runa scrie:Dar stiti ce e mai interesant:ledul de power se aprinde si restul porturilor nu merg, deoarece atunci cand pun mufa de Internet de la modem, ledul de Ethernet de la modem nu se aprinde. Ce poate fi????
Pai, e clar ca daca "ledul de power se aprinde " atunci nu e de la alimentator ! Daca era ars alimentatorul nu se aprindea ledul power. In multe cazuri e foarte bun sfatul dat de adimatu (eu uitasem sa mai zic si de asta !) . In problema pe care o aveti acolo, e mai simplu, ca daca aveti led POWER aprins inseamna ca intra in el curent de la alimentator si cablu, deci ramane sa verificati restul (wan, setari router, setari internet, setari placi de retea PC)
DAR CEL MAI BINE VERIFICATI DACA modemul LEGAT DIRECT LA O statie PC- la un computer - il conecteaza la internet !!! Adica puneti TEMPORAR, doar pentru verificare, cablul de la MODEM DIRECT la un computer, setati apoi computerul respectiv prin click drept pe My Network apoi Properties(sau din Control Panel, Network) apoi click drept pe LOCAL AREA CONNECTION apoi Properties, apoi click drept pe INTERNET PROTOCOLS apoi Properties, scrieti IP ADRESS, SUBNET MASK, DNS - daca nu le stiti dati telefon la firma care asigura Internetul la voi in scoala, si o sa va spuna IP ADRESS, SUBNET MASK, DNS . Dar ATENTIE : inteleg ca (si acum copiez din primul mesaj HELP pe care l-ati scris) "A fost desfacuta reteaua, am refacut-o dar nu reusesc sa fac conectarile intre modem, router si switch, nu stiu ce poate fii, am incercat toate variantele posibile. " Pai, daca a fost desfacuta reteaua, inseamna ca nu a functionat temporar, si ASTA e important, cand desfacem temporar reteaua NU are totusi cum sa se arda (era dsfacuta, deci neconectata la curent) DAR, si mai important, cand desfacem temporar reteaua MODEM-ul se poate DESINCRONIZA !!!!! Atentie, Toate firmele de internet, recomanda, ca, dupa ce desfacem temporar reteaua sa tinem totusi modemul conectat (in priza, si cu cablul acela gros conectat- sa nu-l desfacem fiindca se DE-SINCRONIZEAZA, si apoi nu merge CHIAR daca le reconectam la loc ). RE-Sincronizarea se face mai usor daca sunati la firma ce va asigura internet, si intrebati daca ei VA DETECTEAZA, SAU PERCEP MODEMUL CA DESINCRONIZAT !! De la firma, se vede pe monitor daca e desincronizat. SE va rezolva usor asa,. Si inca ceva: daca s-a desincronizat cand a fost desfacuta reteaua, atunci degeaba cumparati router nou. CU modem desincronizat NU are cum sa mearga !!!!! modemul desincronizat NU trimite semnal internet, nu trimite nimic ! Altceva: tocmai am aflat ca de fapt garantia asigurata de minister tocmai a expirat , eu am apucat sa repar niste piese, si-am crezut ca mai e garantie, a fost, dar pe viitor nu mai este pentru programul SEI 4. Routere se gasesc cu 150 Ron sau 120 Ron sunt si cu 110 Ron, s-au ieftinit mult, dar nu cumparati inca....s-ar putea sa aveti modem desincronizat