De ce ei sunt mult mai destepti ca noi?

De ce ei sunt mult mai destepti ca noi?

Mesajde cdiasimi » 22 Iun 2008, 09:15

Iata un exemplu de subiect pe care l-au primit liceenii francezi la BAC, la limba materna. “Un roman ar trebui sa-l faca pe cititor sa uite ca personajele sint fictive?” Cam asta era intrebarea, iar exemplele literare alese veneau din literatura franceza contemporana.

Daca pui o astfel de tema de eseu pentru liceeanul roman iese cu manifestatii in strada si cu mamici urlind ca “nu era in programa”. Cind un procent onorabil de liceeni romani va putea face fata fara spaima unui astfel de subiect, atunci vom avea motive sa ne umflam in pene cu invatamintul nostru.

Asteptam cu interes subiectele care vor veni la BAC-ul nostru si ar fi interesant sa continuam analiza impreuna…

Ideea acestui subiect a fost lansata de Costi Rogozanu (Cotidianul).
[url]http://www.religieortodoxa.ro
Avatar utilizator
cdiasimi
 
Mesaje: 59
Membru din: 01 Oct 2004, 17:58
Localitate: Oradea

Voi continua tot eu ...

Mesajde cdiasimi » 03 Iul 2008, 13:51

Copiatul, sport national. Trist dar adevarat. Acest lucru, aceasta expresie a devenit ceva normal, uzuala. Daca nu te incadrezi in tipare esti prost, fraier, papa-lapte ... nu esti "respectat".
Pacat ... si ne miram ca invatamantul romanesc (diplomele) nu sunt recunoscute oriunde in lume. Spun pacat pentru cei care, intr-adevar, stiu ce inseamna munca sustinuta, invatare, corectitudine.

De doi- trei ani nu ma mai duc la BAC. Motivul ... stresul ... copiatul pe banda rulanta si, mai ales, faptul ca vinovatul e considerat doar profesorul (doar cel supraveghetor sau corector ... ).
[url]http://www.religieortodoxa.ro
Avatar utilizator
cdiasimi
 
Mesaje: 59
Membru din: 01 Oct 2004, 17:58
Localitate: Oradea

Mesajde sorinborodi » 03 Iul 2008, 16:59

Iata ce pot citi vorbitorii de limba engleza pe wikipedia,despre Bacalaureatul din Romania:
Because of the perceived lack of importance, and because of the above average difficulty of the exam, many supervisors are very tolerant to misdemeanors such as talking during the exam, and, there have been some cases when supervisors allow students to swap sheets of paper with answers to questions between themselves. Bribing is also common, in the form of protocol, a sum of money (around 100-300 lei) paid by each student, months before, either to a fellow student, or even a teacher (the protocol treasurer) in order to smooth the exam organizers. Each year, major newspapers such as Evenimentul Zilei,[6] România Liberă or Jurnalul Naţional report on and publish lists of high schools with the value of the protocols. Of course, both the officials and the students deny such findings, but this habit is so accustomed, that from time to time even the education ministry admits it is a phenomenon.[

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_e ... nal_system

Deci lucrurile nu pot fi ascunse,oricat de mult s-ar stradui unii.
https://sorinborodi.ro
Avatar utilizator
sorinborodi
 
Mesaje: 306
Membru din: 30 Oct 2006, 22:06
Localitate: Dej jud.Cluj

Inselaciune ... dar sa stim toti!

Mesajde cdiasimi » 03 Iul 2008, 20:21

Intr-un fel sau altul mi-au luat "vorbele din gura". L-am vazut astazi la stiri pe d-l profesor Radulescu si am avut un suras amar. Nu stiu de ce, dar am impresia ca dansul se cam bate cu morile de vant, vorbeste singur. In loc ca Ministerul sa ia o pozitie concreta, sau sa spuna ca va cerceta cazul semnalat (de punerea la dispozitie a celor treisprezece lucrari nici nu cred ca poate fi vorba) isi baga capul in nisip - ca strutii. Ceea ce este si mai rau "ataca" ... am inteles ca l-au acuzat (nu stiu de ce ) pe colegul nostru. Nu ma mai mira nimic; "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".

Oare si alti colegi corectori, de la alte specializari n-au de semnalat astfel de "cazuri", lucrari? M-as mira sa nu fie asa. Sa vedem din 5 iulie ce "agitate" vot fi inspectoratele "sa raporteze" procentele de promovabilitate la BAC, sa faca clasamente etc. Apropo, pentru cine si pentru ce se fac aceste clasamente?
[url]http://www.religieortodoxa.ro
Avatar utilizator
cdiasimi
 
Mesaje: 59
Membru din: 01 Oct 2004, 17:58
Localitate: Oradea

Mesajde suntconsumator » 10 Iul 2008, 17:46

asta se numeste inteligenta, care in alte scoli se promoveaza. La noi trebuie sa stii mult si atat.

Pe vremea Comunismului, toti trebuiau sa fie multilaterali dezvoltati, o tara de genii, care trebuiau sa stie doar sa respecte reguli si indicatii. Ganditul nu se dorea, deoarece era periculor. In acelasi timp, scoala se orienta catre genii, restul fiind pierduti. Asa este si acum.

Cunoasterea informatiilor nu este o garantie a inteligentei. Rolul profesorului este restrans la acela al unui gramofon vechi, care recita ragusit pentru cine este dispus sa asculte, ceva.

Din nefericire, inclusiv profesorii, semizei autotoni, complexati de propriul esec datorita caruia se afla in invatamant, practica un cult al personalitatii demn de un dictator. Ei, taticii, au mereu dreptate, nu trebuiesc contrazisi, tu esti mic si prost si trebuie sa taci. Asa e bine! Asa au facut si ei, si uite ce oameni mari au ajuns.
Toti sunt la fel, chiar daca nu recunosc!

In Franta de asemenea nu au iesit muncitorii cu pancarde: "Noi munceste, nu gandeste"

Iar profesorii ganditorii societatii noastre multilateral nedezvoltate , au sarit ca arsi de aceasta nenorocire, si au mai cerut o marire de salariu!
suntconsumator
 
Mesaje: 13
Membru din: 11 Iun 2007, 22:04


Înapoi la Bacalaureat

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 1 vizitator