Tendinte de copiere/preluare a unor materiale

Anunturile administratorilor, regulament, sugestii, propuneri, intrebari despre functionarea site-ului

Mesajde maria_oniga » 20 Apr 2009, 11:18

Este incredibil! Asemenea limbaj folosit pe didactic.ro e greu de imaginat. Şi, în mod sigur, nu e limbajul unui profesor. Una e să copiezi şi alta să te răzbuni folosind asemenea cuvinte abjecte. Dar, se poate constata că e doar o fană a soţului doamnei Florina Andrei, dl Albert Andrei, însă chiar şi aşa ar trebui să ne ruşinăm că avem astfel de elevi. Pe lângă familie, societate, massmedia, este şi vina noastră.
In ceea ce priveste copierea, eu am mai propus administratorilor să ia măsuri, citez: “Celor care îşi însuşesc munca altora ar trebui să li se pună pe materiale (sau alături de ID) ceva emblematic, ceva de genul: Dl (d-na) “COPY-PASTE”. Nu sunt de acord cu pedeapsa şi totuşi iertarea... Ea este doar mama vitregă a îndreptării, mama cea bună, mama adevărată e pedeapsa.”
In plus, dacă tot se poate loga oricine pe didactic, ar trebui să fie măcar restricţionaţi în acordarea notelor şi a comentariilor (ex. să fie permise numai după postarea a cel puţin 3 materiale). Altfel nici doamna “oanamihaela”, nici alti utilizatori nu vor mai dori sa-şi irosească timpul pentru a primi astfel de injurii. Deja am constatat că anumiţi utilizatori nu mai postează deloc, să înţeleg că pot avea un astfel de motiv? Întemeiat de altfel.
maria_oniga

raspuns

Mesajde claudia1976 » 20 Apr 2009, 11:48

Si daca ati folosit aceeasi sursa bibliografica? De ce ar plagia cineva un alt utilizator? Ce ar putea castiga?
claudia1976

Mesajde maria_oniga » 20 Apr 2009, 12:02

Doamna "claudia1976", ar fi mai bine sa deschideti chiar primul material al doamnei "fandrei" si veti intelege. Sau unele materiale ale doamnei "oanamihaela" si veti intelege si mai mult. Apoi reveniti, daca mai e ceva de spus despre eventuala sursa bibliografica.
maria_oniga

Re: raspuns

Mesajde emil » 20 Apr 2009, 12:09

claudia1976 scrie:Si daca ati folosit aceeasi sursa bibliografica? De ce ar plagia cineva un alt utilizator? Ce ar putea castiga?

In situatia prezentata nu este vorba de aceeasi surse bibliografica, daca nu cumva cineva intelege prin sursa bibliografica sursa de copiere....
Este un caz ca si altele existente pe didactic, unde persoane interesate in a obtine, diplome, puncte, etc.. iau materiale de la colegi si le posteaza in nume propriu. Cat despre notele si comentariile scrise cu majuscule de catre o utilizatoare fara prea mult....discernamant, imi pare rau, am mai sters unele din ele si va rugam sa ne semnalati incalcari ale unei conduite elementare. Ne cerem scuze pentru ca avem astfel de utilizatori, efectele faptului ca nu moderam comentariile..

Va doresc sa aveti incredere si toleranta!
Hristos a inviat!
Emil Onea
emil
Site Admin

acordarea de note de catre utilizatori

Mesajde oanamihaela » 21 Apr 2009, 13:15

Fiica mea este înscrisă pe un site pentru fotografii amatori, care are şi concurs săptămânal pe o temă dată. Un utilizator poate participa la concurs, dar nu poate acorda note concurenţilor şi nu poate comenta celelalte fotografii decât după ce una din fotografiile sale a ieşit în primele 7 fotografii din concurs. Poate ar trebui şi aici o regulă de acelaşi tip: un utilizator sa poata acorda note şi să comenteze lucrările numai după ce a postat un nr. minim (3-5) de materiale, din care 3 materiale au primit note peste 8.
De-aş fi zeu
aş dura
o lume mai blândă,
unde toţi ar iubi.
De-aş fi zeu
aş crea
iubire şi moarte,
numai iubire şi moarte.

Dor pios - Tor Jonsson
oanamihaela

Re: acordarea de note de catre utilizatori

Mesajde emil » 21 Apr 2009, 16:06

oanamihaela scrie:Fiica mea este înscrisă pe un site pentru fotografii amatori, care are şi concurs săptămânal pe o temă dată. Un utilizator poate participa la concurs, dar nu poate acorda note concurenţilor şi nu poate comenta celelalte fotografii decât după ce una din fotografiile sale a ieşit în primele 7 fotografii din concurs. Poate ar trebui şi aici o regulă de acelaşi tip: un utilizator sa poata acorda note şi să comenteze lucrările numai după ce a postat un nr. minim (3-5) de materiale, din care 3 materiale au primit note peste 8.

Ideea dvs. mi se pare excelenta.
Intaresc: Numai utilizatorii care au activitate pe didactic sa poata nota sau comenta.
Multumim de sprijin!
Emil Onea
emil
Site Admin

Mesajde webmaster » 22 Apr 2009, 11:41

Multumim pentru sugestie! Nu va pot promite nimic deocamdata, dar o vom lua in considerare.
webmaster
Site Admin

Mesajde maria_oniga » 23 Apr 2009, 10:10

Sunt descumpănită de această situaţie creată. Să primeşti atâtea injurii într-o singură zi de la o persoană care n-are nici o tangenţă cu didactic.ro sau cu tine şi să nu poţi face nimic; să primeşti peste 80 de note de 1 în aceeaşi zi şi iarăşi să fii silit să stai cu braţele încrucişate (ca în cazul doamnei “oanamihaela”)… Să se substituie oricine propriei persoane şi să arunce cu noroi în numele tău (ca în cazul doamnei “fandrei”)… Ei, şi ce? Doar nu ţi s-a întâmplat ţie! De ce ţi-ar păsa? Tocmai pentru că mâine ţi se va întâmpla şi ţie… şi mie… Azi a fost un elev care a făcut asta sub motive care pot fi până la urmă înţelese, mâine va apărea altul, oare să nu fie modalităţi reale de stopare a acestor evenimente, de reabilitare? Pe acest portal oare lucrurile sunt definitive indiferent de consecinţele pe care le implică? Nu stiu ce posibilităţi tehnice sunt pentru a contracara asemenea abuzuri, dacă sunt posibile intervenţiile administratorilor in ştergerea notelor, in moderarea comentariilor, dar ceva trebuie în mod sigur făcut. Poate ar trebui deschisă şi o secţiune de abuzuri (note de 1-2 fără motiv, ID-uri false, comentarii vulgare sau tendenţioase, copieri, altele) iar acestea să rămână ca o amprentă pentru utilizatorii care depăşesc într-un fel sau altul limitele. Sunt întru totul de acord şi cu restricţionarea votării şi a comentariilor pentru utilizatorii care nu au postat materiale. Deşi, printre ei sunt şi utilizatori bine intenţionaţi, oneşti care pot fi de folos prin intervenţiile lor. Din păcate în rândul lor se strecoară, la adăpostul anonimatului, şi specimene care ne dezonorează pe toţi prin atitudinea sau comentariile lor, ca în cazul dezmăţului verbal al utilizatorului “florinaandrei”. Ca doamna “oanamihaela”, ca doamna “fandrei”, mă simt penibil. Sau ar trebui să mă bucur doar pentru că nu mi s-a întâmplat mie?
maria_oniga

pozitia echipei Didactic.ro in cazul florinaandrei

Mesajde webmaster » 23 Apr 2009, 12:37

Ne pare si noua rau pentru aceasta situatie. Am facut verificarile de rigoare si suntem in masura sa dam un raspuns definitiv in privinta acestei chestiuni.

Iata concluziile la care am ajuns:

1. materialele propuse de utilizatoarea fandrei si semnalate de utilizatoarea oanamihaela ca fiind copiate au fost preluate fara acordul autorilor, incalcandu-se astfel regulamentul - chiar si in absenta intentiei de plagiat, nu este permisa postarea pe Didactic.ro de materiale realizate de alte persoane fara acordul acestora.

2. utilizatoarea florinaandrei a proferat injurii, amenintari si acuzatii neintemeiate la adresa utilizatoarei oanamihaela si a altor persoane, ceea ce de asemenea nu poate fi admis pe Didactic.ro.

3. contul florinaandrei este creat in numele unei persoane deja inscrise pe Didactic.ro (lucru nepermis de regulament), rezultatul fiind confuzia intre florinaandrei si fandrei. Nu ne putem pronunta cu certitudine asupra relatiei dintre utilizatorii celor doua conturi. Putem presupune ca este vorba de doua persoane diferite si constatam astfel discreditarea utilizatoarei fandrei prin asocierea numelui sau cu contul florinaandrei (lucru care este posibil sa fi fost intentionat de catre persoana care utilizeaza contul respectiv, in cazul in care aceasta este o eleva, asa cum s-a sugerat).

In consecinta, echipa Didactic.ro va proceda la suprimarea integrala a materialelor si comentariilor incriminate, precum si a contului florinaandrei. Nu avem posibilitatea si autoritatea de a efectua o investigatie, dar vom coopera cu institutiile abilitate sa faca astfel de investigatii, daca va fi cazul.

Ii rugam pe toti utilizatorii Didactic.ro sa ne semnaleze pe adresa webmaster@ didactic.ro sau prin formularul de contact eventualele cazuri de copiere a unor materiale, atacuri verbale la adresa utilizatorilor sau alte incalcari ale regulilor portalului. Vom interveni sistematic pentru rezolvarea acestor probleme, trebuie doar sa ne instiintati de existenta lor. Multumim pentru vigilenta!
webmaster
Site Admin

Mesajde webmaster » 23 Apr 2009, 14:47

Contul florinaandrei a fost sters, impreuna cu notele acordate de utilizatorul contului respectiv si a comentariilor postate sub acest nume. Fac exceptie comentariile postate in fisele materialelor propuse de fandrei care fusesera preluate de la alti utilizatori - aceste materiale au fost respinse, deci fisele in care se afla comentariile respective nu vor mai fi vizibile la navigarea in site.
webmaster
Site Admin

Mesajde maria_oniga » 23 Apr 2009, 19:18

Nu sunt în măsură să comentez deciziile luate, dar felicit echipa “webmaster” pentru atenţia acordată acestui caz.
Vă urez să nu mai fiţi siliţi vreodată la astfel de “soluţionări”.
maria_oniga

florinaandrei si fandrei

Mesajde andreialbert » 02 Mai 2009, 20:37

voi incepeti sa ma calcati pe toti nervii! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: florinaandrei nu este fandrei!!!fandrei este adevarata florina andrei adica sotia mea!iar florinaandrei este o eleva de a mea care ma iubeste si tocmai daia a facut aceste lucruri necurate cu materialele voastre!!!!!este NEVINOVATA! eu sunt sotul florinei,iar ea doar a incercat sa o apere deoarece stia ca florina nu o sa injure in plus puteati fi mai putini duri cu ea!asa ca va rog in calitate de profesor sa nu va mai legati de ea si sa va inpacati florina andrei nu o sa se mai inspire din materialele voastre,dar aceptatile din nou pe site!
andreialbert

florinaandrei si fandrei

Mesajde andreialbert » 02 Mai 2009, 20:46

haideti sa terminam odata cu chestiile acestea.doamna oanamihaela,adina(florina andrei) isi cere scuze,nu vreau sa o mai acuzati,vreti sa stiti adevarul???? :?: :?: ma IUBESTEEEE de aceea a facut asta dar asta v-am mai spus-o!!!florina(sotia mea-fandrei)a facut asta doar pt. cursuri,va rog sa nu mai se intample,fiti buni si lasati lumea sa se inspire caci deaceea sunt profesori de la care sa luam exemplu nu o mai acuzati pe sotia mea dar nici de saraca eleva,totul sa terminat,ok?iarta si va ierta si ea!promit ca nu se va mai repeta!
andreialbert

surprize

Mesajde cerina » 03 Mai 2009, 17:02

Nu am avut timp in ultima vreme de navigare prin cancelaria visurilor noastre si astazi, sperand sa descopar opinii privind actualitatea, in special greva, m-am trezit citind ...despre certuri, amoruri, invidii, ...Atat a durat minunea? Nu mai devreme de acum o luna prezentam colegilor mei acest site laudand implicarea, profesionalismul, altruismul profesorilor care daruiesc fara orgoliul dreptului de autor, cate ceva din experienta lor.
Se pare ca m-am inselat.Nu putem fi mai mult decat suntem: cancelaria virtuala capata fata celei reale in care interesele si barfele marunte reprezinta fondul relatiilor profesionale.
cerina

Anterior

Înapoi la Despre site