Aprecieri despre utilitatea site-ului

Anunturile administratorilor, regulament, sugestii, propuneri, intrebari despre functionarea site-ului

Aprecieri despre utilitatea site-ului

Mesajde stefaniadana » 08 Iul 2009, 16:27

Nu stiu cum sa-mi exprim recunostinta pentru administratorii stie-ului si pentru ideea geniala de a-l creea.Un singur lucru cred ca i-ar mai lipsi,o legatura directa cu Ministerul Educatiei,sau poate exista si eu nu stiu?
Urmaream la TV la Realitatea cum ministrul Muncii,domnul Marian Sirbu spunea ca are un consilier care urmareste toate sesizarile care apar pe post si pe pagiana web pentru a le rezolva,oare ar fi prea mult daca si la Ministerul Educatiei ar urmari cineva postarile de pe acest site?Nu vreau sa fac pe desteapta,dar cred ca o dezbatere nationala privind directia evolutiei invatamintului romanesc, ar fi mai mult decit benefica si ne-am simti si mai bine daca cei care au puterea deciziei ar urmari macar parerile noastre,ar fi ca un "brainstorming"!
Cred ca citeva din vechile mentalitati de a nu-i baga in seama pe cei "mici" se vor schimba si dupa cum am urmarit in media parerile doamnei ministru Andronescu, cred ca are toata deschiderea pentru acest lucru asa ca fara a vrea sa fiu obraznica ii recomand cu toata sinceritatea sa-si desemneze un consilier care sa urmareasca acest site(desi s-ar putea sa gresesc si acest site sa fie chiar urmarit de minister)
Voi recomanda in continuare tuturor colegilor mei de oriunde, sa viziteze acest site si sa-si exprime liber parerea,iar daca gresim un sfat bun este todeauna binevenit.
stefaniadana
 
Mesaje: 15
Membru din: 23 Apr 2009, 07:28

Mesajde emil » 08 Iul 2009, 19:57

Buna ziua,
Fiti sigura ca din cand in cand se mai uita cineva la parerile dvs. sau mai avem grija sa atragem atentia catre cei care decid. Au fost create anumite topicuri sau s-au publicat stiri special pentru a evidentia comentariile, parerile dumneavoastra fata de o anumita problema.
O atitudine civica, responsabila, critica, constructiva, trebuie sa fie valabila pentru oricare dintre colegi. Acest lucru trebuie sa-l cultivam si la elevi. Din pacate, multi critica fara sa se informeze, se lamenteaza permanent, nu vor decat drepturi, folosesc expresia stupida "traim in Romania" .... Eu zic ca este extrem de important sa contribuim fiecare cu cate ceva, sa incercam sa facem ceva chiar daca nu totul este cu succes...
Va multumesc ca sunteti printre cei care apreciaza ca am creat acest site, pe care insa doresc sa il dezvoltam mereu, mai ales prin contributia dvs. Acesta este principiul de functionare si de crestere!


Mult succes!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Alte probleme ale invatamintului

