Si fetita mea s-a atasat de o carticica "Mon premier alphabet" (nu, n-a citit in franceza!!!) pe care a pus ochii inainte de doi ani si a inceput Ata! Ata! si tragea de mine sa-i spun fiecare litera. Ma facea sa-i spun povesti dupa imaginile ei si ea completa propozitiile, apoi incepea sa le spuna ea, in limba ei. Ei, bine pe la 2 ani si jumatate stia tot alfabetul si oriunde vedea litere pe strada incepea sa le spuna cu voce tare din carucior, spre mirarea trecatorilor. La 4 ani si ceva am vazut-o urmarind cu degetul in carti. Citea aproape cursiv, nu pe litere. La cuvintele mai lungi citea pe silabe si ma intrebam cum stie cat e o silaba. Era interesata de carti, dar nu i-am cerut sa faca mai mult decat isi dorea. Apoi a inceput cu steagurie si-a trebuit sa-i spun vreo 30 pe care le-a invatat, iar ala micu' dupa ea Ponia, Ghecia.
Copiii mei nu sunt genii, invata foarte bine la scoala, fetita e intr-a sasea iar baiatul intr-a treia. Sunt foarte curiosi si, pe cat pot, le satisfac curiozitatea.
Referitor la citit, chiar imi pare rau ca fetitei i-a cam pierit gustul. Citeste zilnic, dar mai mult reviste si enciclopedii, literatura, insa, nu.
Pe scurt, citand-o pe colega ela52, "acum e timpul" copilului dumneavoastra.
Scuzati-ma pentru amanunte, dar mi-a placut sa-mi amintesc de acele minunate clipe alaturi de copiii mei.