Provocarile clasei pregatitoare

Va invitam sa va exprimati opiniile, sa ne impartasiti din experientele voastre si sa ridicati noi teme inspirate din activitatea dumneavoastra de zi cu zi. Prima GENERATIE de cadre didactice de la clasa pregatitoare… aveti cuvantul!

Moderator: ancuta_huzum

Cum au reactionat parintii ai caror copii sunt inscrisi in clasa pregatitoare?

Foarte multumiti
269
67%
Multumiti
97
24%
Neutri
13
3%
Nemultumiti
25
6%
 
Voturi totale : 404

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde sportiv » 24 Mar 2013, 16:50

:D [quote]Eu imi aduc aminte de invataoarea mea, blanda , buna cum se apleaca sa arate fiecarui copil in parte. Sunt sigura ca asa trebie sa fie invatatorii.[quote]
Aveți dreptate! Era pe calapodul Elenei Udrea! :oops: Siguranța dumneavoastră este dezarmantă!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde anacoca » 24 Mar 2013, 20:34

Consider ca, ESTE BENEFICA existenta CLASEI PREGATITOARE la invatamantul primar deoarece copiii vor avea asigurate puntile catre dezvoltarea celor opt competente cheie ,prin abordarea unor strategii didactice adecvate vârstei, pentru a face faţă cu succes clasei I.
Ar fi mare păcat să se renunţe la clasa pregătitoare in ciclul primar, mai ales că ne-am adaptat din mers cerinţelor, cu pretul suprapunerii sarcinilor cursului, derulat tarziu, cu cele de la clasa.
Solicit forurilor competente să reglementeze situaţiile problematice semnalate izolat, decât să schimbe iar tot sistemul de învăţământ bazându-se pe faptul că sunt doar câteva şcoli în care nu s-au găsit spaţii sau cadre didactice. Sa sper ca eforturile noastre de a studia o noua abordare a unui invatamant integrat si interdisciplinar si ale organizatorilor cursului ICOS n-au fost in zadar.
Directorul scolii,profesor Maria Palade si parintii elevilor clasei mele pregatitoare de la Scoala ,,Otilia Cazimir,,Cotu Vames, judetul Neamt sunt foarte multumiti de felul cum se desfasoara activitatea la clasa si felul cum se implica copiii. Am beneficiat de sprijinul total al acestora, fara sa abuzez de bunavointa manifestata.
Pentru ca exista o diversitate de materiale experimentate valoroase si utile ar fi excelent sa comunicam intre noi, in continuare, sa ne relatam performantele obtinute cu micutii nostri elevi pana la finele clasei a-IV-a.
La sfarsitul lunii martie se va desfasura cercul pedagogic in cadrul scolii noastre. Am realizat un film didactic ( intalnirea de dimineata si zece minute de activitati recreative dupa desfasurarea optionalului ,,Stil si compozitie,,) si o activitate care se va desfasura in direct : poveste coregrafica ,,Vis de copil,,(o forma de evaluare a proiectului tematic ,,Lumea magica a basmelor si povestilor,, derulat timp de patru saptamani).Daca activitatile imi vor reusi, promit ca le voi posta pe acest forum.
ANA MARIA COCA,Roman,judetul NEAMT.
anacoca
 
Mesaje: 3
Membru din: 03 Iul 2012, 11:06

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde sportiv » 24 Mar 2013, 20:44

deoarece copiii vor avea asigurate puntile catre dezvoltarea celor opt competente cheie ,prin abordarea unor strategii didactice adecvate vârstei, pentru a face faţă cu succes clasei I.
Ar fi mare păcat să se renunţe la clasa pregătitoare in ciclul primar, mai ales că ne-am adaptat din mers cerinţelor, cu pretul suprapunerii sarcinilor cursului, derulat tarziu, cu cele de la clasa.
Solicit forurilor competente să reglementeze situaţiile problematice semnalate izolat, decât să schimbe iar tot sistemul de învăţământ bazându-se pe faptul că sunt doar câteva şcoli în care nu s-au găsit spaţii sau cadre didactice.