Mesajde stefaniadana » 09 Iul 2009, 10:25

Domnule Emil,am fost pur si simplu uimita de promtitudinea cu care mi-ati raspuns si m-am gandit ca ori sunteti intradevar foarte dedicat acestui proiect ori aveti o minte artificiala foarte performanta(vreun soft) care citeste mesajele noastre,le interpreteaza logic si raspunde automat,cred insa ca prima ipoteza este mai plauzibila.
Da,este adevarat ca vrem sa facem ceva sa schimbam in bine invatamintul romanesc dar citeodata te apuca disperarea si neputinta cand vezi cite greseli se fac si neavind puterea de a schimba ceva folosesti expresia stupida..traim in Romania.
Cred ca dezbatrea virtuala initiata este ceva extrem de benefica daca cineva tine cont de parerile noastre,daca nu este pierdere de timp sau un fel de psihoterapie de grup!
Urmaresc cu interes si celelalte pareri exprimate pe froum sau la alte sectiuni pentru ca asa cum spunea un mare ganditor "un om informat cistiga razboiul".Se fac prea multe experimente in invatamintul romanesc si sunt sacrificate prea multe generatii de elevi iar un om pasionat de munca lui nu poate asisata indiferent la acest lucru,cred ca este timpul sa lucram impreuna noi cei din teritoriu si cei din minister,este timpul sa depasim vechile mentalitati ca doar cei din minister pot gandi si hotari.De exemplu eu stau si ma intreb ce se va intimpla cu elevii cu diverese deficiente minore care trebuiesc integrati in scolile de masa(nivel liceal-si nu sunt putini),vom lucra cu ei dupa programe speciale ca pana acum(este destul de greu si ei se simt frustrati deoarece ar dori sa faca si ei e fac ceilalti dar nu pot si cum sa le explici ca au o problema).Poate ca ar trebui gandita o alta abordare si daca tot avem multi psihologi si consilieri scolari ar trebui evaluati inca din gimnaziu iar aceea adeverinta medicala cu care elevii vin la inscriere sa fie insotita si de o evaluare psihologica.Inteleg oarecum ratiunea integrarii lor in colective de elevi dezvoltati normal dar cum nu prea ii evalueaza nimeni mi s-a intimplat sa lucrez intr-o scoala de masa cu elevi cu probleme destul de serioase iar acordindu-le lor o atentie deosebita(de care aveau nevoie)a trebuit sa neglijez instruirea celorlalti.Analizind ambele aspecte ale problemei imi pun intrebarea daca nu ar fi mai bine ca pe langa scolile de masa sa se formeze grupe sau clase in care sa fie inclusi elevii cu astfel de probleme si credeti-ma ca pe an ce trece sunt tot mai multi!
In cautarea solutilor la problemelor cu care ma confrunt zi de zi la clasa m-am hotarit sa-mi continui specializarea incercind sa aflu mai mult si urmind cursurile facultatii de Psihologie(mi-e destul de greu,dar atunici cand esti pasionat de ceva,nimic nu e prea greu si dumneavoastra domnule Emil cred ca ma intelegeti ce spun,daca stati si in vacanta, seara cu ochii pe site).Poate ca de aceste realitati ar trebui sa tine cont ministerul atunci cand desfinteaza SAM-urile,ce vom face cu acesti copiii cu probleme ii vom trece doar pentru ca sunt prezenti la ore?Si am mai auzit un zvon alarmant, ca nu se vor mai deconta abonamentele pentru cei din mediul rural care invata in mediul urban ci doar abonamentele din mediul urban(ceea ce este un non sens pentru ca in orasele mici distantele pot fi parcurese pe jos iar pretul abonamentelor este mic,in jur de 50lei,pe cand cel din mediul rural este mai mare in functie de distanta aprox.140 lei,iar familile de la tara nu pot plati acesti bani deci isi vor retrage copiii) si atunci imi pun intrebarea cine doreste ca ei sa urmeze o forma de scolarizare si de cea sa mai anuntam cazurile de copiii cu abandon scolar(asa cum suntem indemnati in spoturile publicitare)daca nu ii ajutam cu masuri guvernamentale sa vina la scoala?
stefaniadana
 
Mesaje: 15
Membru din: 23 Apr 2009, 07:28

Re: Aprecieri despre utilitatea site-ului

Mesajde sorinborodi » 19 Sep 2009, 18:34

Conform http://www.trafic.ro ,in ultima saptamana didactic.ro a ocupat locul 1 la cresterea numarului de vizitatori,la profilul 'educational' si locul 3 in topul general al cresterilor. :!:
Fişiere ataşate
rating.jpg
rating.jpg (10.41 KiB) Vizualizat de 531 ori
Ultima oară modificat de sorinborodi pe 19 Sep 2009, 23:54, modificat 1 dată în total.
https://sorinborodi.ro
Avatar utilizator
sorinborodi
 
Mesaje: 306
Membru din: 30 Oct 2006, 22:06
Localitate: Dej jud.Cluj

Re: Aprecieri despre utilitatea site-ului

Mesajde emil » 19 Sep 2009, 21:44

Multumim de aprecieri...cantitative. Eu as prefera cresteri calitative, ceea ce nu se prea intampla. Utilitatea portalului ar trebui sa creasca dar si calitatea materialelor. Ar trebui sa putem spune mereu, asa cum zice o cunoscuta publicatie: "ctitorii nostri sunt mai destepti decat ai lor"

Succese la scoala si in tot ceea ce faceti bun!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Re: Aprecieri despre utilitatea site-ului

Mesajde stefaniadana » 24 Sep 2009, 10:37

Mi-am insusit critica,aveti dreptate,este un punct de de vedere corect,voi incerca sa ma mobilizez si sa contribui cu rezultatele muncii mele(teoretice) la cresterea calitativa a site-ului,citeodata sunt suparata si nu sunt tocmai obiectiva,imi pare rau si sper ca ma veti intelege.Cu respect :!: CD
stefaniadana
 
Mesaje: 15
Membru din: 23 Apr 2009, 07:28


Înapoi la Despre site

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori