Intamplari amuzante din viata unui dascal...

Discutii legate de invatamant, dar care nu intra la celelalte categorii

Mesajde pistol_mada » 02 Feb 2007, 15:48

la gradinita..cristi se uita dupa ciorile care treceau in zbor...si o intreaba pe femeia de servici de la clasa de ce fac asa de mare zgomot ciorile. ....pai sa vezi ca se schimba vremea si de asta fac zgomot......cristi vine fuga la mine si-mi spune......cum se uita doamna ciorile la starea vremii la pro? :lol: :lol: :lol: :lol:
pistol_mada

Mesajde marmar » 03 Apr 2007, 21:14

mi s-a intimplat sa aud o intimplare din activitatea unui student. La lectia de stiinte, cind era vorba de plante conifere si foioase, acesta a recurs la enunturile lacunare, spunind> elevi ayi vorbim despre despre plante co............ :lol: ioase . de-asemenea despre cele fo............ :D nifere.
marmar

Mesajde angela_ghrsm » 26 Apr 2007, 19:47

Daca incerc sa fac comparatie intre scoala unde am nimerit acum 30 de ani si cabinetul elegant unde lucrez astazi, pot sa spun ca evolutia mea didactica a fost minunata. Am primit repartitie guvernamentala la o scoala ajutatoare de baieti dintr-o comuna aruncata pe dealuri. Scoala functiona intr-un bloc dezafectat, cu un etaj, al armatei. Nu mai vorbim de soricei care faceau parte din peisaj, dar clasele erau ca niste camere de 3/3. Incapeau 5 - 6 banci. Clasa era formata din 10 / 12 elevi. Secretarul scolii care era un invatator, nu stia cum sa scrie in cartea mea de munca. Eu eram profesor defectolog dar primisem o clasa de-a treia, deci functionam ca invatator. Secretarul nestiind ce sa scrie, scoala fiind abia infiintata, a scris ca sunt invatator /profesor, in loc sa scrie profesor defectolog, care in scoala ajutatoare poate functiona si la clasele I -IV. De atunci, o viata intreaga am trait cu aceasta greseala pe prima pagina a cartii mele de munca. Nu prea e de ras !
Ultima oară modificat de angela_ghrsm pe 28 Feb 2008, 20:50, modificat 1 dată în total.
angela_ghrsm

O intimplare ... dubla

Mesajde tale_florea » 06 Mai 2007, 18:58

Cu multi ani in urma, la o clasa a V-a repetam enuntul unei probleme.Catre final pun un elev(repetent fiind) sa repete enuntul - dar el, nimic. il dojenesc spunindu-i ca ar trebui sa stie enuntul din anul trecut.Imi raspunde ca nu au facut anul trecut aceasta problema.Dupa o perioada, la o inspectie curenta la sfirsitul orei,in ultimele minute, mai era de trecut rezultatul unui exercitiu pe tabla.toti elevii erau cu mina pe sus-si 'amicul'.Fac imprudenta sa-l numesc pe el. trece rezultatul corect.Il intreb de unde stie rezultatul,el fiind un elev foarte slab dar avea colega de banca foarte buna la matematica, eu crezind ca imi va raspunde ca de la colega. Dar...raspunsul lui a venit categoric: De anul trecut!
tale_florea

Latina de pauza

Mesajde angas » 15 Oct 2007, 01:16

Lucram la liceu, in cancelaria multa lume, pauza mare. Dom' prof. de latina, Dumnezeu sa-l odihneasca, fuma un 'Carpacior' oltenesc si tocmai ne spunea un banc. Directorul intra furibund si incepe sa urle la el cum ca ar trebui sa fie pe hol, ca este prof de serviciu, ca niciodata nu este la locul lui, ... ca daca vine cineva si ne pune bomba. Dom' profesor se ridica de la masa, il si vad cum ii straluceau ochii de oltean, isi tine tigara in sus, si iese, nu inainte de a emite propozitiile: "Au venit sa puna bomba...Sa-mi manace mie...trompa" Noi toti izbucnim in ras, iar dom' director iese in asa de mare viteza din cancelarie ca il depaseste, pe drum, pe dom' profesor de latina.
angas

Mesajde floribtsoare » 14 Noi 2007, 19:40

La Stiinta, am observat animale de apa, am adus cateva in clasa. Una din intrebari era ; '' Ce se intampla cu broasca daca o scoatem din apa?'' raspuns; -'' Lesina putin , dar pe urma isi revine...''
floribtsoare

Mesajde pascariuionela » 21 Noi 2007, 19:00

Mi-a facut mare placere sa citesc intamplarile hazlii povestite aici. Intr-adevar la tara parca toate au un farmec aparte. Si daca lucrezi intr-o comunitate de turci asa ca mine nu trece o zi fara ceva care sa ma amuze.
Anul trecut aveam clasa a IV-a si unul dintre elevi a fost plecat pentru cateva saptamani la Bucuresti luat de o fundatie religioasa. Cum acolo mergeau la scoli normale elevul meu nu a facut fata asa ca s-a intors. L-am intrebat cum a fost acolo, de ce a venit inapoi si, pana sa raspunda el a venit raspunsul de la colega lui de banca: " Pai ... acolo era singur doamna, aicea, la noi, are numai un gheaur si cu tine doi." Ea spune toate astea aratand pe rand catre singura fetita romanca din clasa apoi catre mine.
Vroia sa spuna ca acolo el era singurul copil turc.
pascariuionela

Mesajde pascariuionela » 21 Noi 2007, 19:06

Sau sa va povestesc o intamplare de la o lectie demonstrativa pe filiala la clasa colegei mele, la stiinte, unde asistau vreo 20 de colege. Avea pregatite niste pahare cu apa in care amestecase zahar, sare, otet, o pastila, etc. Copiii veneau, gustau si spuneau ca este dulce, sarat ... Le placea jocul asa ca se inghesuiau care mai de care sa vina sa guste. Cand a venit randul paharului cu medicament, copilul a gustat, s-a strambat si reactia nu a intarziat sa apara: "Ce dracu ai pus aicea doamna?"
pascariuionela

Mesajde pascariuionela » 21 Noi 2007, 19:16

De anul acesta m-am mutat la gradinita in aceeasi comuna adica lucrez tot cu copii turci. Aici lucrurile stau cu atat mai bine cu cat copii nu vorbesc romaneste deloc atunci cand vin in primul an si ne intelegem mai mult prin semne.
Intr-una din zile l-am chemat la mine pe Ghiocan, un baietel de 4 ani care abia invata romaneste si am inceput sa repet cu el punandu-i cateva intrebari:
- Cum te cheama?
- Fizi Ghiocan.
- Cum o cheama pe mama ta?
- Fizi Ghiulhan.
- Si pe taticul tau?
- Fizi Rehan.
- Dar eu cine sunt?
- Fizi doamna.
pascariuionela

Re: Intamplari amuzante din viata unui dascal...

Mesajde PilostiaMailer » 17 Oct 2025, 12:02

Să vezi când m-am trezit eu cu un copil care a intrat în clasă cu aripioare de înot pe mâini, c-a zis că-i protecție COVID, de-am râs de ne-au auzit toți colegii. Ehe, și pe lângă astea am impresia că timpul zboară și vine botezul finuței. Noroc că am găsit un trusou botez ieftin fete super mișto, nopți pierdute pe net salvate. Oricum, să vezi cum o să ne distrăm la eveniment, că deja am povestit toate grozăviile de la ore. Ești și tu în zonă?
PilostiaMailer

Anterior

Înapoi la Cafenea