Bună ziua.
Sunt înv. şi am participat anul trecut la aceste cursuri.Până la sfârşitul anului şcolar ISJ solicită şcolilor tabele cu cei care vor prelua clasa pregătitoare anul şcolar viitor, cu date personale, domiciliu, studii, grade, vechime, navetist sau nu etc. În baza acestora se fac înscrieri la curs, la anumite şcoli, din jud. dv. cu formatori, pe grupe. Cei care vor urma acest curs se vor regăsi într-un anunţ al ISJ, unde se vor desfăşura cursurile şi perioada. Perioada, vacanţa de vară, apoi cursuri online pe o anume platformă deschisă special, pentru care primiţi nume de utilizator şi parolă. Personal, am fost la cursuri în luna august, în prima grupă de la şcoala respectivă, o săptămână, zi de zi de la ora 8 până la 18, cursuri faţă în faţă. Apoi, am primit în timpul cursurilor, îndrumări pentru platforma online, nume utilizator, parolă. Aici studiu individual, acasă, 4 module, pe care le citiţi, postaşi teme, pe forum, reflecţii personale vizavi de ce aţi învăţat, discutaţi cu colegi din grupa dv, dar şi din ţară. Aveţi de realizat şi un portofoliu personal. Lucrul pe platformă se înregistrează efectiv ca şi timp.Trebuie să aveţi minim 90 de ore lucrate, înregistrate, care o să le găsiţi în detaliu în paginile dv. Fiecare modul trebuie urmat pe calculator pas cu pas, pagină de pagină, altfel nu vă lasă să mergeţi mai departe. Fiecare modul se încheie cu evaluare. În luna noiembrie am fost la evaluare faţă în faţă , pentru care am pregătit, portofoliul personal printat pe coli de pe platforma unde am lucrat la foc continuu şi un proiect tematic pe mai multe arii de învăţare, cu anume temă pe care o alegeţi dv, trecut prin mai multe discipline cu obiective, metode , resurse, activităţi, modalităţi de evaluare....pe care l-am prezentat oral. Banii de transport s-au decontat pentru cei care au depus dosar şi s-a servit şi o masă, la prânz, pe cheltuiala statului. Cursul este prin POSDRU şi are 34 credite.
E nevoie de răbdare, timp, implicare, un curs solicitant, provocator,dar care merită efortul depus.
Sper că v-am fost de folos şi vă doresc succes.