.1. Setila a baut la o petrecere a saptea parte din sticlele de suc iar ceilalti invitati au baut restul de sticle exprimat prin nr. ab cu proprietatea ca 2a=3b.Cate sticle a baut Setila?
.2. 17 pitici si 3 uriasi consuma impreuna 100 de prajituri(toti pitici consuma acelasi nr. de prajituri intregi iar uriasi deasemenea).Cati pitici
consuma cat un urias?
.3. Pinochio are inaltimea de peste 1m si nasul sau masoara 12,5mm.Dupa fiecare minciuna pe care o spune, nasul sau isi dubleaza lungimea si se scurteaza cu 1cm.Cate minciuni a sups Pinochio daca nasul sau a ajuns sa masoare cat inaltimea sa?
.4. O gaina si jumatate fac un ou si jumatate intr-o zi si juatate.Cate gaini vor oua 16 oua in 8 zile?
.5. Ce zi a saptamanii este stiind ca este adevarata afirmatia: "Cand alaltaieri era maine, azi era tot atat de departe de sambata, la fel cum va fi azi departe e sambata, atunci cand poim'ine va fi ieri!"
.6. Un cerc si un drepunghi sunt idragostiti unul de celalalt."Din nefericire-spoune cercul nu vom avea niciodata in comun mai mult de n puncte, chiar daca eu cresc sa ma micsorez".Gasiti-l pe n.
.7. -Cate oi ai bade-n turma?
-Ia ghiceste? Daca le numar cate doua, sau cate trei, sau cate patru, sau cate cinci, sau cate sase mereu imi ramane cate o oaie razleata.
Daca le numar cate sapte insa nu mai ramane nici una.Care este cel mai mic nr. de oi din turma?
Va rog sa ma ajutati am nevoie de ele urgent!!! pt maine la sc Va roog!!