Interesante argumente, nu credeți? :oops:
S-a terminat ,,chestia” cu punțui! Este vorba , deja, de autostrăzi! :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde anacoca » 24 Mar 2013, 20:57

Nu-i rau sa mai glumim !Elevii nostri vor intalni ,,autostrazile,, la invatamantul gimnazial cu stopuri, intersectii si treceri de pietoni de cele mai multe ori anevoioase...... Nu credeti, daca nu se vor mai descongestiona programele autostrazile vor deveni suspendate...?????????
anacoca
 
Mesaje: 3
Membru din: 03 Iul 2012, 11:06

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde ofelia1975 » 25 Mar 2013, 17:08

DE ACORD CXU CLASA PREGATITOARE LA SCOALA!!!!!!!
ofelia1975
 
Mesaje: 5
Membru din: 10 Dec 2008, 17:39

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde AngelicaNeacsu » 25 Mar 2013, 19:47

dim1073 scrie:Sunt parintele unui elev la clasa pregatitoare la o scoala cotata printre primele 5 scoli in Bucuresti. Pentru aceasta clasa nu sunt invatatori bine pregatiti. La noi la scoala, la o clasa este o suplinitoare cu dubla"calificare", care a luat o nota foarte mica la examenul de titularizare, si la cealalta clasa preda o invatatoare necalificata. Fiul meu a venit la clasa pregatitoare din grupa mijlocie de gradinita. In primul semestru a fost mai mult o joaca. Acum de doua saptamani a inceput sa faca literele de mana si cifrele la matematica. Si le da tema pentru acasa o pagina la citire si o pagina la matematica. Nu ma deranjeaza, dar D-na invatatoare nu a inceput cu semnele grafice. Nu le preda literele si cifrele in clasa si le da tema pentru acasa. Cate o litera mica si mare si cuvinte cu ele. Am mers la scoala si i-am spus ca fiul meu nu stie sa scrie. Si ca ar trebui sa inceapa cu elementele grafice ca sa invete sa scrie pe componete grafice literele. Si mi-a spus ca asa trebuie inceput direct cu literele. Caligrafie nu se mai face in scoala. Si cine trebuie sa-l invete sa scrie pe fiul meu. Eu acasa? Sau poate sa-l duc la after-school sa-l invete?
De la inceputul anului scrie pe caiete speciale. M-am uitat pe aceste caiete si nu sunt corectate. Lucreaza pe caiet ,dar nimeni nu se uita pe ele. Am avut ghinion cu aceasta invatatoare "de pregatitoare" care pur si simplu nu-i invata nimic pe copii. De la inceputul anului copilul meu nu a facut nicio poveste. Vi se pare normal?
Va rog sa imi spuneti daca exista programa pentru aceasta clasa pregatitoare, macar sa vad ce ar fi trebuit sa faca. Am un copil foarte istet , pe care l-am dat la clasa pregatitoare la 5,3 ani( la evaluarea, d-na psiholog mi-a spus sa am grija , ca este destept si sa nu se risipeasca), s-a integrat foarte bine, invata foarte multe la activitati extrascolare , dar la scoala nimic. Sunt lasati sa faca ce vor.
Vreau sa-l ajut, sa fac cu el acasa . Nu stiu daca in clasa I invatatorii reiau aceste litere si totusi il va invata cineva calificat sa scrie. Sper ca aceasta invatatoare, sa nu mai ajunga sa predea in scoala. Nu face cinste breslei. Eu imi aduc aminte de invataoarea mea, blanda , buna cum se apleaca sa arate fiecarui copil in parte. Sunt sigura ca asa trebie sa fie invatatorii. Fiul meu si-a udat un caiet si i-a cerut sa ii inceapa randurile intr-un caiet nou( 3 pagini) si i-a spus ca ea nu incepe alte caiete si l-a lasat fara teme. O invatatoarea care in a doua zi de scoala, pedepsea copii din clasa , cand ar fi trebuit sa-i atraga cu scoala.
Asta s-a intamplat la o clasa pregatitoare din Bucuresti in acest an.

Nu e in regula ce se intampla. Eu nu mi as lasa copilul cu o astfel de invatatoare. Aveti dreptate. In grupa pregatitoare trebuie facute foarte multe semne grafice, in niciun caz litere de mana, care se vor face in clasa I.
AngelicaNeacsu
 
Mesaje: 4
Membru din: 31 Aug 2012, 23:46

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde ccr456 » 25 Mar 2013, 21:45

De ce se mai vorbeste atat de ce e bine sau ce e rau in clasa pregatitoare? Sunt cadru didactic de 29 de ani ,dar in primul rand parinte.De ce sa mai tinem copilul inca un an intr-o clasa de gradinita cu 30-40 de copii,cu varste cuprinse intre 3-6 ani si sa spunem ca totul este OK.Ne prefacem ca invatam.Ne chinuim sa ne adaptam diferentelor de varsta,de cunostinte,de educatie si de pretentii ale unora dintre noi.
Este foarte bine sa lucrezi cu copii de aceeasi varsta,sa omogenizezi clasa,sa resposabilizezi si sa incurajezi dorinta lor de cunoastere.
ccr456
 
Mesaje: 1
Membru din: 05 Iun 2012, 16:45

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde anarob » 25 Mar 2013, 22:02

Subscriu celor care au vazut efectele pozitive ale introducerii clasei pregatitoare in ciclul primar.Recunosc ca am avut anumite reticente la inceput, insa, pe parcurs, acestea s-au spulberat cu desavarsire. Imi iubesc copiii, iar ei imi raspund cu aceeasi masura. Rabdarea e cheia... Succes tuturor!
anarob
 
Mesaje: 29
Membru din: 28 Ian 2008, 22:47

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde Silvia_Ionescu » 25 Mar 2013, 23:10

emil scrie:Cum apreciati acum, dupa 6 luni de scoala, avantajele si dezavantajele clasei pregatitoare?
Din experienta personala, a fost utila pentru copii si pentru dumneavoastra?
Cum vad parintii clasa pregatitoare dupa 6 luni?

Apreciez înfiinţarea clasei pregătitoare. Am reuşit să formez un colectiv cu un management bine structurat. Fiecărui copil i-am atribuit o sarcină pe care şi-o îndeplineşte, dar a durat, pentru că întâi a trebuit să le observ aptitudinile, de aceea au lucrat cu plăcere.Au nevoie de consiliere individuală.Îşi exteriorizează emoţiile şi sunt mulţumiţi când înţeleg competenţele lucrate.
Un dezavantaj al clasei pregătitoare de anul acesta consider că este acela că nu s-au asigurat auxiliare gratuite, acelea cu care lucrez au fost achiziţionate de părinţi.
Consilierea cu părinţii am realizat-o după un grafic, dar am discutat cu ei în orice ocazie.
Trebuie o muncă susţinută de parteneriat, între învăţător, profesori, părinţi, elevi.
Susţin această formă de învăţământ.Se observă progres.
Părinţii mi-au susţinut activitatea. Este greu pentru ei că trebuie să-i aducă la şcoală şi să vină să-i ia, dar pe zi ce trece, se observă că au încredere în ei şi-i lasă singuri să se descurce. Satul este răsfirat, cu distanţe mari faţă de şcoală.Sunt sigură , că în clasa întâi, această problemă va dispărea.
Silvia_Ionescu
 
Mesaje: 2
Membru din: 12 Ian 2013, 01:20

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde sportiv » 26 Mar 2013, 15:33

.De ce sa mai tinem copilul inca un an intr-o clasa de gradinita cu 30-40 de copii,cu varste cuprinse intre 3-6 ani si sa spunem ca totul este OK.

Ceea ce spuneți este strigător la cer (împotriva oricărei legi!) :D Nu asta ar fi argumentul!Este pur și simplu încălcarea unei legi! De ce să nu răspundă cei ce au făcut asta! (Sigur dacă cineva ar sesiza :oops: !) Motivele sunt cu totul altele!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde sportiv » 26 Mar 2013, 15:38

Sunt sigură , că în clasa întâi, această problemă va dispărea.
Silvia_Ionescu

Mesaje: 1
Membru din: 11 Ian 2013, 23:20

Sigur! Atunci când se vor ,,implica” după lege școala și comunitatea locală! :oops:
(De ce nu se alocă sume pentru naveta elevilor la anumite distanțe în localitate-(plata unor mijloace de transport), dacă tot nu sunt microbuze școlare? :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde butancrys » 27 Mar 2013, 00:03

Fara indoiala ca implementarea clasei pregatitoare reprezinta un element benefic atat pentru copii, care sunt atat de curiosi de a afla noi lucruri, cat si pentru parinti, care scapa de ingrijorarea ce-i invaluia la debutul clasei I (Oare cum se acomodeaza? Face fata cerintelor programului scolar?). Insasi durata activitatii-care variaza intre gradinita si scoala (30 min. cu continuarea unor activitati alese, relaxante pentru copii inca 15. min.) face ca programul scolar sa nu fie obositor pentru micii scolarei. Mobilierul adecvat care permite asezarea sa in diverse moduri ce vizeaza cooperarea copiilor constituie inca un avantaj iar modalitatea de evaluare este atractiva: chiar daca nu primesc note /calificative, copiii sunt foarte atrasi de stimularea lor prin diverse modalitati aplicate prin creativitatea invatatorului . Eu am utilizat buline de trei culori: buline verzi-fapte bune, buline galbene: atentie, si buline rosii pentru lucruri nedorite -atunci cand se incalca regulile stabilite in clasa. Sunt foarte incantati , poate unii nici nu-si imagineaza impactul pe care il au aceste lucruri, cum la sfarsitul fiecarei zile, saptamani copiii isi numara bulinele, dorind sa aiba cat mai multe verzi si mai presus, invata sa evalueze comportamentele colegilor si sa se autoevalueze. Inca un lucru castigat: obligativitatea frecventarii clasei pregatitoare, lucru pe care trebuie sa-l constientizam cu totii.
butancrys
 
Mesaje: 3
Membru din: 12 Mai 2008, 16:48

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde paskary » 27 Mar 2013, 20:33

ale_m scrie:Sunt in al cincilea an de invatamant si dupa ce am dus la capat o generatie, am luat anul acesta clasa pregatitoare. La inceput, diferenta dintre clasa a IV-a si pregatitoare a fost mare, iar acomodarea, dificila. Dar copilasii sunt speciali si m-au inspirat enorm. Sunt fericita ca s-a introdus clasa pregatitoare in invatamantul primar, sunt fericita vazand evolutia copiilor si multumirea parintilor. Lucrez intr-o scoala din mediul urban si am in clasa 30 de elevi veniti de la vreo 7 gradinite, iar 6 copii nu au frecventat gradinita. Si mai mult decat atat: 2 copii vorbeau numai limba rromani si 1 doar italiana; acestia intelegeau limba romana dar se exprimau foarte greu. Acum totul este bine: ne intelegem, ne exprimam din ce in ce mai corect...facem progrese. Un dezavantaj al clasei pregatioare ar fi deci, numarul mare al elevilor din clasa: cu 30 de elevi este greu sa lucrezi, iar munca diferentiata este dificila. Însă, frumusetea consta in depasirea obstacolelor...Colectivul devine tot mai coeziv, mai unit, mai omogen. Copiii descopera avantajele muncii in echipa, sunt surprinsi, le place si solicita tot mai des astfel de activitati. Clasa pregatitoare nu este nici un bau-bau, nici un cosmar. SE POT FACE LUCRURI FRUMOASE! TREBUIE DOAR SA CREDEM CA SE POATE!



daca un copil implineste 6 ani in 9 febrarie 2013
stie sa sa crie sa citeasca, sa numere, este sanatos
poate fi inscris in clasa pregatitoare?
ce evaluare este necesara??

astept un rAspuns
multumesc
paskary
 
Mesaje: 1
Membru din: 12 Feb 2013, 22:36

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde sportiv » 28 Mar 2013, 19:59

Asta spune metodologia. :oops:
Cine se poate înscrie în clasa pregătitoare

- Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv.
- La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
- Orice altă situaţie va fi rezolvată de către inspectoratele şcolare, în interesul educaţional al elevului şi în conformitate cu cadrul legal.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3121
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Provocarile clasei pregatitoare

Mesajde july_g » 31 Mar 2013, 11:45

Sunt parinte de elev la clasa pregatitoare si pot spune cu mana pe inima ca sunt foarte multumita. Copilul meu evolueaza extrem de bine, si privind comunicarea si privind invatarea.
july_g
 
Mesaje: 5
Membru din: 30 Ian 2012, 06:36

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Forum clasa pregatitoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori