde adultul care are grija de acel copil, adica profesorul si parintele. dar aceasta responsabilitate nu se aplica orbeste.
oana1964
 
Mesaje: 850
Membru din: 20 Feb 2005, 15:30
Localitate: Piatra Neamt

Mesajde resunu » 11 Sep 2007, 09:18

oana1964 scrie:AT resunu: Dupa parerea mea (si am vazut ca mai sunt si au fost multi de aceasta parere), respectul, responsabilitatea, iubirea, gandirea, politetea sau bunul simt (simturi bune), nu se pot forma cu biciul, ci doar prin convingere cu argumente.

iar eu am alta perere. este atat de grav? nu putem gandi toti la fel. parerea mea este ca, in ceea ce ati spus iubirea nu are ce cauta, pt. ca este o emotie care nu se formeaza ci exista pur si simplu, in diferite forme mai sublime sau mai agresive si indreptate catre iubirea de sine, iar celelalte se formeaza prin imitatie, imitand adultii, pentru ca sunt niste tipare de comportament pe care orice om, zic eu, si le formeaza in copilarie, si atunci se pun bazele pentru tot ceea ce va fi adultul de mai tarziu, dar nu prin gandire, ca la 5 ani ce gandire asa dezvoltata are un copil? ci prin a-si imita parintii.

E chiar indicat sa ai o parere diferita, altfel "cand doi oameni au exact aceeasi parere , inseamna ca doar unul gandeste" (Murphy)
In ce priveste imitarea, ea este exact contrara gandirii. Si animalele imita si cu toate aste nu sunt considerate oameni, desi de multe ori oamenii sunt mai rai decat animalele.
oana1964 scrie:[[...]s-ar putea sa va inselati. acest topic incepe cu un post de marikaj, si pe forum scrie ca autorul este user_anonim.[....]

Nu ma insel deloc si cred ca voi demonstra practic asta nu peste mult timp cand alte subiecte deschise de mine vor avea "user_anonim" sau vor disparea cu totul. Nu inteleg de de ideea de egalitate pe care o propag eu si care este consemnata in Constitutie si in Drepturile Omului deranjaza atat de mult pe unii, mai ales pe cei cu putere de decizie. Ca sa nu mai vorbesc de libertate si mai ales de libertatea de exprimare :wink:
Avatar utilizator
resunu
 
Mesaje: 1709
Membru din: 29 Aug 2007, 11:42

Mesajde oana1964 » 11 Sep 2007, 10:18

resunu: animalele [...] nu sunt considerate oameni,


sa rad... sa raspund.. cum sa fac? :lol: :lol:

dreptul este una si posibilitatea de a uza de el, alta. cu totii avem aceleasi drepturi, dar nu toti avem si posibilitatile concrete de a le accesa.
egalitatea este de sanse, nu de altceva. fiecare ne nastem cu aceleasi sanse... teoretic, pentru ca practic, nu este acelasi lucru sa te nasti in Romania, cu a te naste in Austria sau SUA. asadar, egalitatea se poate aplica intr-un anume cadru, nu poate fi generalizata.

nu stiu ce intelegeti dv. prin libertatea de orice fel, dar eu am impresia ca suntem liberi in masura in care nu intram pe "teritoriul" altora, in masura in care nu afectam pe altii. si daca ceea ce fac eu loveste in prea multi, inseamna ca va trebui sa-mi asum reactia lor negativa fata de mine.

asa cum un corp sferic arunca o umbra rotunda, si reactia negativa a celorlalti fata de mine inseamna ca are drept cauza un comportament al meu negativ fata de ei - dar pe care e posibil ca eu sa nu-l fi constientizat si sa cred ca m-am purtat frumos!

ei, acuma, eu chiar cred ca suntem prea off topic. va multumesc ca ati dialogat si va doresc succes in continuare.
oana1964
 
Mesaje: 850
Membru din: 20 Feb 2005, 15:30
Localitate: Piatra Neamt

Anterior

Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori