Grupuri vocale

Grupuri vocale

Mesajde just_dorina » 06 Mai 2009, 19:34

Se mai acorda vreo importanta grupurilor vocale sau corurilor? Exista concursuri de genul acesta?
just_dorina
 
Mesaje: 8
Membru din: 26 Apr 2007, 18:58

Mesajde invatator » 06 Mai 2009, 21:31

Coruri, grupuri vocale de elevi? De dascali? Precizati, va rog!
Cum sa nu se acorde imprtanta? Exista festivaluri, concerte, spectacole...cel putin serbari scolare!
Iata, sambata 9 mai 2009, Corul "Dorulet" al corpului profesoral de la Scoala "L Blaga" din Ocna Mures va evolua la un festival international de interpretari corale.
Sa ne ...tineti pumnii!

E Carunta
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Re: Grupuri vocale

Mesajde analuchian » 07 Iun 2009, 22:06

just_dorina scrie:Se mai acorda vreo importanta grupurilor vocale sau corurilor? Exista concursuri de genul acesta?


Nu stiu cATA IMPORTANTA SE ACORDA DAR STIU CA EU AM SI GRUP VOCAL SI COR SI cu ele imi desfasot activitatea zi de zi ...Chiar daca solistii sunt oarecum la mare "Cautare" ...consider ca tendinele actuale in a "maturiza" voci sunt total neinspirate si fara prea mare sens...Vad copii de 8,9 10 ani cu voci de adulti si ma cam inspaimant... Ori parintii sa fie de vina ori profesorii in cautare de "beneficii" de toate tipurile...Consider ca acea cantare in grup sau in cor dezvolta mult mai mult simtul muzical in elev, puterea de a se asculta in echipa, si in plus sa nu mai vorbim despre omogenizarea vocilor ....

Cocursuri? Exista, inca mai exista dar ...din ce am vazut eu , repertoriul abordat de profesori lasa de dorit...Se face asta doar pentru a obtine premii...sau petru a te lauda cu 2,3 piese etno facute de mantuiala... Sa ma ierte colegii mei care nu sunt de acord cu mine dar cam asta e adevarul ...
Parerea mea...
Coruri? de copii sunt prea putine....si e pacat ....
analuchian
 
Mesaje: 17
Membru din: 01 Sep 2007, 11:58

Re: Grupuri vocale

Mesajde oaboab » 08 Sep 2009, 02:39

Depinde de şcoală. Unele unităţi şcolare acordă importanţă, altele nu. Ar fi bine de ştiut următorul lucru. Şi anume că ordinul 3638 din anul 2001 permite organizarea ansamblului coral la clasele primare şi, de asemenea, dă posibilitatea includerii acestuia în normă. Textul ordinului 3638 sună cam aşa:
În învăţământul general se pot organiza ansambluri corale şi ansambluri sportive. Ori, învăţământul general constă în clasele I-VIII, nu V-VIII.

Pentru clasele liceale există, de asemenea, un ordin care reglementează corul, dar mult mai strict. Nu mai ţin minte numărul şi anul când a fost emis deoarece, deşi predau la liceu din 1999, atenţia mea se îndreaptă mai ales spre clasele II-IV. De regulă la liceele teoretice:
-interesul este relativ ridicat în clasa a IX-a
-scade începând cu clasa a X-a
evident, rolul profesorului este deosebit de important.
Deci, pentru a se organiza un cor la liceu (afară de specializarea muzică unde este în trunchiul comun) sunt următoarele reglementări:

1. Solicitare scrisă din partea elevilor
2. Alocarea unei ore pentru fiecare voce + o oră pentru ansamblul întreg
3. Numărul maxim de ore alocat corului este de 4
oaboab
 
Mesaje: 35
Membru din: 06 Mai 2007, 16:48

Re: Grupuri vocale

Mesajde analuchian » 17 Sep 2009, 20:56

Aveti dreptate in ceea ce spuneti ...dar degeaba e legea data atata timp cat directorul nu binevoieste.... Eu am beneficiat 2 ani la rand de ore de ansamblu platite (cate 3 pe saptamana) .....iar in anii in care nu a mai dorit directorul ...am avut cele mai bune rezultate.... Mentionez ca in anii in care am avut orele de ans. in catedra....alte personaje aveau ore de muzica in scoala mea...si mi-o "reintregit" catedra cu ajutorul acestor ore.....cand am ramas singura titulara...nu am mai " pupat" :D
Se poate...doar daca este bunavointa.....
analuchian
 
Mesaje: 17
Membru din: 01 Sep 2007, 11:58

Re: Grupuri vocale

Mesajde valimatiuta » 11 Noi 2009, 20:22

In scoala noastra exista o activitate culturala permanenta in vederea pastrarii traditiilor populare cu specific local: grup vocal folcloric (in iulie 2007 a avut inregistrari la FAVORIT TV), formatie de dansuri populare romanesti, alta cu dansuri tiganesti. Aceasta din urma a fost si ea inregistrata cu doua dansuri specifice la Favorit TV. Participam cu grupul folcloric la Festivalurile de colinde locale, zonale, judetene precum si cele interjudetene de unde am adunat diplome si premii cu care ne mandrim. Anul scolar trecut un mic grup de muzica culta (clasa a VIII-a A) a participat cu succes la un concurs zonal ”Sa ne amintim de Mozart”, unde a obtinut locul II.
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor

