Maistrii, profesori de educatie tehnologica?

maistrii, profesori de educatie tehnologica

Mesajde fiacovita » 12 Apr 2006, 19:39

si acesta este unul dintre motivele pentru care am propus infiintarea asociatiei profesionale a profesorilor de educatie tehnologica , dar am avut pana in momentul de fata 4 contacte . raspunsul colegului administrator de site a prof de ed tehnologica mi se pare corect. in statut am propus si apararea drepturilor noastre intr-o forma organizata si legala daca ne tot plangem si nu facem nimic concret ne meritam soarta
fiacovita
 
Mesaje: 9
Membru din: 16 Ian 2006, 09:46

Mesajde raibor » 22 Mai 2006, 11:42

Dupa numarul de vizitatori, peste 1400, imi dau seama ca aceasta problema prezinta un interes deosebit. Necazul este ca nimeni nu vrea, sau nu poate lua taurul de coarne. Trist este, ca suntem in situatia in care o norma metodologica modifica o lege si deschide portite, creand precedent incorect. De mai bine de doua luni astept raspuns de la minister la aceasta problema, dar nici un semnal. Oare o actiune in justitie ar putea debloca situatia?
Avatar utilizator
raibor
 
Mesaje: 81
Membru din: 16 Noi 2004, 20:15

Mesajde kovacsstefan » 13 Iul 2006, 06:45

Da fiacovita, astept de foarte mult timp ca profesori de educatie tehnologica sa intre pe forumul site-ului www.edtehno.dublu.ro, pentru a-si spune parerea sau pentru a intreba ceva, dar foarte greu. La nivelul tarii sunt peste 3800 profesori de educatie tehnologica titulari. Mai sunt multi care nu sunt titulari. Eu spun ca daca ne unim devenim o forta.
Nu inteleg nimic! Ne complacem in aceasta situatie?
Eu mai astept!
Sa nu uitati ca exista si REVISTA DE EDUCATIE TEHNOLOGICA - o revista nationala editata la Iasi!
A aparut si o carte care este de mare interes pentru profesorii de educatie tehnologica (si nu numai) ELEMENTE DE MECATRONICA - pentru gimnaziu.
Fişiere ataşate
cop.jpg
kovacsstefan
 
Mesaje: 41
Membru din: 10 Oct 2004, 17:54

Maistrii

Mesajde dona » 19 Noi 2006, 20:26

In legatura cu maistrii care sunt titulari pe catedra de Educatie tehnologica vreau sa semnalez si alta incalcare flagranta a legilor (sau cel putin asa cred eu ).
In judetul Suceava si Iasi maistrii au facut cursuri de Educatie tehnologica cu profesori de la Universitatea tehnica din Iasi fara ca acestea sa fie acreditate de catre minister. Nu mai spun ca aceste cursuri se tineau prin subsolurile unei scolio generale din Suceava.
Cand au ajuns la absolvire au aflat ca cursurile nu sunt acreditate. Sau facut presiuni la Minister (nu stiu ce relatii au avut) si li s-a dat voie sa faca o lucrare de diploma pe care au sustinut-o la Facultatea de mecanica si au primit diploma de absolventi ai unei facultati de scurta durata, fara ca ei sa participe la un singur curs la faculatatea de mecanica. Acuna se bat cu pumnul in piept ca sunt ingineri si ca degeaba am facut noi cursuri postuniversitare de Educatie tehnologica, de psipodegogie ca ei au mai mult drept decat noi sa fie cadre didactice.
Va intreb cum este posibil ca fara sa frecventezi o ora de curs sau de seminar la o facultate, sa ei o diploma ca si studentii care au frecventat zi de zi o cursurile, au dat examene din materile specifice facultatii, sa iei diploma de absolvent a facultatii respective?
dona
 
Mesaje: 3
Membru din: 22 Feb 2005, 14:21

Mesajde raibor » 16 Dec 2006, 00:20

Doar suntem in tara tuturor posibilitatilor. Trebuie sa stiti foarte clar, ca inginerii sunt "persona non grata" in sistemul de invatamant din Romania. Exista o rezistenta, nedeclarata, fata de ingineri. Au trait vremuri bune, cu salarii duble fata de profesori, acum sa stea pe margine si sa lase in pace pe profesori, sa nu introduca competitia si in sistemul de invatamant. Numai ca se uita un lucru, ca daca acum 30-40 de ani era sistemul de azi, multi dintre profesori nu ajungeau la catedre, fiindca, se stie, atunci elevii capabili nu se visau profesori, ci ingineri, medici, iar acestia puteau sa aleaga atunci profesoratul. Prin aceste afirmatii nu vreau sa jignesc profesorii adevarati si capabili, dar din pacate procentajul lor nu trece de 15-20% din totalul cadrelor. Si ca sa revin la maistrii, ei nu reprezinta o concurenta la diferitele functii, salarii de merit sau alte avantaje. Numai la noi se intampla ca o lege sa fie violata de norme metodologice, care sa schimbe cu 180 grade sensul initial. Aici se poate intampla, ca trecand pe la subsolul unei facultati, sa obtii diploma de la etaj.
Avatar utilizator
raibor
 
Mesaje: 81
Membru din: 16 Noi 2004, 20:15

Anterior

Înapoi la Discipline tehnice / tehnologii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron