ivangabriela scrie:Cred ca este bine sa subliniez faptul ca ultima mea interventie nu facea referire la Smart. D-l Marius Jitaru a acordat in fiecare an locuri gratuite pentru elevii cu posibilitati materiale reduse, fapt pentru care ii multumesc public. Nu vreau sa fac reclama, ci doar o reparatie morala. Banii care au fost stransi pentru concurs se achita prin banca, se primeste chitanta, iar sumele pastrate in scoala se folosesc pentru mici premii acordate elevilor participanti ca rasplata pentru efortul depus. Sper ca interventia mea sa nu fie inoportuna...
Uite!...Nici nu stiam asa ceva!...Adica,elevii care achita taxa de participare, care mai obtin si 100 de puncte la trei probe nu primesc premiu in tabara!Si altii...
In primavara acestui an am participat cu 7 elevi la concursurilor SMART, dintre care 4 au obtinut 100 de puncte la trei probe:Roamna,Matematica,Cultura generala, dar loc in tabara nu a primit decat unul.La Matematica - 7 elevi cu 100 puncte si Cultura generala 7 elevi cu 100 de puncte.
Nu m-a intrebat nimeni ce situatie materiala au copiii (nu se incadrau la "posibilitati materiale reduse"), dar cred ca era corect ca acesti copii sa participe la tabara, ca doar a fost un concurs de cunostinte (vorba vine!).
Indoielnice sunt si subiectele, care se repeta de la an la an.Este suficient sa ai toate subiectele care s-au lucrat in anii precedenti si succesul este garantat.
Cat despre concursuri, tocmai astazi am primit "un cersaf" cu "n" rubrici, in care ni se cerea sa precizam numarul de premii castigate de elevii nostri in anul scolar trecut.
Daca NU participam la stfel de concursuri, cei care ne cer astfel de situatii vor ajunge la concluzia ca nu am muncit cu scolarii nostri.