Re: Grupuri vocale

Mesajde valimatiuta » 11 Noi 2009, 22:14

Adaug: aceste rezultate le-am obtinut cu elevii claselor IV - X cu schimb de generatii, coordonandu-i, doi invatatori.
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor

Re: Grupuri vocale

Mesajde analuchian » 05 Ian 2010, 22:22

Fiecare din noi sunt convinsa ca isi face treaba si incearca sa participe la cat mai multe activitati .....

Eu personal, nu prea sunt de acord cu concursurile unde se iau cate 20 de mentiuni 15 premii 3 ....si asa mai departe, pentru "a da fiecarui profesor ceva" ....Cel mai motivata am ofost atunci cand nu am luat mai nimic...si stiu ca a fost pe merit....
Cat despre Favorit.... pentru mine nu e un reper avand in vedere ca daca platesti 2 milioane/piesa poti fi oricand pe posturile d'astea..... :D
analuchian
 
Mesaje: 17
Membru din: 01 Sep 2007, 11:58

Re: Grupuri vocale

Mesajde ivangabriela » 06 Oct 2010, 15:21

Stimati colegi, conduc si eu un cor la ciclul primar de 6 ani de zile... am lucrat atatia ani cu negative (si bune, dar si proaste calitativ), dar acum caut partituri la doua voci sau aranjamente facute cu bun gust... ma puteti ajuta, va rog?
ivangabriela
 
Mesaje: 196
Membru din: 28 Aug 2006, 20:33

Re: Grupuri vocale

Mesajde artenililiana » 04 Noi 2010, 21:26

Am lucrat 19 ani in Scoala nr .11 Barlad si am avut in fiecare an ore de ansamblu coral. Directorul sau Consililul de administratie aproba aceste ore daca sunt motive intemeiate. Rezultatele muncii noastre nu se masoara in diplome ci in multitudinea de elevi pe care ii formam ca interpreti de muzica usoara sau populara, de respectul pe care il avem din partea fostilor, fostilor elevi, din partea actualilor elevi. Bucuria noastra, a profesorilor de muzica, este nemarginita cand, peste ani, elevii nostri isi amintesc cu placere de orele facute de noi, de cantecele pe care le-au cantat la cor, sau cu grupul vocal, de faptul ca, deveniti profesori, la randul lor fac ceea ce ieri au invatat dela noi.Ce poate fi mai frumos?!
artenililiana
 
Mesaje: 1
Membru din: 17 Aug 2007, 16:56

Re: Grupuri vocale

Mesajde oaboab » 19 Noi 2010, 02:06

In spatiul de limba germana - dar nu numai - exista un tip de ansamlu vocal numit "Knabenchor" (cor de baieti) care:
-fie se apropie foarte mult de corul mixt, dar vocile de sopran si alt revin baietilor aflati inaintea mutatiei (de exemplu, Thomanerchor)
-fie se apropie foarte mult de corul de copii, dar care nu cuprinde decat baietei (de exemplu Wiener Sangerknaben)
De regula, sunt formatii confesionale, dar nu e obligatoriu ca acestea sa apartina vreunei biserici (cum e cazul Wiener Sangerknaben care, desi evolueaza sapatamanal in cadrul slujbei de la Hofburg, nu apartine de vreo biserica). Dupa modelul acestei formatii - Wiener Sangerknaben - am infiintat un ansamblu vocal format numai din baietei. Este, deocamdata, un experiment care se desfasoara mai ales datorita bunavointei a trei invatatoare, doua dintre acestea predand la o clasa de "step-by-step".
oaboab
 
Mesaje: 35
Membru din: 06 Mai 2007, 16:48

Re: Grupuri vocale

Mesajde valimatiuta » 13 Dec 2010, 19:32

analuchian scrie:Cat despre Favorit.... pentru mine nu e un reper avand in vedere ca daca platesti 2 milioane/piesa poti fi oricand pe posturile d'astea.....

Nu am platit nimic, colega!
Au fost incantati sa ne primeasca, dupa ce am dat o mica si justa proba!

De ce trebuie "sa calcam" putin pe cei care fac treaba, scot la iveala din zestrea natiei, promoveaza imaginea scolii? Diplomele vin in urma unei munci asidue si poate chiar pricepere :!:

N-am participat niciodata la un concurs cu:
analuchian scrie:20 de mentiuni 15 premii 3 ....si asa mai departe, pentru "a da fiecarui profesor ceva"


E VREMEA COLINDELOR :!:
O noua "stagiune" urmeaza.
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor


Înapoi la Muzica si arte plastice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori