iby_ke scrie:Exista un criteriu de impartire a "locurilor" de acordare a gradiatiei de merit pe discipline???
Directorul (inspectorul), care este de profil fizica concureaza pe aceleasi locuri care au fost distibuite profesorilor de fizica???
Consider ca nu este corect. Un director "aduna" de la fiecare disciplina tot ce se face si il trece ca drept realizare proprie. Si atunci clar ca realizeaza mult mai mult decat cadrul didactic.
Doresc raspunsuri.
Directorii au o fisa de evaluare diferita fata de cadrele didactice. Nu trebuie sa va descurajati. Daca munciti suplimentar, veti primi gradatie de merit. Este normal sa fie punctati si directorii pentru activitatile care se desfasoara in unitatile scolare pe care le conduc. Personal, cadru didactic fiind doar, coordonez doua concursuri nationale, doua proiecte nationale, trei internationale. Toate acestea presupun ore suplimentare de munca, petrecute in scoala. Imi sunt alaturi, la toate pregatirile si activitatile, nu doar colegii din echipele de proiect constituite, ci si directorii unitatii. Anul trecut, spre exexmplu, doar pt. a fi prezenti la activitatile mele, si-au petrecut muncind, aproape 20 de zile de sambata si de duminica in scoala. Si, repet, doar la activitatile mele. Ganditi-va ca, in scoala, mai sunt si alte cadre didactice implicate in proiecte si concursuri. Practic, dir. au maxim 10 - 20 de zile libere intr-un an scolar. Mai mult decat atat, si ei ar trebui sa beneficieze de concediu. Noi, cadrele didactice, am avut zile libere in timpul vacantei de vara, dar ei, dir., au cam stat in scoala. S-au schimbat caloriferele, s-au montat geamuri termopane, s-a facut hidroizolatia scolii etc. Cineva trebuia sa supravegheze muncitorii.
Sa nu credeti ca dir.-lor le este chiar asa usor. Candva, imi dorisem si eu o astfel de functie, dar am stat si m-am gandit daca merita si am ajuns la concluzia ca NU merita, chiar daca as castiga mai bine. Asa, fac cat pot, pe cand, daca as fi dir. nu mi-as permite sa ii descurajez pe cei care muncesc si ar trebui sa le fiu alaturi in toate actiunile lor.