Copil cu dificultati de invatare

Copil cu dificultati de invatare

Mesajde simy » 03 Apr 2008, 20:37

Un elev diagnosticat cu o dezvoltare psihocognitiva la nivelul intelectului de limita spre deficienta mintala lejera poate fi considerat un copil cu dificultati de invatare.(dislalie, disgrafie)?
simy
 
Mesaje: 91
Membru din: 04 Ian 2006, 22:56

copil cu dificultati de invatare

Mesajde betiana » 04 Apr 2008, 15:29

Dislexia/ disgrafia intra in cazuistica profesorului logoped. Aceste sindroame pot conduce la dificultati de invatare. Este bine sa apelati la ajutorul specializat al logopedului.
betiana
 
Mesaje: 240
Membru din: 22 Apr 2006, 18:37

Mesajde raissuca » 10 Oct 2008, 22:20

Stiu ca logopedia nu este recomandata pana in 5 ani .Intrebarea mea este ce sanse are un copil de 10 ani care nu-l poate pronunta pe r si l sa-si revina.Daca nu ma insel asta se numeste dislalie nu?
raissuca
 
Mesaje: 9
Membru din: 09 Oct 2008, 23:59

copil cu dificultati de invatare

Mesajde betiana » 11 Oct 2008, 06:17

Pentru dislalie, interventia timpurie este de bun augur, dar se poate interveni si la varste mai mari. Totusi sansele de recuperare sunt mai mici.In competitie, in dinamica recuperarii are un impact foarte mare motivatia copilului pentru a se recupera.Daca copilul nu este convins ca ceea ce face este spre binele lui reciperarea este sortita esecului
betiana
 
Mesaje: 240
Membru din: 22 Apr 2006, 18:37

Mesajde livioara » 07 Dec 2008, 23:30

Cum sa procedez cu un elev care nu poate citi decat silabe de doua sau trei litere, nu intelege mesajul celor citite, nu poate scrie fara sa ii dictez pe litere decat mama, tata si numele sau. A fost testat de psiholog si are dezvoltare intelectuala la limita integrarii. Ma bucuram daca putea veni profesorul itinerant sa ma ajute nu sa il integrez pentru puncte la dosar. Este clasa a doua, este cu un an mai mare decat elevii clasei. Urmeaza de vreo trei ani sedintele de logopedie. Parintii au apelat la un logoped de la scoala speciala care contra cost ( 60 ron pe saptamana) venea acasa de doua ori pe saptamana. Niciun progres. Ma bucur ca la matematica se descurca mai bine. Intelege semnificatia operatiilor, rezolva exercitii si probleme daca i se citesc cerintele. Ce sa fac?
livioara
 
Mesaje: 168
Membru din: 04 Ian 2006, 23:32
Localitate: Brasov

Mesajde o_ileana » 08 Dec 2008, 00:43

livioara scrie:Cum sa procedez cu un elev care nu poate citi decat silabe de doua sau trei litere, nu intelege mesajul celor citite, nu poate scrie fara sa ii dictez pe litere decat mama, tata si numele sau. A fost testat de psiholog si are dezvoltare intelectuala la limita integrarii. Ma bucuram daca putea veni profesorul itinerant sa ma ajute nu sa il integrez pentru puncte la dosar. Este clasa a doua, este cu un an mai mare decat elevii clasei. Urmeaza de vreo trei ani sedintele de logopedie. Parintii au apelat la un logoped de la scoala speciala care contra cost ( 60 ron pe saptamana) venea acasa de doua ori pe saptamana. Niciun progres. Ma bucur ca la matematica se descurca mai bine. Intelege semnificatia operatiilor, rezolva exercitii si probleme daca i se citesc cerintele. Ce sa fac?



Inteleg ca parintii elevului sunt interesati in a-si ajuta copilul. Este un lucru pozitiv faptul ca ei accepta/recunosc ca, copilul, are o problema.

Sfatuiti-i sa faca cereri pentru solicitarea unui invatator de sprijin catre: conducerea scolii, catre conducerea Inspectoratului Scolar Judetean si catre Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului.
Depunerea celor 3 cereri cat mai repede si deodata ii va ajuta sa primeasca un raspuns (favorabil, cred) intr-un timp scurt (maxim 30 de zile).
Sa ceara nr. de inregistrare de peste tot si, pentru protectia D-voastra, sa nu spuna ca le-ati sugerat acest lucru.


Legislatia in vigoare este in favoarea rezolvarii acestor probleme, fara ca parintii sa cheltuiasca, dar trebuie multa insistenta.

Din pacate, multi parinti, fie nu cunosc legislatia in vigoare cu privire la drepturile copilului, fie nu vor sa accepte ca e nevoie de sprijin pentru copilul lor, fie nu-si fac timp pentru copilul lor si lasa totul in seama scolii...

Mult succes!
o_ileana
 
Mesaje: 128
Membru din: 31 Aug 2005, 11:58

Mesajde livioara » 08 Dec 2008, 00:59

Multumesc de raspunsul prompt. Ma sperie treaba cu protectia. Am sa recomand pasii sugerati.
livioara
 
Mesaje: 168
Membru din: 04 Ian 2006, 23:32
Localitate: Brasov


Înapoi la Invatamant special / psihologie scolara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron