Vizitati sectiunea Materiale - Invatamant primar

Vizitati sectiunea Materiale - Invatamant primar

Mesajde emap » 28 Ian 2007, 16:17

Va propun sa acordati ceva timp analizarii materialelor din aceasta sectiune din mai multe motive.

1. Exista acolo o adevarata echipa cu mult drag de meserie. Materialele sunt in general foarte bine realizate, oferite cu generozitate (pentru multe dintre acestea a fost necesar destul timp pentru a le realiza).

2. Se incurajeaza si isi analizeaza materialele, fiind stimulata concurential dezvoltarea unei baze de date ce poate folosi tuturor. Sunt originali, creativi, iar acest climat a fost impus de echipa. Invata unii de la altii cum sa realizeze materiale din ce in ce mai bune, iar acest lucru poate fi remarcat de la o zi la alta. Am postat si eu aici cateva materiale dorind sa le ofer un sprijin in demersul lor, desi eu am fost cea care am invatat de la ei.

3***. Beneficiarii materialelor lor vor fi elevii nostri de maine. Sa strangem randurile si sa nu fim mai prejos. Sa fim putin mai generosi in publicarea materialelor (stiu ca exista materiale valoroase in multe setare). Nu stiu de ce dar am reusit sa pierdem prezente valoroasa: va reamintesc de Ice). Ar fi in interesul tuturor sa existe mai multe materiale ce pot creste valoric de-a lungul anilor.

Multumim domnului Laurentiu Rosu pentru faptul ca a gasit resurse de a merge pe drumul proiectului propus. Desi mi-as dori ca desig-nul sa fie altul, consider ca ceea ce face merita toata stima mea si sper ca si a celorlalti. Realizarea tehnica poate fi imbunatatita oricand. Sa avem ce imbunatati!
emap

Mesajde iace » 29 Ian 2007, 10:15

Mare dreptate aveti! Cred ca ar trebui sa luam exemplu de la ei! Pacat ca nu reusim si noi sa avem astfel de realizari; "mea culpa", si eu am partea mea de vina aici. Recunosc. Dar nici nu am mai lucrat nimic in ultima vreme.
iace

Mesajde emap » 29 Ian 2007, 22:59

Ma bucur f. mult ca suntem in dialog. Eu chiar am inceput sa public dupa ce luni de zile am urmarit materiale semnate Ice. Pot spune chiar ca ati impus un standard.

Nici eu nu public prea des si nu pentru ca nu mi-as dori.
Nici eu nu prea am timp sa scriu. Dar echipa poate creste si atunci cred ca totul va veni de la sine, ca la invatatori.

Sper sa fie inteles gresit mesajul meu: apreciez efortul fiecaruia, generozitatea de a pune la dispozitia tuturor ceea ce realizat, dar m-a impresionat in mod cu totul deosebit forta echipei de invatatori si educatori. Am intrat pentru a publica un material (era in primul rand un gest in amintirea mamei mele, care a fost invatatoare) si am dorit sa parcurg cateva materiale ca sa inteleg ce le-ar putea fi de folos. Surpriza a fost mare, am stat cel putin 3 ore! (si era si inainte de sarbatori). Eu care doream sa le ofer ceva util si rezultatul a fost ca eu am avut de invatat.

De atunci intru destul de des la acea sectiune si asa am ajuns sa imi doresc sa scriu despre acesti dascali minunati.

Desi am decis intr-un anumit moment sa nu dau note am renuntat la aceasta regula si am notat o parte din materialele pe care le-am deschis. Am considerat ca si la sectiunea noastra a da cateva note poate recompensa intr-o masura efortul (mai ales a celor care publica de curand) si voi da cateva note (dar numai acolo unde pot da 10!). Nu am reusit sa deschid tot ce s-a publicat, dar in timp le voi citi.

Inca o data multumesc, Ice, pentru ca esti o constata a echipei noastre.
emap

Mesajde iace » 30 Ian 2007, 11:06

Initial nu am fost sigura daca Ice despre care ziceati in primul mesaj is tot eu. Acu' m-am lamurit ca da. Multumesc pentru asa cuvinte frumoase, materialele mele sunt destul de modeste (mai ales comparativ cu ale dvs.- nici acum nu stiu sa realizez ceea ce dvs. ati facut in Excel, nemaivorbind de LabView). Ma pricep si imi place PowerPoint, dar deja multa lume se pricepe....m-am mai jucat si cu Flash-ul si am facut mici animatii dar care nu au legatura cu fizica. In Visual Basic nu am mai lucrat de vreo trei ani, cred ca am uitat si ce am stiut vreodata. Oricum e placut sa stii ca cineva iti apreciaza un material! :D Dar e si neplacut sa vezi comentarii rautacioase! :evil:
iace

Mesajde iace » 30 Ian 2007, 11:11

Sa rugam invatatorii sa ne spuna secretul lor!!!!! :D :D :D
iace

Mesajde emap » 14 Feb 2007, 22:21

Ice, ceea ce este important nu este in primul rand tehnica utilizata. "Mana" de profesor, in oricare mod ar fi exprimata, este ceea ce este impoartant. Eu am simtit in primul rand acest talent al dascalului.

In ceea ce priveste solutiile Excel, LabView, am sa public materiale mai simple, cu explicatii.
Eu imi doresc insa cel mai mult sa descriem experimente simple, cu materiale la indemana si teste pentru elevii care inca mai sunt interesati de fizica. Este posibil ca in cativa ani sa dorim sa mai existe astfel de elevi!
emap

Mesajde marinela » 15 Feb 2007, 18:11

Corect! Emilia imi plac foarte mult testele tale. Sper sa pot sa te ajut si eu cu ceva asemanator. Daca iti voi trimite testele si ajutorul , cer prea mult sa le pui tu in forma propusa de tine? Ca sa fie ceva unitar, nu de lene.
marinela

Mesajde emap » 15 Feb 2007, 18:57

Categoric.
Ti le voi trimite apoi si te uiti daca ti se pare ok.
Apoi le publici pe didactic.
emap

Înapoi la Fizică