emil scrie:Regret ca trebuie sa raspund contradictoriu, la o afirmatie "alternativa la platforma AEL" ...
Ce legatura are platforma AEL care este un mediu de creare si administrare lectii si nu este un continut educational, cu materialele PPT care sunt elemente de continut? sau daca au o legatura, acestea nu sunt alternative ci componente, module ce pot fi integrate in platforma. Fac aceasta observatie pentru ca spuneti ca predati si s-ar putea sa spuneti lucruri incorecte.
Va mai pun si intrebarea: Lucrati cu platforma AEL? Va functioneaza? Sau lucrati de fapt numai cu continutul educational care se livreaza odata cu platforma? Eu stiu ca majoritatea colegilor folosesc lectiile independente, in cel mai rau caz, apeleaza la modulul biblioteca din AEL...
Sa ma iertati dar este o problema pe care o cunosc bine, am urmarit, am experimentat, am vazut ce probleme sunt, am criticat...etc.
numai bine,
Da, e bine să clarificăm aspectele despre care vorbiţi.
Sunt de acord 100% cu tot ce spuneţi. Ăncurajez profesorii să utilizeze cât mai mult şi în mod eficient platforma AEL. Eu nu am în conţinutul cursurilor mele nimic legat de AEL, aşa că nu intru într-un domeniu în care am fost doar cursant la un moment dat, şi nu profesor/formator.
Ideea mea era de fapt alta: ca răspuns la problema ridicată de colegii care spun că nu au parcurs cursurile de inţiere AEL şi că nu pot lucra cu elevii în laborator, le precizez că pot utiliza produsele de tip ppt realizate de colegi (exemplu: Saşa) sau chiar de către ei. Dorinţa mea e să deconstruiesc un anumit tip de mentalitate vis-a-vis de utilizarea computerului în clasă - poate că e vorba mai mult de prejudecăţi ale unora dintre colegi.
Practica mi-a demonstrat că foarte mulţi colegi, întrebaţi fiind dacă valorifică în lecţii computerul şi, în general, produsele media, răspund: "Nu am făcut cursurile AEL". Atunci le spun că, dincolo de utilizarea în context AEL, lecţia poate fi construită şi altfel, dacă doreşti să valorifici strategii de învăţare centrată pe elev şi vrei să te ajuţi pentru asta (şi) de computer.
Cu deosebit respect,
Mirela Barcan