de lauraboamfa » 06 Aug 2014, 10:20
Progresul!!! Iată direcția în care ne avântăm cu atâta patos, încât uităm cele mai elementare forme de existență. Din păcate nu ne putem opune. E cursul firesc al vieții către ...nu știm ce. Noi, românii, avem un talent extraordinar de a pune căruța în fața carului. Avem manuale digitale! Oauuuu! Dar oare sunt toate, repet toate școlile din România pregătite să le primească? Avem logistica minimă pentru a ”răsfoi” un astfel de manual? Din nou dascălii sunt puși în fața misiunii ingrate de a accepta ajutorul părinților cu repercursiunile de rigoare. Cui pot cere un videoproiector al clasei mele? Dar un PC performant? Domnule ministru, nu sunt pregătită să bat din poartă în poartă pentru a primi sponsorizări pentru care primesc și eu 1 punct în fișa de evaluare anuală. Nu mai pot să rog părinții să ajute clasa căci învățământul este GRATUIT!! Și atunci? Ce fac eu în acest an școlar cu manualul dvs digital? As avea un raspuns murdar, dar nu uit ca sunt cadru didactic trup si suflet, care de multe ori a pus serviciul pe primul plan, în defavoarea familiei. Ne vom descurca și anul acesta cu toate că ne bombardați anual cu schimbări, ne supuneți unor munci peste puterea unui adult de a le mai face față. Ba clasa pregătitoare, ba testări naționale, ba plan cadru cu plajă orară, ba fără, tone de hârtii bune de reciclat, căci de refolosit la clasă în continuare nu se poate pune problema. Eu personal am obosit!! Am pierdut sentimentul ce m-a adus în fața copiilor, ca dascăl. Opriți=vă!!! Lăsați-ne să îi învățăm pe copii ceea ce am fost pregătiți să facem. Sau nici asta nu mai este de ajuns??