Meditatiile-invatamant paralel, sau complementar?

Discutii legate de invatamantul romanesc, cum este acum si cum ar trebui sa fie.

Considerati meditatiile necsare meditatiile?

Da, sunt foarte necesare
24
21%
Sunt oarecum necesare, dar se poate si fara ele
72
64%
Nu sunt necesare
16
14%
Nu ma intereseaza acest subiect
1
1%
 
Voturi totale : 113

Re: Meditatiile-invatamant paralel, sau complementar?

Mesajde emil » 21 Sep 2009, 22:49

maryana79 scrie:E clar un lucru : meditaţiile sunt necesare elevilor şi părinţilor(şi profesorului)! Aşa că ar trebui constituite condiţii legale de desfăşurare a acestora !

Exista, categoric, conditii legale de desfasurare a meditatiilor. Declararea veniturilor, taxe, etc...
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Meditatiile - o sansa pentru viitor

Mesajde dandia » 09 Feb 2010, 23:02

Desi am avut solicitari de meditatii retribuite, am refuzat frecvent sa le accept pentru motivul ca nu iau banii de la elevii din clasa. Si asta pentru ca foarte, foarte multi parinti au o atitudine disperata si senzatia ca profesorul de la scoala vede in fiecare elev un potential client. O parte dintre acesti parinti chiar au senzatia ca asa e moda: sa dai copilul la pregatire pentru a obtine notele de la clasa.
Cum reusesc sa mentin nivelul elevilor pe linia de plutire? Cu ore suplimentare dupa-amiaza (bineinteles neplatite) tot la scoala.
Singurii elevi de la clasa cu care mi-am permis sa fac pregatire acasa FARA BANI au fost cei pentru olimpiada. De ce cu ei acasa? Pentru ca scoala este inchisa in week-end, iar pentru olimpiada nu faci pregatire 2 ore, ci 4-5.
Si acum sa trecem la concluzii:
1. Meditatiile sunt o necesitate pentru cei ce doresc un invatamant de calitate.
2. Meditatiile sunt o afacere pentru cei ce isi doresc binele buzunarului.
3. Meditatiile sunt utile pentru elevii cu un ritm mai lent.
4. Meditatiile exista in societatile orientate pe dezvoltarea individului.
5. Meditatiile sunt o oportunitate pentru dascalii devotati meseriei.
Desi mi-as dori sa privesc meditatiile ca pe un invatamant paralel, deocamdata il vad ca pe unul complementar. Iar pe viitor, obligatoriu (in conditiile in care vom avea 1 ora pe saptamana cu 30 de elevi in care sa parcurgem aceeasi materie pe care o faceam cu ani in urma in 4-5 ore cu 15 elevi).
Privesc inapoi si ma gandesc ca am trecut fara sa observ pe langa luminita de la capatul tunelului de care se vorbea odata.
dandia
 
Mesaje: 23
Membru din: 05 Mai 2005, 17:07

Re:

Mesajde oana1964 » 02 Mar 2010, 08:50

emil scrie: Mai exista, imi pare rau ca spun, un numar foarte mare de cadre didactice care nu-si fac datoria, vin slab pregatiti din facultati de tot felul, ca acum diploma se da usor daca platesti....

din pacate este foarte, foarte adevarat :(


Va mai asigur ca acei care fac meditatii NU VOR SCHIMBAREA SISTEMULUI, nu-l vor mai eficient, pentru ca astfel ar pierde aceasta sursa buna de castig... Daca sistemul de invatamant ar fi bun si in favoarea elevului, n-ar mai fi nevoie de meditatii decat pentru mici corectii, sau pentru a ajuta pe cei care se integreaza mai greu.


Am dat meditatii numai la cerere, mai ales a elevului, pentru ca nu-mi toc nervii cu elevi care vin la mine impinsi de la spate de parinti. De cativa ani nu mai dau, ca nu mai pot, e prea stresant, in schuimb am ales sa fac altceva ca un second job - asta e, salariul nu-mi ajunge sa traiesc decent, si nici cu alte activitati suplimentare nu-mi permit prea multe (ca de exemplu sa pun deoparte sa-mi cumpar si eu o casa a mea, sa nu mai locuiesc cu parintii), dar macar imi implinesc visul de a vedea lumea an de an.

Eu cred ca majoritatea mai mult decat "simpla" doreste un invatamant bun, cu programe bine gandite, cu sistem de examinare obiectiv, cu mai putina "frauda", interventii, eforturi inutile, etc. Dorinta aceasta este in primul rand a elevilor, a parintilor lor, si nu in ultimul rand, a noastra!

si elevii doresc acelasi lucru, dar oare cand se va intampla minunea? :roll:

edit: parerea mea este ca meditatiile sunt necesare - daca e posibil, deci nu e obligatoriu - pt. cei care au nevoie deoarece nu sunt la nivelul mediu cerut, si pentru cei care doresc performanta, sa mearga la o facultate de profil, sau chiar sa emigreze - asta strict in cazul limbilor straine.
oana1964
 
Mesaje: 850
Membru din: 20 Feb 2005, 15:30
Localitate: Piatra Neamt

Re: Meditatiile-invatamant paralel, sau complementar?

Mesajde darck » 21 Mar 2010, 02:33

n-am apucat sa citesc tot topicu dar parerea mea e ca exista doua tipuri de meditatii:
1. meditatiile pe care le faci pentru a invata mai multe ... de ex. cum fac eu la engleza... cum ar fi sa ma duc la profesor si sa-i zic "doamna, explicati-mi si mie cum se formeaza prezentul perfect" cand ceilalti habar nu au de prezentul simplu? desigur, ar mai fi si ideea sa invat singura...dar cum as putea sa invat singura, cand notiunile dintr-o carte de gramatica de lb. engleza nu mi-au fost predate nici la lb. romana?
2. meditatiile pe care le faci pentru ca nu te pricepi la o materie - ori profesorul nu stie sa predea, ori materia nu e pe placul tau, ori pur si simplu nu intelegi si ai nevoie de ajutor :D
meditatiile nu sunt neaparat necesare, depinde de caz :>
darck
 
Mesaje: 6
Membru din: 21 Mar 2010, 02:03

Re: Meditatiile-invatamant paralel, sau complementar?

Mesajde alexandre » 07 Mai 2010, 21:54

Am votat pentru "Sunt oarecum necesare, dar se poate si fara ele" dar intr-adevar depinde de la caz la caz - motivatia pentru ceea ce am votat o gasiti in postarea mea anterioara, evident in cadrul acestui topic. :)
alexandre
 
Mesaje: 664
Membru din: 21 Aug 2007, 15:35

Anterior

Înapoi la Scoala in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori