Sponsorizare pentru laboratorul de fizica

Sponsorizare pentru laboratorul de fizica

Mesajde emap » 07 Noi 2004, 20:45

Desi am transmis un mesaj cu acest subiect (in cadrul ultimului subiect al acestui subforum,"Ce arere aveti despre....", pag 2), am considerat optim sa fie plasata o sinteza a acestui mesaj ca subiect disctinct.

Sunt interesata de legislatia privind sponsorizarile, respectiv care sunt solutiile eficiente pentru directionarea acestora catre scoli, respectiv catre laboratorul de fizica.

Cu prietenie si consideratie,
Emilia Pausan
emap

Mesajde iace » 08 Noi 2004, 11:29

Ma bucur foarte mult ca ati aparut pe forum :D . Nu stiam de unde imi este cunoscut numele dvs. Din cartea pe care am mai citat-o pe acest forum pentru definirea softurilor educationale, Ghid metodologic - TIC în procesul didactic, unde apareti cu aceste aplicatii in Excel extrem de interesante... Si materialele noi mi-au starnit interesul si doresc sa invat si eu sa fac astfel de aplicatii.
In legatura cu sponsorizarile nu pot fi cu nimic de ajutor, deoarece nu am nici o idee nici de legislatia in domeniu si nu stiu care firma ar fi interesata sa ajute o scoala cu 2000 de euro stiind ca nu va avea nici un fel de avantaj pentru sine de aici... Ma gandesc ca o cheta ar fi mai usor de realizat...
Sau si mai bine, asa (sau nu chiar asa) cum au fost dotate licee cu computere, tot la fel ar putea onor ministerul sa mai faca o fapta buna si sa doteze toate liceele cu videoproiectoare...
iace

Sponsorizare!!?

Mesajde emil » 08 Noi 2004, 14:43

Haideti sa vedem cum am putea sa facem un lobby la mec, un proiect, ceva, sa gasim 1500 sisteme(laptop si videoproiector)!
1500x2000= 3 milioane USD :roll:
Un proiect national ar avea mai mult succes decat unul local !
Emil Onea
emil
Site Admin

Votez partid contra videoproiector

Mesajde iace » 08 Noi 2004, 15:26

Nici nu sunt chiar atat de multi bani - 3 milioane de dolari pentru invatamant - cred ca e ceva care se poate realiza... si calitatea procesului de invatare va creste... si poate si interesul elevilor pentru carte... Ce ar trebui sa facem? Ministerul oricum se va innoi in curand, si va trebui sa se apuce de treaba... ar fi un lucru de laudat daca ar lua in seama o initiativa de genul acesta. Sa ii bombardam cu mailuri? Sau cum se procedeaza in asemenea cazuri? E vreun partid care are in programul sau dotarea cu videoproiectoare a liceelor? Sa-l votam!...
iace

Informatii noi

Mesajde emap » 09 Noi 2004, 20:33

Cand incep un demers bat la mai multe usi.
Am aflat urmatoarele (sursa - o firma care a sponsorizat deja un liceu):
1. sponsorizarea nu trece prin primarie, poate fi direct catre un liceu, mai mult chiar catre un laborator din acea scoala;
2. se incheie un contract de sponsorizare intre parti, in care sunt mentionate cele de mai sus;
3. este necesara o cerere de sponsorizare, cu o anumita structura (aproape algoritmica, max 1 pag!), continand in general urmatoarele:
- obiective de atins;
- descrierea situatiei actuale / argumentarea cererii;
- descrierea situatiei viitoare;
- detalierea si valoarea totala a investitiei solicitate (brut).

De asemenea poate fi util un portofoliu in care pot fi prezentate realizari, etc.

Ideea unei proiect la nivel national este chiar cel mai serios demers pe care l-am putea face. Cei care au forta organizatorica, pot conta pe tot sprijinul meu si al colegilor mei.

Sa ne uram succes!
emap

Re: Votez partid contra videoproiector

Mesajde emil » 09 Noi 2004, 23:04

iace scrie:Nici nu sunt chiar atat de multi bani - 3 milioane de dolari pentru invatamant - cred ca e ceva care se poate realiza... si calitatea procesului de invatare va creste... si poate si interesul elevilor pentru carte... Ce ar trebui sa facem? Ministerul oricum se va innoi in curand, si va trebui sa se apuce de treaba... ar fi un lucru de laudat daca ar lua in seama o initiativa de genul acesta. Sa ii bombardam cu mailuri? Sau cum se procedeaza in asemenea cazuri? E vreun partid care are in programul sau dotarea cu videoproiectoare a liceelor? Sa-l votam!...

DA, nu sunt multi bani!
Atatia bani s-au cheltuit ca sa fie in liceele noaste ...Oracle, pe care nu-l foloseste nimeni!
Cam jumatate sau mai mult din suma asta s-a cheltuit ca sa avem nste routere ce se umplu de praf in laboratoare.
Si alte sume si mai importante pe programe inutile sau ineficiente...
De nu stiu cate ori am spus acest lucru pe diverse liste si s-au cam suparat firmele !!
In sfarsit, am putea face un proiect cu sustineri din toate liceele, cu argumente solide si cu studii de impact si efect educational.
Si eu astept un minister FERM, care sa asculte, sa analizeze corect si sa ia decizii in folosul "stapanului" elev!
Emil Onea
emil
Site Admin

Mesajde iace » 18 Sep 2006, 11:56

Pentru doamna Emilia Pausan:
Ce firma ati ales dvs. pentru achizitionarea de materiale didactice la fizica???
iace

Mesajde emap » 27 Sep 2006, 20:06

Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului.
Noi am trecut in lista truse de la Altay, Vescan si cateva de la Alfa Vega.
Nu sunt prea multumita pentru ca nu am avut chiar cele mai bune informatii, dar cred ca nu este timpul trecut sa mai facem unele modificari. Licitatia nu a avut inca loc.

Astept acum informatii noi si va voi tine la curent.
emap

Mesajde iace » 09 Oct 2006, 10:50

Multumesc, d-na Emilia Pausan. Altay si Alfa Vega imi sunt cunoscute, dar Vescan nu. Poate aveti un link? Am cautat cu google dar nu am gasit.
iace

Mesajde emap » 18 Oct 2006, 00:27

Am gresit numele (scuze) - este vorba de Ffrma d-ului Vascan la care am renuntat pana la urma, pentru ca erau produse ieftine, dar ...).
emap

adrese de firme

Mesajde p_simone » 26 Oct 2006, 20:16

Am ajuns si eu la aceeasi intrebare:aveti 3 adrese de firme ce ofera echipamente pentru dotarea laboratorului de fizica?
Ati organizat licitatia?

Multumesc
Simona
p_simone

Mesajde emap » 28 Oct 2006, 10:45

Au fost chiar mai multe firme pe care le-am contactat, dar, acum am reusit sa finalizam. Nu a fost usoara decizia (au existat si puncte de vedere diferite, etc.). Dar am finalizat: truse de la Altay + sistemele cu achizitie de date.
Sa speram ca nu apar probleme privind obtinerea acestora. Noi ni le dorim f. tare, incercand totodata sa mentinem tot ce era inca functional in vechiul laborator (nu ne grabim sa aruncam pt ca sunt "invechite"). Mai mult, am putut constata faptul ca unele componente noi, din truse "prezentabile" sunt destul de fragile.

Incercam totodata sa gasim solutii pentru inchizitionarea unor placi de achizitie oferite de National Instruments pentru studenti si elevi la un pret f.f. bun (placa, pe USB + LabView 7, versiunea Students = 200 euro). Am testat un astfel de echipament si sunt f. multumita (achizitioneaza 10.000 puncte/s, este portabila - incape in palma, iti permite sa proiectezi experimente chiar cu batranele copmponente ale laboratorului scolar).

Va voi tine la curent.
Emilia Pausan
emap

Înapoi la Fizică